Jelentkezz be Regisztrálj
Ki milyen bringával nyomul?
Posted 2010. September 28. - 22:01
Posted 2010. September 28. - 21:55
'98-as jamis durango al volt, alivio-val, tektro fékekkel és merev villával.
62500 forintért vettem zsir ujonnan a szolnoki szépemlékû marathon kerékpárüzletben (még a pápai gabi féle boltban)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2010. September 28. - 21:01
Posted 2010. September 28. - 20:37
bocs hogy megvárakoztattalak titeket, de suliba voltam eddig........
légyszi ezért ne hurrogjatok le
Ne értsd félre! Nem hurrogtuk le,csak szerintem páran félreértették az elõzményt és azt hitték,hogy 50 ért vetted.
Véleményem szerint a 30 ezret megérte,amennyiben minden pikk-pakk müxik.
A duplavállas villa a hazai körülményekre majdhogynem felesleges,hiszen ma már nagyon erõs szimplavállas villákat gyártanak.
A váznak nem az anyagával,hanem a kialakításával nincs a nép kibékülve. A monoblokk a hátsó háromszögön van, nincs tárcsa konzol és a siklócsapágyazás sem a legfinomabb mozgást nyújtja. De ettõl még neked megfelelhet.
Ha azt vesszük,h duplafalú felnikkel van, shimano fékváltókarral, xt hátsóváltóval, shimano hajtókarral(ha igaz),akkor nem rossz gép ez kezdésnek. Én is gagyibb géppel kezdtem,amit ráadásul drágábban vettem.
Mindenesetre a tárcsaféked elöl nem shimano,abban biztos vagyok. Elsõként én ennek a helyére vennék az apróból egy shimano vagy egy avid,vagy egy hayes bovdenes féket. Persze csak,ha te is alkatrészenként cseréled.
Lehet erre a vázra is építeni,ha nincs pénzed újra,vagy ne nyúlj hozzá, használd amíg bírod, és ha elkapott a bringás érzés,akkor veszel egy komplett gépet.
Posted 2010. September 28. - 18:35
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2010. September 28. - 17:47
az én elsõ bicajom sem volt ennél komolyabb
Posted 2010. September 28. - 17:08
Olvasgatom azt a linket amit valamelyikõtök belinkelt, lehet h nem értek sokat hozzá, de gépésznek tanulok és hát az anyagminõséget amit használtak ennél a bicónál, nem mondanám rossznak, meg hát a váz varratai is jó minõségûek, igen a rugóstag az szutyok, de ahogy elnéztem, az már nem is az eredeti volt benne, az elsõ teleszkóp duplavállas és amit itt az alföldi utakon ki lehet tapasztalni nála, az nem rosz, elég gyorsan reagál az ut egyenetlenségeire, de nincs viszonyítási alapom így hát nem tudok igazából mit mondani rá.
légyszi ezért ne hurrogjatok le
Posted 2010. September 28. - 16:31
még egy régi német bringás újságban volt egy kis cikk róla
meg asszem egy 2005ös hazai Bringában is volt, talán Garda-tesztes írás.
Posted 2010. September 28. - 16:25
Posted 2010. September 28. - 15:55
Tessék itt egy mai dupla vállas xc gép, ha kicsitt jobban megy majd akkor lesz nekem is
BIONICON GOLDEN WILLOW CROSS-COUNTRY TRAILBIKE | News | mountain bike, mtb, mountain bike racing, freeride, Downhill MTB, bike tests, MBA, Mountain Bike Action, Ask RC, XC mountain bike, trek, specialized, giant bikes, mantis, ellsworth, foes, pump t
ez tudta azt, hogy gombnyomásra változott a bringa szöge, attól függõen, hogy felfelé vagy lefelé mentél. tehát lefelé a hátulja került lentebb, míg felfelé az elejét tudtad alacsonyabbra tenni
még egy régi német bringás újságban volt egy kis cikk róla
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2010. September 28. - 15:52
Tessék itt egy mai dupla vállas xc gép, ha kicsitt jobban megy majd akkor lesz nekem isMiért? Ezek milyenek? Nem DH-k?
Az alsó távolról hasonlít rá...
Közben megtaláltam az alsó eredeti(?)jét: eszerint ez egy CC/XC gép akar lenni... ez számomra újdonság: duplavállas telo ilyen célra? :-o
Porshe FS mountain bike 002 | Flickr - Photo Sharing!
Leginkább ez hasonlít arra, ami az emlékeimben megmaradt.
BIONICON GOLDEN WILLOW CROSS-COUNTRY TRAILBIKE | News | mountain bike, mtb, mountain bike racing, freeride, Downhill MTB, bike tests, MBA, Mountain Bike Action, Ask RC, XC mountain bike, trek, specialized, giant bikes, mantis, ellsworth, foes, pump t
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2010. September 28. - 15:20
A Center A például emigyen festett anno.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2010. September 28. - 15:05
Mondjuk az a Porsche bringa valszeg nem DH gép volt, és egész biztosan nem Porsche-gyártmány.
Miért? Ezek milyenek? Nem DH-k?
Az alsó távolról hasonlít rá...
Közben megtaláltam az alsó eredeti(?)jét: eszerint ez egy CC/XC gép akar lenni... ez számomra újdonság: duplavállas telo ilyen célra? :-o
http://www.flickr.co...57594124429815/
Leginkább ez hasonlít arra, ami az emlékeimben megmaradt.
Posted 2010. September 28. - 13:59
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2010. September 28. - 13:56
Nekem is az volt. Ez itten már retro rovat lett kicsit, szal akkor tessék, a közel 10 évvel ezelõtti konfigom:

Caprine Highlander, Hungary:A CenterX, Alivio váltás, hajtás, fékek, Vuelta Airline1 felnik, Michelin WildGripper külsõk.
Posted 2010. September 28. - 13:47
akkor most mindenki vegye elõ az elsõ bringájáról készített képet, és gondolkodjon el azon, hogy mennyit értett azidõtájt a bringákhoz...
szerintem vállalható
azt leszámítva hogy 1 számmal nagyobb a váz meg a sun rhynolite felnivel kissé túlépített kerék volt
az ezeket megelözõ bringáim meg indifferensek, akkor még nem lehetett válogatni , a tanyabájkon kivûl kb 1 félébõl tudtál venni ha éppen volt valahol (ja korral jár
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2010. September 28. - 13:36
Posted 2010. September 28. - 13:22
Vmi iesmi Votec volt, gondolom.

Posted 2010. September 28. - 13:20
ez dh gép
Szóval az van, hogy a downhill911.com-on olyan okos kis szoftver fut, hogy ellenõrzi a referrert(?) és ha az nem önmaga, akkor csak azt a kis ikont tolja az arcodba. De ha kimásolod a kép címét, megnyitod és utána nyomsz rajta egy reloadot, akkor máris megjelenik. Egyébként szép. Leszámítva, hogy DH, nekem tetszik.
Egyébként az elsõ DH gép, amit közelrõl láttam, az a Deák téren, az egykori Porsche szalonban volt kiállítva, akkori áron 550ezer Ft-ért. (ennek úgy tíz-tizenöt éve) Maga a gép is Porsche márkajelzésû volt, szép ezüst színnel.
Csorgott a nyálam rendesen, valahányszor arra jártam.
Posted 2010. September 28. - 13:19
akkor most mindenki vegye elõ az elsõ bringájáról készített képet, és gondolkodjon el azon, hogy mennyit értett azidõtájt a bringákhoz...

Sign In
Create Account

Back to top