Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Please log in to reply
19054 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ezt epp a lejton szeretem a legjobban leeresztett nyereggel, baromi jok a visszajelzesek, es az alacsony sulypont miatt nagyon kezes. eddig az volt, hogy a haverok mindig elhuztak lefele, legutobb pedig meg is jegyeztek, hogy milyen sokat gyorsultam. nem veletlen, sokkal nagyobb biztonsagerzetet ad, mint eddig akarmelyik masik.

felfele sem rossz a rugouthoz kepest - de persze sose lesz olyan, mint egy hatekony 100mmes.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts
én is szerettem, geóra akkor a legjobb volt (itthon forglmazottkból(ettõl a fentebb említettõl, meg 2-3 apró hibátó eltekintve, + a brain :) ) ), lejtõzni nem volt vele igazán jó. brain meg persze a lagjobb kompromisszum, de én inkább kapcsolgatok :)

viszont olyan helyeken mentem fel vele ahol mással addig nem. (ahol meg a specivel sem tudtam ot most a dawg-gal simán :))
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

2007 pro
1 centivel volt keskenyebb a kormányom mint a gyári, a stucni meg ugyanaz a 90-es thomson amivel a drágább verziókat szerelik. de még a teló is ugyanolyan fox talas.

hat nemtom, a 2010eset minel tobbet tekerem, annal jobban szeretem. ilyen bakonyi turakra nem is tudnek nagyon jobb mindenest kitalalni. minosegben (vagy nem is tudom miben) lehetne jobb, mert nekem meg egy bringan nem cseszodott el annyi minden, mint itt.

vettem allithato nyeregcsovet, de ott is probaltam mmre pontosan ugyanoda pozicionalni a nyerget, hogy nehogy valtozzon a tekeresi pozicio, ami bevalt.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Azért azt tegyük hozzá, hogy monti (enduro) vonalon a Speci pont az a cég, amelyik állandóan elbukja a teszteket a túl keskeny kormány (2010 Enduro) és/vagy túl hosszú stucni (lsd. L-es Pitch) miatt. Szerintem egyéni ízlés kérdése is az ügy, mert én például soha nem használnék 80 mm-nél hosszabb stucnit, mert nekem meg az irányítás a fontosabb. Akkor most én is hülye vagyok?:-)

Végig országútiról volt szó...

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

akkor lehet ki kellene probalnod egy gyari geot :) melyik evjarat?

2007 pro
1 centivel volt keskenyebb a kormányom mint a gyári, a stucni meg ugyanaz a 90-es thomson amivel a drágább verziókat szerelik. de még a teló is ugyanolyan fox talas.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

én a 90-essel vagyk így :)

amúgy érdekes ezt a tempósabb haladásnál "beszitál" csak a stumpinál tapasztaltam. pedig kb a gyárival megegyezõ méretû kormányszerelvény volt.

akkor lehet ki kellene probalnod egy gyari geot :) melyik evjarat?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Azért azt tegyük hozzá, hogy monti (enduro) vonalon a Speci pont az a cég, amelyik állandóan elbukja a teszteket a túl keskeny kormány (2010 Enduro) és/vagy túl hosszú stucni (lsd. L-es Pitch) miatt. Szerintem egyéni ízlés kérdése is az ügy, mert én például soha nem használnék 80 mm-nél hosszabb stucnit, mert nekem meg az irányítás a fontosabb. Akkor most én is hülye vagyok?:-)

én a 90-essel vagyk így :)

amúgy érdekes ezt a tempósabb haladásnál "beszitál" csak a stumpinál tapasztaltam. pedig kb a gyárival megegyezõ méretû kormányszerelvény volt.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
azonos geonal biztos igy van, mindenesetre az les pitchen 70es stucni volt, es messze a legstabilabb bringa volt :) es el nem tudtam volna kepzelni hosszabbal. a stumpin 90es van, de azt sem cserelnem, mindkettonek baromi jo a geometriaja. az univegamon asszem 110es volt, nah az viszont para volt lefele. erosen geofuggo, hogy mire mit erdemes.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Ki milyen stucnival nyomul..
én asszem 110-essel, de majd lemérem :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Számomra ez az érv: országúton tipikus a hosszabb idõn keresztüli, 90-110 km/ó száguldás (lejtõzés), mindent meg kell tenni a stabilitásért. Szélesebb kormány meg nagyon növelné a légellenállást (ami ugye a sebesség négyzetével arányos), ezért jobb a stucni hosszát növelni, mint a kormányét.

jaja, én is szoktam minden délután 90-100-zal lejtõzni félórákat ;)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

[....] Azért is jobb a hosszabb stucni, mert nagy sebességnél nem annyira ideges a bringa eleje. [...]

