Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed

- - - - -

• Please log in to reply
3052 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

A közegelõkkel belõheted a láncvonalat, és nem hinném hogy az egész procedúra többe kerülne 1 rugónál, és ebben a sör is benne van, amit a szerelõ kap a közegelõkért.

aha es akkor hol is van az a sor amit en kaptam az ingyen tavtartokert? :chin: :D meg az occso hatsokerekert?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
én is használom a kifejezést, de azért, mert a mélyhornyú és egyéb megfogalmazások sokkal bonyolultabbak, és az ipariról úgyis tudja mire gondol az ember, nem ez a lényeg? Más dolgokban is elõfordult már, hogy valami helytelen megnevezés terjedt el, de felesleges erõszakkal megpróbálni átszoktatni az embereket, mert szerintem ez természetes kiválasztódása, alakulása a nyelvnek, hogy mindig a legegyszerûbb, de még egyértelmû kifejezéseket használjuk

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

azt a bigyot hivjuk mondjuk szabadonfutonak
a csapagyat meg hivjuk neven mert olyan nincs, hogy ipai csapagy.
igy hivjuk mondjuk szabvanyos csapagynak
/amugy melyhornyu golyos csapagy van benne tobbnyire/

Ezen az "ipari" csapágyon én is kiakadok néha, de vitába szállni felesleges, ez így épült be a montis köztudatba;)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
Szabcsi van egy olyan gomb, hogy módosít...

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts
Hupp-hupp
Feltöltött kép
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts
Feltöltött kép
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts
Feltöltött kép

es amik a poharba kerultek!

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts
Feltöltött kép

Egy pohar finom Ale mindenkinek! :)
(limitalt kiadas!)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
azt a bigyot hivjuk mondjuk szabadonfutonak
a csapagyat meg hivjuk neven mert olyan nincs, hogy ipai csapagy.
igy hivjuk mondjuk szabvanyos csapagynak
/amugy melyhornyu golyos csapagy van benne tobbnyire/

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

Nekem semmi gondom nem volt az ilyen agyammal, kb fél évig használtam, futárkodtam vele, szal bírja.(egy ütközés miatt selejteztem le, semmi baja nem volt)

Egy normálisan tömített SS agy, minõségi csapágyazással 20k körül van (nem ismerem a B+ -ét, lehet hogy jó), ggx pedig olcsó megoldást keresett...

A statika, szilárdságtan, kinematika tágyak pedig szerintem lefedik a "középiskolai fizika" tananyagot, de ha tévedek akkor a bme a ludas;)

Az én SS agyam Bike+, 7500 Ft volt, nem tárcsás, de ipari csapágyas. Egy menet van rajta, ahová fel lehet tekerni a... a... tudjátokmit. Tartok tõle, hogy ami ennél olcsóbb, annak már híg a leve.

Erõvektorok felbontása szerintem már gimiben is volt (az anyagminõséget most az egyszerûség kedvéért ugyanolyannak vettük minden alkatrészre :-)), de majd a 25 éves érettségi találkozónkon megkérdezem a többieket, õk hogyan emlékeznek...
Amúgy mindez elmélet, aki nem üti-vágja, az egy kihézagolt-kialátétezett CC aggyal is elmehet sokáig. (Aki meg üti-vágja, annak 10 hónap alatt tönkremegy a CC, míg az SS akár egy évet is kibírhat... :-))

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

Érdekes lehet, racsnis lánckerék.

A teherbírás meg a kisebb csapágytávolság miatt is kisebb. Az agyperem szélessége ezzel nem releváns.

Ne hasogasd már a szõrszálat...
Tudod jól, hogy arra az izére gondoltam, amit menetes agyra lehet feltekerni, kívül van a lánckerék (vagy lánckerekek), belül meg a sok pici golyó, meg a ketyegõk... Találj neki jobb megnevezést.

Az agyperem távolságával kapcsolatban meg a teljes kerék erõsségére gondoltam, amint azt Málna közben megmagyarázta. (Köszönöm.)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

A kihézagolt/kitávtartózott menetes/kazettás CC agynak nemcsak a "májer faktora" kisebb egy rendes SS agynál, de a teherbírása is, a kisebb agyperem-távolság miatt. (Középiskolai fizika, vektorfelbontás.)

Nekem semmi gondom nem volt az ilyen agyammal, kb fél évig használtam, futárkodtam vele, szal bírja.(egy ütközés miatt selejteztem le, semmi baja nem volt)

Egy normálisan tömített SS agy, minõségi csapágyazással 20k körül van (nem ismerem a B+ -ét, lehet hogy jó), ggx pedig olcsó megoldást keresett...

A statika, szilárdságtan, kinematika tágyak pedig szerintem lefedik a "középiskolai fizika" tananyagot, de ha tévedek akkor a bme a ludas;)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
hjah, logikus:-)
Autist Team:)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts

2 fog egy láncszem? jó tudni, akkor lehet hogy 32/16 lesz mégis vagy fenetudja

ha nem?
ket fogra esik ket darab fellancszem
vagyis egy egesz.
fellancszem miert lenne amugy?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
lor: 32/14 pont kijön ha összekopott, legalábbis úgy emlékszem

2 fog egy láncszem? jó tudni, akkor lehet hogy 32/16 lesz mégis vagy fenetudja:)

majd kialakul valami, egyelõre még úgyis hiányzik pár dolog a géprõl:-)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts

Érdekes lehet, racsnis lánckerék.

A teherbírás meg a kisebb csapágytávolság miatt is kisebb. Az agyperem szélessége ezzel nem releváns.

a csapágytávolság szvsz nem kisebb egy 9es agynál, mint egy ssnél... de lehet, h kicsivel igen

és aszéles küllõperemtõl nem az agy lesz erõs, hanem a komplett kerék (mivel szimetrikusan kapja a terhelést, egyforma feszes küllõk, stb)

jah meg feljebb írta valaki, h láncfeszítõval négszerezõdik a májerfaktor.. hát sztem az ssbicókon pont az a szép, ha nincs feszítõ, ettõl olyan egyszerû és szép

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts

en inkabb a mas papucstav miatti agy miatt nem vennek ilyet.
(mivel csak a bmx-re megy fel, azok pedig 110mm-sek ha jol emlekszem)

Kissé elvesztettem a fonalat, de ha a Limit ( Sósmogyi Handmade') agyról van szó akkor az 135mm széles.

Darky4e

Darky4e

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Az NS coaster singlerol mi a velemenyetek?
A www.bikediszkont.hu-n lehet kapni!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
?
2 fog az pont egy lancszemnyi tav.

en inkabb a mas papucstav miatti agy miatt nem vennek ilyet.
(mivel csak a bmx-re megy fel, azok pedig 110mm-sek ha jol emlekszem)

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
lor: köszi, akkor ilyet nem veszek, nem jönne ki a lánchossz:)