Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Please log in to reply
19037 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
koszi a valaszokat! felninel en asszem csak akkor cserelek, ha az lenyegesen konnyebb. ha atepitett bringa lesz (az ara miatt) - sok gyarto siman szerel 450-500gos felnikkel, en pedig nem vagyok egy felnigyilkos :) egy kozeput lenne az frm 388as ~430g. a bringa sulya nem nagyon erdekel, de a forgatott tomeg az annal inkabb. plane, hogy itt az erokar is nagyobb. lenduletben biztos konnyebb vele haladni, de kaptaton es gyorsitasnal tuti eljon a differencia.

ononenal most nem is latok acelvazat.

van amire még nem tudok válaszolni, mert ma hoztam el a szervízbõl és csak hétvégén lesz kipróbálva

1. Egy Canyon Nerve AM 140mm-es össztelós után lett ez a váz. Rájöttem, hogy az nem nekem való.. közel se használtam ki annyira, mint amire tervezve van. A Canyon után lett egy országúti, aztán a télen gondolkodtam, hogy a megmaradt alkatrészek köré kellene építeni egy montit túrázgatni, maratonozni... semmi durvulás. Azért lett 29 és acél mert elvileg komfortosabb lesz és a tervezett igénybevételre megfelelõ lenne.. majd kiderül. Az OnOne pedig azért, mert a lehetõ legolcsóbb és színben passzol az országútihoz. Egy Niner SIR-nek jobban örültem volna csak az vagy háromszor ennyibe kerülne.

2. Erre nem tudok még válaszolni. Átütõs villám még nem volt, az elõzõ telóm egy Fox Talas 140-es volt gyorszárral. Igazából egy 20mm-es Rebát vagy egy Foxot szerettem volna. A Reba nehezen beszerezhetõ , a 20mm-es változattal voltak problémák ebbe se szerettem volna belefutni, arról nem is beszélve, hogy ehhez képest másfélszer annyi az ára. A Foxos változat meg azért esett ki gyorsan mert az árából 2 Manitout lehet venni.

3. A Flow is hosszas gondolkodás eredménye volt. Átolvastam rengeteg külföldi fórumot az Arch vs. Flow témában. Bár a súlyomhoz elvileg megfelelõ lenne az Arch is úgy voltam vele, hogy a +100 gramm a két keréken nekem nem számít... fõleg, hogy az egész bringa egy nehéz acélvázra épül.

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern
van amire még nem tudok válaszolni, mert ma hoztam el a szervízbõl és csak hétvégén lesz kipróbálva

1. Egy Canyon Nerve AM 140mm-es össztelós után lett ez a váz. Rájöttem, hogy az nem nekem való.. közel se használtam ki annyira, mint amire tervezve van. A Canyon után lett egy országúti, aztán a télen gondolkodtam, hogy a megmaradt alkatrészek köré kellene építeni egy montit túrázgatni, maratonozni... semmi durvulás. Azért lett 29 és acél mert elvileg komfortosabb lesz és a tervezett igénybevételre megfelelõ lenne.. majd kiderül. Az OnOne pedig azért, mert a lehetõ legolcsóbb és színben passzol az országútihoz. Egy Niner SIR-nek jobban örültem volna csak az vagy háromszor ennyibe kerülne.

2. Erre nem tudok még válaszolni. Átütõs villám még nem volt, az elõzõ telóm egy Fox Talas 140-es volt gyorszárral. Igazából egy 20mm-es Rebát vagy egy Foxot szerettem volna. A Reba nehezen beszerezhetõ , a 20mm-es változattal voltak problémák ebbe se szerettem volna belefutni, arról nem is beszélve, hogy ehhez képest másfélszer annyi az ára. A Foxos változat meg azért esett ki gyorsan mert az árából 2 Manitout lehet venni.

3. A Flow is hosszas gondolkodás eredménye volt. Átolvastam rengeteg külföldi fórumot az Arch vs. Flow témában. Bár a súlyomhoz elvileg megfelelõ lenne az Arch is úgy voltam vele, hogy a +100 gramm a két keréken nekem nem számít... fõleg, hogy az egész bringa egy nehéz acélvázra épül.

kerdeznek par dolgot, mert jopar olyan (olyasmi) alkatreszt hasznalsz, amit en is kiszurtam:
1. miert lett acel vaz (komfortosabb)? mirol valtottal ra? csak azert kerdem, mert az onone alu vazak szinte a legolcsobb elerheto 29er vazak. geojuk ugyanaz?
2. telo hogy teljesit? en is azt olvastam rola, hogy merevebbek, mint az rs/fox telok, plane hogy atutos. korabbihoz kepest?
3. sulyod miatt, vagy a stilusod miatt valasztottad a flowt? amennyire dicsertek a crestet 26osban, annyi rosszat olvastam eddig a 29er verziorol, pedig nagyon vonzo a sulya (380g).