Számomra ez az érv: országúton tipikus a hosszabb idõn keresztüli, 90-110 km/ó száguldás (lejtõzés), mindent meg kell tenni a stabilitásért. Szélesebb kormány meg nagyon növelné a légellenállást (ami ugye a sebesség négyzetével arányos), ezért jobb a stucni hosszát növelni, mint a kormányét.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Nekem csak azért érdekes, mert egyforma méretû bringát fogunk használni. Mondjuk nem baj, majd olcsón megveszem a tiéd, amikor profi leszel. :)

Jól néz ki. :)
Azért is jobb a hosszabb stucni, mert nagy sebességnél nem annyira ideges a bringa eleje.
Nekem is 90es van mindegyik bringámon, de az outin lehetne 110es is csak lusta vagyok átszerelni, jó ez így is.

az igaz
bár én úgyis ilyen kocaturista geós outit veszek magamnak eccer az meg annyira tán nem "idegbeteg".

télleg a stumpi tudott néha meglepõ és mulatságos dolgokat mûvelni tempós csapatásnál a 90-es stucnival. (pedig gyárilag is az lett vón rajta)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

de most -17fokos stucni van, a másikon pedig -6os lesz. Kb ugyanúgy fog állni az egész.
De gondolkodom a kompakt kormányon. Lehet hogy 3T ergosum... Majd amint elvitték a kerékszettemet, lesz itt kép a vázamról :) Megy át rá a 7800 duraace szett, és fûzetek bele kereket...fekete felni-agy, ezüst küllõ, klasszik összeállítás :)

Nekem csak azért érdekes, mert egyforma méretû bringát fogunk használni. Mondjuk nem baj, majd olcsón megveszem a tiéd, amikor profi leszel. :)

puszta kiváncsiság amúgy mért jó a 120(+ ) stucni ?

sose vennék akkra monti vázar, amire 100 nál hosszabb kell (viszont 80 nál röviebbet se) , de aszfaltoson se szimpi a 110 nél hoszabb. (igaz kormányból se használnék 46nál keskenyebbet)

Jól néz ki. :)
Azért is jobb a hosszabb stucni, mert nagy sebességnél nem annyira ideges a bringa eleje.
Nekem is 90es van mindegyik bringámon, de az outin lehetne 110es is csak lusta vagyok átszerelni, jó ez így is.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts
puszta kiváncsiság amúgy mért jó a 120(+ ) stucni ?

sose vennék akkra monti vázar, amire 100 nál hosszabb kell (viszont 80 nál röviebbet se) , de aszfaltoson se szimpi a 110 nél hoszabb. (igaz kormányból se használnék 46nál keskenyebbet)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Ha látnád mekkora hézagolót használ, nem kérdeznél ilyet. :)

de most -17fokos stucni van, a másikon pedig -6os lesz. Kb ugyanúgy fog állni az egész.
De gondolkodom a kompakt kormányon. Lehet hogy 3T ergosum... Majd amint elvitték a kerékszettemet, lesz itt kép a vázamról :) Megy át rá a 7800 duraace szett, és fûzetek bele kereket...fekete felni-agy, ezüst küllõ, klasszik összeállítás :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ha látnád mekkora hézagolót használ, nem kérdeznél ilyet. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Azon az egy centin ne lovagoljunk már. :)
Az 54es vázon majd le tudod rakni rendesen a kormányt?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Szerintem hülyeség ez a 120as stucni az alap dolog...most 52 hosszú vázam van 110-es stucnival, következõ vázam 54es lesz 90essel....akkor én hülye vagyok.

bár a törpéknek rövid stucni jár dolog nálam egyértelmûen megállja a helyét. :D

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Akkor a magassággal a kulturáltság fordítottan arányos?
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"