Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3052 hozzászólás a témában

emeri

emeri

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
köszi!

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
van valami kenésük, mert anno az enyém az nagyon csúszott ahogy megfogtam, meg nedves is lett (és nemvolt szõrös). szerintem zsírozva is van.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

emeri

emeri

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
nem tudja valaki, az ACS racsnik gyárilag be vannak zsírozva? :chin:

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
hmm nem faja. én csak alut találk, és azt is horror áron. én valami egyszerû ACÉL konstrukcióra gondoltam, mert az úgy metálos :D mondjuk olyasmi amit a truvákhoz adnak gyáilag a dh hajtómûveken. (mondjuk olyan szerintem nincs ennyire kicsiben)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
zsír. majd bepróbálom. köszi a választ

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Gebhardt? (Fixin ilyet használok széleset és eddig nagyon baba)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
üdv

keresek 32-es acél lánctányért, amin nincsenek láncfelszedõ szemek, tehát ha elkopott akkor meg tudjam fordítani. mit tudnátok nekem ajánlani? feltettem a kérdést a meghajtásban is csak válasz nem jött. ha van valakinek elfekvõben egy, és mondjuk 2 ezer km-nél nincs benne több, akkor elboltolhatnánk.
elõre is köszi a válaszokat.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Bocs, ha félreérthetõ voltam. Szóval, van egy pár trekking kerekem (Bike+) kazettás aggyal. Természetesen ehhez néztem az SS átalakítót. Persze, a Puch is félverseny volt, de 28"-os kerekekkel szerintem tökéletes városi használatra. Csak a villával szívtam meg, úgy látszik:( Max. az eredeti Puch régi peremes elsõ aggyal fûzök majd egy 28"-os elsõ kereket, hogy jó legyen a tengelytáv. Mondjuk ha van valakinek eladó 1"-os menetes acélvillája 54-es vázhoz, az továbbra is érdekelne:)

Akkor elõször azt kéne megnézni, hogy az a Bike+ kazettás agy belemegy-e a 123mm-es papucstávolságú vázba, aztán a többit majd annak a függvényében...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Nordenfor

Nordenfor

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

Az a Fire Eye egy kazettás agyhoz való SS átalakító kit. Ide a rozsdás bökõt, ha a Puch Clubmannak kazettás hátsóagya volt... Nem is ugrik be most olyan kazettás agy, ami 123 (125) mm-es papucstávolsághoz jó lenne, aztán lehet, hogy van, valami országúti... A kazettással meg nem tudsz olyat játszani, hogy "kiveszem a távtartót...".

A trekking kereked hátsóagya milyen, menetes, vagy kazettás? Ha menetes, akkor ugyanaz játszik, mint amit az elõbb mondtam, csak akkor nem kell újat fûzni, hanem csak oldalra kell centrírozni (re-dish). Ha kazettás (és 135mm-es papucstávolságú), akkor vagy szétfeszíted a vázad, vagy kicseréled másra... Esetleg próbálhatsz rövid kazettát szerezni, mint amilyen a kazettás SS agyakon van, vagy a régi Shimano DX BMX agyakon. De ez eléggé esélytelen, valszeg nem is kompatibilis, és drágább lenne a leves, mint a hús...

Ami az elsõ kereket illeti, esetleg megpróbálhatod egy 100mm-es kónuszos agy kontraanyáit a villapapucson kívülre rakni. Így ugyan szívás lesz az agyat beállítani, de legalább a villát nem kell (nagyon) feszegetni. Még annyi, hogy emlékeim szerint a Puchok kereke nem 622mm-es felniperem-átmérõjû (mint a trekkingeké manapság), hanem annál valamivel nagyobb, úgynevezett 27"-es, mint amekkorák voltak régen a Csepel "verseny"bringák kerekei. Általában lehet a fékpofákat sugárirányban ennyit állítani, úgyhogy ebbõl valszeg nem lesz gond, de azért ellenõrizd.