mongy egyelore a giant xtc fele hajlok fek + kerekcserevel, az onone cuccok is szimpik (+merida). devianton olvastam, hogy vki hajtott onone vaz + karbonvilla kombot... de latom, hogy azota specire valtott. errol nincs bovebb info?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Váz: On One Inbred 29
Teleszkóp: Manitou Tower Pro
Kormány: Easton MonkeyLite XC 685mm
Kormányszár: Syntace F119
Kormánycsapágy: Syncros Hardcore
Markolat: Ritchey TrueGrip WCS
Hajtómû: XT
Lánckeréksor: XT
Hátsó váltó: X9
Elsõ váltó: X Gen
Váltókarok: X9
Fékek: Juicy 7
Kerekek: ZTR Flow+ Hope Pro2 EVO+ DT Comp+ alu pro lock anyák
Gumik: Nobby Nic 2.25 SS
Nyereg: Selle Italia SLK
Nyeregcsõ: Thomson Elite
Pedál: M520

kerdeznek par dolgot, mert jopar olyan (olyasmi) alkatreszt hasznalsz, amit en is kiszurtam:
1. miert lett acel vaz (komfortosabb)? mirol valtottal ra? csak azert kerdem, mert az onone alu vazak szinte a legolcsobb elerheto 29er vazak. geojuk ugyanaz?
2. telo hogy teljesit? en is azt olvastam rola, hogy merevebbek, mint az rs/fox telok, plane hogy atutos. korabbihoz kepest?
3. sulyod miatt, vagy a stilusod miatt valasztottad a flowt? amennyire dicsertek a crestet 26osban, annyi rosszat olvastam eddig a 29er verziorol, pedig nagyon vonzo a sulya (380g).

mongy egyelore a giant xtc fele hajlok fek + kerekcserevel, az onone cuccok is szimpik (+merida). devianton olvastam, hogy vki hajtott onone vaz + karbonvilla kombot... de latom, hogy azota specire valtott. errol nincs bovebb info?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,028 posts

Ez az össz: Kona Unit 2011 | deviantmtb - egyszeregy

köszi!

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
29-es dömping :)

tulképp nekem is csak egy váz meg 2 gumi kéne, más minden megvan.....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

... meg kell hozzá testmagasság is.

a McGywer-mobil nagyon bejön. pár kép jöhetne még róla!

Ez az össz: Kona Unit 2011 | deviantmtb - egyszeregy

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,028 posts

Ajjmár, dehát csak divat, meg nehéz, meg csúnya, meg lomha... :D

... meg kell hozzá testmagasság is.

a McGywer-mobil nagyon bejön. pár kép jöhetne még róla!

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 posts
Ez az Jancsi, határozottnak kell lenni, és venni nagykerekût! Aztán majd meglátod, hogy ihaj-csuhaj:)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Najólvan. Kell egy 29er :D

Ajjmár, dehát csak divat, meg nehéz, meg csúnya, meg lomha... :D

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Najólvan. Kell egy 29er :D

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern
Köszönöm a dícséreteket.
Igen a váz nehéz, konkrétan 2770 gramm a 19"-os méret. A komplett bringa nagyjából 12,7 kg. Tapasztalat a hétvége után lesz róla.
A teleszkópon sokat gondolkodtam, de a külföldi fórumokon dicsérik nagyon. Amitõl tartok, hogy a gyárilag medium rugó amivel szerelik kevés lesz a 87 kilómhoz. Ami miatt még rá esett a választás az az ára.. még éppen 5 számjegyû.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Nagyon szép az Inbred. De a váz nem könnyû ugye?

Nem hinném, hogy nehezebb, mint a Unit. 2,5kg körül mozognak ezek az acélvázak. De ugye "rigid steel is real", csakhogy a legnagyobbakat idézzem. ;)

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Azt a leborult szivarvégit! Nagyonszép On One.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Nagyon szép az Inbred. De a váz nem könnyû ugye?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Úgy látom nem csak Kona nap van. :)

Remek az Inbred, írhatnál róla a "szakoldalon" is ha van róla tapasztalat. A tornyon erõsen gondolkozom én is, csak nem ismerem a Manitoukat.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Mindig is tetszettek a On One vázak! Klasszikus kinézet, semmi csicsa!
A súlyát elárulod?

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern
Feltöltött kép

Váz: On One Inbred 29
Teleszkóp: Manitou Tower Pro
Kormány: Easton MonkeyLite XC 685mm
Kormányszár: Syntace F119
Kormánycsapágy: Syncros Hardcore
Markolat: Ritchey TrueGrip WCS
Hajtómû: XT
Lánckeréksor: XT
Hátsó váltó: X9
Elsõ váltó: X Gen
Váltókarok: X9
Fékek: Juicy 7
Kerekek: ZTR Flow+ Hope Pro2 EVO+ DT Comp+ alu pro lock anyák
Gumik: Nobby Nic 2.25 SS
Nyereg: Selle Italia SLK
Nyeregcsõ: Thomson Elite
Pedál: M520

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Kona nap van? Egyébként grat mind a 3-hoz, szépek.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts
Nagyon szep lett Meki!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts