Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Please log in to reply
19054 replies to this topic

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Talán egy zöld mûanyag csillagküllõs bmx-el tanultam meg igazán biciklizni. Csak kölcsön kaptam, és csak elsõ fék volt rajta. Nem fogott semmit :D
Ez a film valahol itt van a gépem mélyén. Kb 10 trükk van benne, de már vannak elég korrekt alkatrészek, pl. monobody platformpedál, (nem keretes) normálisabb kormány. No meg Mongoose-okkal és Diamond Backekkel is mennek.
Abszolút abandonware lett. Kisbarátommal hónapokig kerestük boltokban, de legtöbbször inkább kiröhögtek, hogy ilyen régi szart keresünk (amúgy tényleg az ;) ) . Ha kell felnyomom valami videomegosztóra.

Amúgy én nem cserélném el egyik mostani gépemet sem az akkori BCA-ra, de a kicsivel késõbbi GT-re sem. Mostanában hoztak be a boltba több ilyen/ilyesmi de kicsit fiatalabb régi gépet, és szereléskor mindig eszembe jutnak az akkori szívások, fõleg a fékek terén. Így nem édesíti meg az emlékemet a nosztalgia, no meg megszerettem a hidraulikát :)

Ride everywhere.

.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Aki még nem látta, nézze meg a BMX banditákat Nicole Kidmannel.
'83-ból, amikor a BMX volt a menõ! :)

http://www.youtube.com/watch?v=BsNjqh1MxiQ

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Óhh BCA :) Hogy szerettük, pedig mekkora egy foshalom volt. A rózsaszín, fröcsköltmintás, kb. húsz kilós, de már modern 21! sebességes de még nem ejtett felsõcsöves szerintem szénacél mtb-vel bejártam vagy 500 km-t. '90-es évek eleje.

Az enyém kék volt. Shimano váltókkal (óriási szám volt, hogy ez már pozicionált volt, a fecskéktõl és Csepelektõl eltérõen - ráadásul a kormányon voltak a váltókarok), olyan fékekkel, amikkel meg tudtam állni és kb. 15 kiló volt az egész. :)
(februárban vitték el a lomtalanítók - tizensok éve rozsdásodott a pincében, mert nem mertem ráülni a 110 kilómmal... :( )

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Aki még nem látta, nézze meg a BMX banditákat Nicole Kidmannel.
'83-ból, amikor a BMX volt a menõ! :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Óhh BCA :) Hogy szerettük, pedig mekkora egy foshalom volt. A rózsaszín, fröcsköltmintás, kb. húsz kilós, de már modern 21! sebességes de még nem ejtett felsõcsöves szerintem szénacél mtb-vel bejártam vagy 500 km-t. '90-es évek eleje.

hat szivesen elcserelnem a mostani stumpit, ha cserebe visszamehetnek 91be tekerni az akkori bca montimat :) suntour valtas volt rajta, de azt legalabb japanban gyartottak meg. sachs agyak. vicces mai szemmel, de en akkor a vegtelenul boldog voltam vele.

senki sem bmxezett elotte (80as evek...)? volt abbol is ketto, meg egy "tacsko" gyerekcanga, ami azt a kikepzest nem nagyon birta (letortem a kormanyt). a bmxek elott volt remek orosz 24es gyerekbringa (errol kepem is van). de nem felejtettem el a legelso kiskereku "fiximet" - nem is gondoltam, hogy ennyire trendi cangan tekerek :D

Feltöltött kép

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts

hát én is erre gondoltam, ...
...mit hoz a jövõ

Akkor csak a fotón nem shimano a féknyereg. Akkor bocsi. Én csak a képet néztem.
Én elõbb egy villát vennék,ha már a tuningot említed. :) De ez csak az én véleményem.
Polír színben lehet más vázat is szerezni amúgy. :)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

Ride everywhere.

.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

nálam az elsõ bicaj 94ben egy schwinn-csepel ty2 volt. de ahogy nézem, ti akkor még azt mondtátok a kocsira, hogy tocsi.

Kisfiam! Nekem még eredeti, elsõ szériás Csepel Camping bringám is volt! (valamikor a 70-es években) :)
Miután azt kinõttem, apám Budapest bicajával közlekedtem. Aztán volt egy 6 sebességes Szputnyikom, utána egy Csepel félverseny, majd még egy, utána egy BCA outi, azután egy Cheyenne monti, majd egy Merida Matts nemtompontosanmi, most meg egy Haibike...

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Az elsõ bringám egy lengyel "camping" volt. Fura, de ezzel kezdtem triálozni ;) szanaszét hegesztettük, állandóan javítottam, amikor totál szétment akkor lett egy Gt outpost. Erre elég gyorsan felkerültek a "nagy öregektõl" szerzett dx és lx alkatrészek, és ment tovább a triál.
Utóbbiról ugyan készült kép, de elveszett negatívval együtt. Pedig mindenki szerint szép volt.

Pofás a WildGripper. :)
Caprine Highlander, Hungary:A CenterX, Alivio váltás, hajtás, fékek, Vuelta Airline1 felnik, Michelin WildGripper külsõk. :)

És minusz x kiló ;)

Ride everywhere.

