Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed

- - - - -

• Please log in to reply
3052 replies to this topic

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Ettõl mi még nyugodtan alszunk. Tudod, élni és élni hagyni. :)
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 posts
Ha szerencséd van, találsz alu hydra vázat, úgy 2006-os évjárat körül, annak félig ejtõ, félig csúszópapucsa volt (olyan jó tanyabájk szerû), amivel könnyen megoldható a ss. A bolti ára 18E volt, ha volt egyáltalán bolti ára. Persze nem dirtre. Mellékesen hányok attól a felfogástól, hogy ha nincs váltó, akkor már tróger is lehet a bicó és amit találok otthon azt összehányom egy kupac sz***á és mehet! Köp!

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts
lehet 20 ezernél olcsóbbanszerezni ss-re alkalmas montivázat? nem szükséges durvulós. városi tekergélõsnek kell, persze az ár a legfontosabb, nem a tömege. így ha más nincs, akkor az erre a célra durván túlépített mali is megteszi. (mali dual, vagy szlalom kerül 18-ba azthiszem.)

elõre is köszönöm.

az új SS crux nagyontetszik de a váz ára a maximális keret a célra.
Grat a tulajoknak.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Na, bemutatom az új projectemet. Dirtbringa lesz belõle, ha majd lesz hozzá teleszkóp, meg terepes gumik, de addig is, a másik bringából tettük át bele az alkatrészeket, hogy ki tudjuk próbálni:

http://imgfrm.index...._0004355881.jpg

http://imgfrm.index...._0004355886.jpg

A lánc egy Campingé, vettem már hozzá Sunrace BMX láncot, de azt majd akkor szabom méretre, ha végleges lesz az áttétel. (Lehet, hogy mégiscsak kölcsön fogom kérni a racsnileszedõ szerszámot, mert egyelõre visszatettem a 16-ost, abban a boltban pedig, ahol a láncot vettem, nem volt ilyenjük.)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 posts
Látod! Nekem meg racsnileszedõm nincs :)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Rendben, meg fogom oldani. Szerszámaim vannak, de mûhelyem nincs, albérletben lakom és a konyhában szoktam szerelni (szomszédaim imádják a flex duruzsuló hangját :D). A satum mérete is ennek megfelelõ, igazából satunak nem is nevezném. Ezek miatt kérdeztem...

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 posts
Befogod a satuba a szerszámot, ráteszed a kereket és jól ráfekszel tekerés közben. Nehogy azt mond, hogy nem megy, mert tízbõl kilenc szerelõ így csinálja. Meg a fogorvosom is.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Én feltámasztottam a kereket és rátapostam.

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 posts

Adott egy ilyen racsnileszedõ:
Feltöltött kép

Olyan agyon, ami tömör tengelyes (rendes ss agy) hogy szeditek le a racsnit?
(1ster szedtem le egy ilyet egy gyorszáras agyról, de ott a gyz-ral rászorítottam a szerszámot a racsnira és nem tudott leugrani)

Szerintem ráhúzod a szerszámot a tengelyre, és utána rátekered a kerékanyát, ha a szerszámnak nagyobb a belsõ furata akkor alátéttel.:chin:

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Adott egy ilyen racsnileszedõ:
Feltöltött kép

Olyan agyon, ami tömör tengelyes (rendes ss agy) hogy szeditek le a racsnit?
(1ster szedtem le egy ilyet egy gyorszáras agyról, de ott a gyz-ral rászorítottam a szerszámot a racsnira és nem tudott leugrani)

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 posts
Az iszapzöld, 36-16... a másikról inkább ne :)

LGee

LGee

vendég

• fórumtag
  • 106 posts
Hello,

itt is hadd reklamozzam a masik temamat:

"'die hard' singlespeed utcák Budán"
http://forum.bikemag...ad.php?p=724417

Igazabol azokat szeretnem kicsalni a vitrinbol, akik szinten ilyenekre utaznak.
Jovo vasarnap mehetunk egyutt. ;-)

--

Ma voltam az Arkadban a RideBike-ban, es 2 db singlespeed monti volt bent, szemmel lathatolag valoszinuleg a staff tulajdona. Az egyik egy pofas kis mogyorobarna crmo vaz rendes ss papucsokkal, 2 oldalas agy, es jo apro lanckerekek (szemre kb 34/12). Melle valami nem tul regi Bomber villa es nehany kevesbe izgalmas XC alkatresz.

A masik gep valami dromedar 21" acel monti volt, full sorral hatul, szemmel lathatolag arra huztak a lancot, amivel epp kijott a hossz ;-) csak vicc, csuszopapucsos a vaz.
Ezen a gepen mindket kereken volt arcedula, szoval talan csak azert volt singlespeed-esitve, mert a valtokat mar eladtak rola, vagy hogy a kerekek ne doljenek fel onmagukban...

LGee

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Egy kicsit. Péntekig. Szólj, ha mégis kéne, egyik kollega fehérvéri ingázó.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Köszi.
Kûffõdön vagy?
Bár ilyet szerintem tudok venni helyben is. (Vagy fusiztatok a megmunkálókal bent a cégnél.)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts

Köszi szépen, de elég, ha csak egy képet mutatsz róla, vagy mondasz valami cikkszámot, hogy én is tudjak majd szerezni... Nem biztos, hogy földrajzilag elég közel vagyunk egymáshoz, meg különben is, elmúlt már az az esemény, ami miatt át akartam szerelni.
...

Jelenleg legalább 700 mérföld a táv.
Errõl van szó: http://www.chainreac...x?ModelID=10034

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

Tudok kölcsönözni. Dicta/Shimano/Wite racsnikkal tesztelve.

Köszi szépen, de elég, ha csak egy képet mutatsz róla, vagy mondasz valami cikkszámot, hogy én is tudjak majd szerezni... Nem biztos, hogy földrajzilag elég közel vagyunk egymáshoz, meg különben is, elmúlt már az az esemény, ami miatt át akartam szerelni.
Egyébként sikerült leszedni, a szomszédnak stabilabb satuja van, mint nekem, abba befogtunk két acél hasábot, és azokra rányomva sikerült leszedni. (De neki is feltépte a satupad pozdorja tetejét, csavarozhatta le újra.) Feltettem helyette a 18 fogú racsnit, a hajtómûvet is átszereltem, aztán derült ki, hogy a bringán lévõ Sram PC 48-as lánc nem megy el az új racsnival (pedig szemre nem tûntek szélesebbnek a fogai, mint a meglévõnek, úgyhogy tizedmm-ekrõl lehet szó). Még elszaladtam szélesebb láncért, vettem is egy Tayát egy barkácsáruházban, de aztán elment a kedvem az egésztõl...

Nehéz belátnom, hogy az egész tegnapi nap sok hûhó volt semmiért, de asszem, jobb, ha leszedem a 18 fogút, még mielõtt rátaposnám a menetre. Ez egy elég gagyi racsni (a Decathlonban vettem, valami ezres körül), "leszedõ" gyanánt két fél mm mély horony van rajta, ezt inkább csak olyasmire teszem fel, amin fenn is marad a végleges tönkremeneteléig, mert egyben ez már nem jön le...

Azért álltam neki átszerelni, mert el akartunk menni a Kürtös kupára (ami ma volt), ott meg azért vannak olyan meredek emelkedõk, amiket jobbnak láttam volna 32/18-al támadni, mint 34/16-tal. No nem azért akartam menni, mert olyan jó kondiban vagyok, hogy CC versenyeken induljak, hanem egy cserszegtomaji sráctól akartunk egy vízszintes papucsos dirt vázat venni (Mongoose Thunderball), de csak a verseny után, mert azzal indult... Ha meg ott vagyunk, nehogy már csak nézzük... De így aztán ez elmaradt.
(Tehát ez a koncept most SS ügyben: az a váz kapná meg a hajtásláncomat. A fentebb használt többes szám a fiam miatt van, aki meglepõen ügyes terepbringásnak bizonyult, és õ finanszírozná meg a vázat a zsebpénzébõl.)

Van egyébként négykörmös racsnileszedõm, csak annak sokkal kisebb körön vannak a körmei, mint a Dicta bevágásai.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Tudok kölcsönözni. Dicta/Shimano/Wite racsnikkal tesztelve.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Na, ma megpróbáltam megváltoztatni a bringám áttételezését. Nem sikerült.
Vízvezetékcsõhöz való T-idomból pediglen nem lehet racsnileszedõt csinálni. (Illetve csinálni igen, csak használni nem, mert gyenge az anyaga, és eltörik.)

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Nekem ez jött be: http://www.chainreac...px?ModelID=5777

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
alfine szingulátor
ct-s500