Bocs, ha félreérthetõ voltam. Szóval, van egy pár trekking kerekem (Bike+) kazettás aggyal. Természetesen ehhez néztem az SS átalakítót. Persze, a Puch is félverseny volt, de 28"-os kerekekkel szerintem tökéletes városi használatra. Csak a villával szívtam meg, úgy látszik:( Max. az eredeti Puch régi peremes elsõ aggyal fûzök majd egy 28"-os elsõ kereket, hogy jó legyen a tengelytáv. Mondjuk ha van valakinek eladó 1"-os menetes acélvillája 54-es vázhoz, az továbbra is érdekelne:)

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

nah lánckerékcsere folyamatban

52-16 ról váltok 44-16 ra
igaz félláncszemmel kellett megoldanom

hazafelé igy kényelmesebb lesz

Asszem, a térdízületeid egyszer még hálásak lesznek ezért.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

A Fire Eye adaptert (http://www.chainreac...x?modelID=12164) szerinted nem érdemes megpróbálni? Vannak trekking kerekeim, így egy kis átalakítással tudnám ss-ben használni azokat.

Hát, ez egy Puch Clubman villa és tényleg 90mm-es. Esetleg ha valakit érdekel, szívesen elcserélem egy 100mm-esre:)) Régi magasperemes agy volt benne, 8mm-es tengellyel, szóval, abszolút egy modern darab:)

Az a Fire Eye egy kazettás agyhoz való SS átalakító kit. Ide a rozsdás bökõt, ha a Puch Clubmannak kazettás hátsóagya volt... Nem is ugrik be most olyan kazettás agy, ami 123 (125) mm-es papucstávolsághoz jó lenne, aztán lehet, hogy van, valami országúti... A kazettással meg nem tudsz olyat játszani, hogy "kiveszem a távtartót...".

A trekking kereked hátsóagya milyen, menetes, vagy kazettás? Ha menetes, akkor ugyanaz játszik, mint amit az elõbb mondtam, csak akkor nem kell újat fûzni, hanem csak oldalra kell centrírozni (re-dish). Ha kazettás (és 135mm-es papucstávolságú), akkor vagy szétfeszíted a vázad, vagy kicseréled másra... Esetleg próbálhatsz rövid kazettát szerezni, mint amilyen a kazettás SS agyakon van, vagy a régi Shimano DX BMX agyakon. De ez eléggé esélytelen, valszeg nem is kompatibilis, és drágább lenne a leves, mint a hús...

Ami az elsõ kereket illeti, esetleg megpróbálhatod egy 100mm-es kónuszos agy kontraanyáit a villapapucson kívülre rakni. Így ugyan szívás lesz az agyat beállítani, de legalább a villát nem kell (nagyon) feszegetni. Még annyi, hogy emlékeim szerint a Puchok kereke nem 622mm-es felniperem-átmérõjû (mint a trekkingeké manapság), hanem annál valamivel nagyobb, úgynevezett 27"-es, mint amekkorák voltak régen a Csepel "verseny"bringák kerekei. Általában lehet a fékpofákat sugárirányban ennyit állítani, úgyhogy ebbõl valszeg nem lesz gond, de azért ellenõrizd.

Nordenfor

Nordenfor

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

Szerintem próbálj szerezni egy olcsó, menetes monti agyat, és vedd le róla azt a hosszú távtartót, ami a lánckeréksor alatt lenne. Tekerj fel rá egy racsnit, aztán úgy állítsd be vékonyabb távtartókkal a villában, hogy a racsni fogai egy síkban legyenek a hajtómû lánckerekével. Ehhez képest középre fûz(ets)d aztán a kereket.
Ez a 90mm-es elsõ papucstávolság viszont furcsának tûnik; elég sok öreg roncsbiciklit berheltem már össze-vissza, de olyannal még sosem találkoztam, hogy egy elsõ kerék ne cuppant volna gond nélkül a másik helyére...

OFF: Az viszont engem is érdekelne, hogy hol lehet 2000Ft-ból 622-es ("trekking") villát keríteni... De 20cm-nél hosszabb, 1"-os, menetes nyakkal kellene (Régi orosz nõi parasztbringa vázba.).

A Fire Eye adaptert (http://www.chainreac...x?modelID=12164) szerinted nem érdemes megpróbálni? Vannak trekking kerekeim, így egy kis átalakítással tudnám ss-ben használni azokat.

Hát, ez egy Puch Clubman villa és tényleg 90mm-es. Esetleg ha valakit érdekel, szívesen elcserélem egy 100mm-esre:)) Régi magasperemes agy volt benne, 8mm-es tengellyel, szóval, abszolút egy modern darab:)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
nah lánckerékcsere folyamatban

52-16 ról váltok 44-16 ra
igaz félláncszemmel kellett megoldanom

hazafelé igy kényelmesebb lesz

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

A Toronto-t már én is nézegettem, de sokan azt mondják, hogy nem valami tartós cucc, bár kétségtelen, hogy olcsó:) Hogy oldottad meg, hogy a hátsó villasaruba passzoljon az agy? Összehúztad a vázat? Nem veszélyes ez egy kicsit? Ha tudsz korabeli 100mm-es Puch villát 2000 Ft-ért, máris vevõ vagyok rá:)

Szerintem próbálj szerezni egy olcsó, menetes monti agyat, és vedd le róla azt a hosszú távtartót, ami a lánckeréksor alatt lenne. Tekerj fel rá egy racsnit, aztán úgy állítsd be vékonyabb távtartókkal a villában, hogy a racsni fogai egy síkban legyenek a hajtómû lánckerekével. Ehhez képest középre fûz(ets)d aztán a kereket.
Ez a 90mm-es elsõ papucstávolság viszont furcsának tûnik; elég sok öreg roncsbiciklit berheltem már össze-vissza, de olyannal még sosem találkoztam, hogy egy elsõ kerék ne cuppant volna gond nélkül a másik helyére...

OFF: Az viszont engem is érdekelne, hogy hol lehet 2000Ft-ból 622-es ("trekking") villát keríteni... De 20cm-nél hosszabb, 1"-os, menetes nyakkal kellene (Régi orosz nõi parasztbringa vázba.).

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Feltöltött kép

Mi ez, az S-bend helyett most már az X-bend az új divat?
Mire jó ez, azon kívül, hogy nagyon blickfangosan néz ki?

Nordenfor

Nordenfor

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

én pont ma vette 2500ért B+ ss hátsóagyat 110mmes villasarutávolsággal, szerintem ez a legolcsóbb... (asszem õ az: http://ebike.hu/term...gle-speed/3019/ ) vagy még láttam miche flip-flop agyat 13e körül külföldi webáruházban...
elõre meg max 2000bõl megoldod az új 100mm-s villát, és kész;)

A Toronto-t már én is nézegettem, de sokan azt mondják, hogy nem valami tartós cucc, bár kétségtelen, hogy olcsó:) Hogy oldottad meg, hogy a hátsó villasaruba passzoljon az agy? Összehúztad a vázat? Nem veszélyes ez egy kicsit? Ha tudsz korabeli 100mm-es Puch villát 2000 Ft-ért, máris vevõ vagyok rá:)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Feltöltött kép

Moyercycles

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás

Sziasztok! Ide írom a kérdésem, remélem, elolvassa valaki:) Szóval, van egy olyan Puch vázam, amelynek a papucstávolsága (belsõ méret) 90mm ill. 123mm. Ehhez keresek agyakat, de eddig nem nagyon találtam. Tud valaki valamit ajánlani ilyen vázba?

én pont ma vette 2500ért B+ ss hátsóagyat 110mmes villasarutávolsággal, szerintem ez a legolcsóbb... (asszem õ az: http://ebike.hu/term...gle-speed/3019/ ) vagy még láttam miche flip-flop agyat 13e körül külföldi webáruházban...
elõre meg max 2000bõl megoldod az új 100mm-s villát, és kész;)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Feltöltött kép

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Nordenfor

Nordenfor

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
Köszi, de a Surly nekem drága lesz. Az elsõ villasaru távolság tényleg 90mm és sajna nem lehet annyira szétfeszíteni (és nem is tanácsos szerintem), hogy mondjuk egy standard oúti 100mm-es gyorszáras agy beférjen. Hátulra a párja az oké.

Még egy kérdés: próbálta valaki a Fire Eye SS átalakítót? Lehet olyat veszek, ha nem találok megfelelõ méretû és ár/minõségû agyakat.