.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

Az elsõ komoly(nak gondolt) bringámmal nem volt gond. A necces dolgok akkor kezdõdtek, amikor a Veled bizniszelt SW DH1-et beletoltam a Caprine Highlander-be. :D

hát boccs, hogy kisiklattam az életed :)

nálam az elsõ bicaj 94ben egy schwinn-csepel ty2 volt. de ahogy nézem, ti akkor még azt mondtátok a kocsira, hogy tocsi.

kovi3

kovi3

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
hát én is erre gondoltam, mert mostanába nagyon megtetszett ez a stílus, de sajna az alföldön nem sok lehetõségem van ilyenre :D, de a haver is rákapott a dologra és majd lehet h valahogy megoldjuk h tudjunk bringázni terepen is. a váz kialakítása nekem is furcsa, de lehet h maga a színe tetszik nekem nagyon :), de majd az elsõ átalakítás az lehet h majd a váz lesz :). az elsõ fékkel az a helyzet h csak a tárcsa nem shimano, de már az is le van cserélve shimanóra, de a féknyereg az shimano. nagyon könnyû tekerni, mert mióta nálam van már benne van legalább 100 km, pedig kb 2 hete van meg és nekem nagyon tetszik:). aztán majd meglátom h mit hoz a jövõ

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az elsõ biciklimrõl nincs képem sajna
'98-as jamis durango al volt, alivio-val, tektro fékekkel és merev villával.
62500 forintért vettem zsir ujonnan a szolnoki szépemlékû marathon kerékpárüzletben (még a pápai gabi féle boltban)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
A fényképek 1994-ben készültek. Scott Boulder Dx-LX felszereltség, SPD!,Scott teló,Zoom stucni nyeregcsõ,Araya felnik

Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts

bocs hogy megvárakoztattalak titeket, de suliba voltam eddig........
légyszi ezért ne hurrogjatok le

Ne értsd félre! Nem hurrogtuk le,csak szerintem páran félreértették az elõzményt és azt hitték,hogy 50 ért vetted.
Véleményem szerint a 30 ezret megérte,amennyiben minden pikk-pakk müxik.
A duplavállas villa a hazai körülményekre majdhogynem felesleges,hiszen ma már nagyon erõs szimplavállas villákat gyártanak.
A váznak nem az anyagával,hanem a kialakításával nincs a nép kibékülve. A monoblokk a hátsó háromszögön van, nincs tárcsa konzol és a siklócsapágyazás sem a legfinomabb mozgást nyújtja. De ettõl még neked megfelelhet. :)
Ha azt vesszük,h duplafalú felnikkel van, shimano fékváltókarral, xt hátsóváltóval, shimano hajtókarral(ha igaz),akkor nem rossz gép ez kezdésnek. Én is gagyibb géppel kezdtem,amit ráadásul drágábban vettem. :D
Mindenesetre a tárcsaféked elöl nem shimano,abban biztos vagyok. Elsõként én ennek a helyére vennék az apróból egy shimano vagy egy avid,vagy egy hayes bovdenes féket. Persze csak,ha te is alkatrészenként cseréled. :D
Lehet erre a vázra is építeni,ha nincs pénzed újra,vagy ne nyúlj hozzá, használd amíg bírod, és ha elkapott a bringás érzés,akkor veszel egy komplett gépet. :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Most is hirdetnek egyet.
Hasznlt elad Bionicon Golden Willow II
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nincs azzal a bicóval baj, ha megbízható, akkor no problem....hétvégi bringázni teljesen jó, aztána ha beleszeretsz a bringázásba, úgyis szerzel komolyabbat...

az én elsõ bicajom sem volt ennél komolyabb

kovi3

kovi3

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
bocs hogy megvárakoztattalak titeket, de suliba voltam eddig. nah szóval a bringát 30-ért vettem, és én nem is gondoltam h dh-s, mivel erõsebb váza van a DH-nak, csak az egyik ismerõs mondta, aki régen DH-ott. meg nekem ez a bringa nagyon megfelel, még ha azt mondjátok rá hogy bóvli szar, ennyit megért, meg hát alföldi kölök vagyok és nem is van nagyon idõm arra h én kipróbáljam h milyen is a hegyekbe nyomulni.
Olvasgatom azt a linket amit valamelyikõtök belinkelt, lehet h nem értek sokat hozzá, de gépésznek tanulok és hát az anyagminõséget amit használtak ennél a bicónál, nem mondanám rossznak, meg hát a váz varratai is jó minõségûek, igen a rugóstag az szutyok, de ahogy elnéztem, az már nem is az eredeti volt benne, az elsõ teleszkóp duplavállas és amit itt az alföldi utakon ki lehet tapasztalni nála, az nem rosz, elég gyorsan reagál az ut egyenetlenségeire, de nincs viszonyítási alapom így hát nem tudok igazából mit mondani rá.
légyszi ezért ne hurrogjatok le

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

még egy régi német bringás újságban volt egy kis cikk róla

meg asszem egy 2005ös hazai Bringában is volt, talán Garda-tesztes írás.

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
És nem túl régen az apróban is volt egy hirdetve.
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Tessék itt egy mai dupla vállas xc gép, ha kicsitt jobban megy majd akkor lesz nekem is
BIONICON GOLDEN WILLOW CROSS-COUNTRY TRAILBIKE | News | mountain bike, mtb, mountain bike racing, freeride, Downhill MTB, bike tests, MBA, Mountain Bike Action, Ask RC, XC mountain bike, trek, specialized, giant bikes, mantis, ellsworth, foes, pump t

ez tudta azt, hogy gombnyomásra változott a bringa szöge, attól függõen, hogy felfelé vagy lefelé mentél. tehát lefelé a hátulja került lentebb, míg felfelé az elejét tudtad alacsonyabbra tenni :)
még egy régi német bringás újságban volt egy kis cikk róla

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu