Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed

- - - - -

• Please log in to reply
3052 replies to this topic

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
hu vazz
egy ilyet kerek
tarcsafekes verzioban
most!

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Tuki:)

vendég

• fórumtag
  • 125 posts

egy Magellán Crux Máriusz kezei álltal átalakítva...18"os...

Szép nagyon! Mennyiért adjátok?
Szerintetek megéri tárcsaféket venni SS-re?
:P

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Mutimuti, hogy néz ki, milyen váz?:)

Acél Pyxis. Talán Ritchey Nitanium csõszettbõl, papucs áthegesztve. 18-as.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts

Ez:

Posted Image

ha jó dereng akkor ez egy Magellán Crux Máriusz kezei álltal átalakítva...18"os...

vendég

• fórumtag
  • 125 posts

nem akarod rá tukmálni Tuki-ra az eladó SS vázadat?

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
Ugyan már, mindenki tudja, hogy Csillebérc a Gellérthegyen van, a hazai egyszeregy fellegvárában!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Fú, Szingli verseny? Ott a helyem!
Csillebérc ugye az a nagy lapos terület a Margitsziget közepén? ;)
Majd tökutolsó leszek jól.

Unit!
Ha occsó az a váz....
Race, no Rest!

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Jéééé! Hát te még élsz? Ha már itt vagy, nem akarod rá tukmálni Tuki-ra az eladó SS vázadat? (Tudod, ami benn van nálunk a boltban, de az nem hangzana jól, ha én ajánlgatnám...meg van akciós Unit-unk is, de azt se kellene így leírnom ide azt hiszem...)

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts
Lelekben veletek leszek innen a tavoli Londonbol! :(
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
off
köszi
on

Szolgálati közlemény:

Aki úgy érzi megpróbálná, vagy aki úgy gondolja jó buli, esetleg aki érzi a késztetést annak július 15.-én Csillebércen a helye az Elsõ Single Speed Bajnokságon!

Csak egy maradhat... :)

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Tuki:

Nicsak, ez az enyimé... Örülök, hogy "etalon" lett belõle.
Emelt kormány nemrég óta van rajta, le kellett cserélnem az egyenest, mert fájt a derekam. Ez egy Bike+, meglehetõsen széles, de lusta voltam levágni belõle. Neked a saját vállszélességednek megfelelõen kell kormányt választanod, illetve esetleg méretre vágnod.
Akkor valszeg láttad azokat a képeket is, hogy hogyan változtatta meg a lánckerék cseréje a lánchosszt, illetve a láncfeszítõ állását. (Most máshová támaszkodik, másképp van elõfeszítve a rugó, mint elõzõleg.) A feszítõt amúgy a Luongóból szreztem be, miképp a Bike+ SS agyat is.
Azért a gumikon látható, hogy én ezt a bringát nem terepezésre szántam. Épített utakra viszont sokkal megfelelõbbnek bizonyult a 34/16, mint a 32/16, utóbbival gyakorlatilag már kis lejtõn se tudtam csinálni semmit.
A vázat azért nem alakíttattam át SS-re (papucsok, bowdenszemek...), mert elõfordulhat, hogy vissza kell alakítani váltósra, ha pl. majd a kisfiam is montizni akar. A hajtómû is CC volt, a nagytányért pótló alátéteket (azokat a fényeseket a feketén) egy régi, elkopott fogú nagytányérból flexeltem ki.
Remélem, segítettem, egy "lapos zsebû diák" azért azt sem árt, ha tudja, hogy nekem 144e Ft-ba jött ki a mutatvány (magam is meglepõdtem, amikor összeszámoltam), plusz az új lánckerék (30€), plusz a kormány (2-3000Ft).

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
http://www.xfactorne...=KONA UNIT 2006

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
vki tud mutatni egy ilyen unitot?

off
buek fityisz
on

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

silverback

silverback

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

A legutóbbi x-factor hirlevél alapján akciós a junit!

A tavalyi unitot adják 20% kedvezménnyel, ami gyakorlatilag ugyanaz mint az idei, talán más külsõk vannak rajta... nekem sikerült durrantanom egyet még márciusban, akkor aszittem az az utolsó, de kb két hete jártam ott, még volt belõle kirakva... Szval, tavaly 230ért volt, abból ugye lejött a 20% kedvezmény, ami így már csak 184E, meg nem kértem a pedált, és így lett a vége száhetvenhat. Sztem annyiért már megéri. és adnak hitelt is... :)

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
A legutóbbi x-factor hirlevél alapján akciós a junit!
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

vendég

• fórumtag
  • 125 posts

A legköltségkímélõbb megoldás az, ha beéred láncfeszítõvel a már meglévõ vázadon, de ha van ismerõsöd, aki áthegeszti a papucsot, akkor az is jó. Ha tudsz szerezni régi vízszintes papucsos vázat, akkor az még jobb.

A nevem jó így!:) Idén mindenképp láncfeszítõ! Tudom szegény csóró diák vagyok! Nekem jobb megoldás talán a láncfeszítõ, mert egyszerûbb mint a rendes papucsos vázzal bíbelõdni és belõni a láncfeszességet! Áthegesztésen meg gondolkodok! Nem veszít túl sokat a masszívságából a váz? Mert sztem úgy sokkal könyebben törik!

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
Tuki:), nem kötözködésként, de szerintem a regisztrációnál eltévesztetted a nevet, Tuki!-t kellett volna írnod... :-)
Hogy érdemi hozzászólás legyen: nem igazán lehet itthon kapni SS vázat, legalábbis CC-re, a Kona Unit-ból kb. 1 darab volt a kereskedõnél karácsony táján, mikor érdeklõdtem, és azt mondták, nem is hoznak többet. De ha még ez is drága neked, akkor nem is részletezem, külföldön milyen lehetõségeid lennének, nem fájdítom a szíved :-)
A legköltségkímélõbb megoldás az, ha beéred láncfeszítõvel a már meglévõ vázadon, de ha van ismerõsöd, aki áthegeszti a papucsot, akkor az is jó. Ha tudsz szerezni régi vízszintes papucsos vázat, akkor az még jobb.

btw. ez itt a reklám helye: nemsokára megjön az új gépem, így eladó lesz a tavaly õsszel összerakott kísérleti projekt: http://fixedgeargall...aborKulcsar.htm
Most fix lánckerék van rajta, de semeddig sem tart rádobni egy racsnit (ja, és azóta lemértem, csak 13 kiló :-)).
Ha esetleg valakit érdekelne, az jelezze, aztán majd kitalálunk valamit. Nem ezen akarok meggazdagodni... :-P

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Azok tök jó eredmények fõleg SS-el!

Ja, Dini nyomja mint gép. Hatalmas riszpekt.

Búék Kupán indultam SS-el (van asszem fórumon is kép róla). Az került olyan 100-120-ba, és max. 10,5 kg.

"Kb. milyen árban vannak SS vázak vagy érdemesebb átalakítani a régi vázat?
Kona Unit újonnan elég drága nekem!"

Minden drága, ami nem szokványos.
Race, no Rest!

vendég

• fórumtag
  • 125 posts

Végre egy érdeklõdõ!

Nagyon megtetszett a dolog!:)
Azok tök jó eredmények fõleg SS-el! Ma voltam tekerni úgy h beraktam 32-16-ba az áttételt és nem váltottam! Tök jól ment így is, mondjuk nehéz a bringa! De majd, ha kiveszem elõröl a rugósvillát, váltókat, fogaskereket akkor sztem simán nyerek 3 kilót!
Idén megszeretném csinálni elõre (talán) tárcsával hátul V-fékkel!
Kb. milyen árban vannak SS vázak vagy érdemesebb átalakítani a régi vázat?
Kona Unit újonnan elég drága nekem!

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Végre egy érdeklõdõ!

Nem sokan nyomják a CC-Maraton szakágat SS-el...magamon kívül még 2-3 kollega indul véletlenszerûen, õk inkább a közép- vagy rövidtávokon.

Hogy mennyire lehet jól menni? Idén a hosszútávokon elért eredményeim:
- Buda Maraton 6.
- Szilvásvárad 23.
- Kõszeg - Pannon MX 15.
- Crosskovácsi 14.

Kormány nálam 62cm (Easton EA50, EA70 és Race Face Deus Low Riser).
Áttétel pályafüggõ.
Idei alkatrészköltség 3pár tárcsafékpofa, meg 1 pár csapágy az elsõagyba.