Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3052 hozzászólás a témában

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

176cm-rel én is 16"-os vázat hajtok, egy 05-ös cruxot. Szép is!

Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Tuki:)

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás

Pyxis felsõcsöve 56cm (a csatlakozó csövek becsült közepétõl-közepéig mérve), a stucni pedig 10,5 , úgyhogy neked biztos elég lesz a 12-es.

Az pont egy centivel kisebb a mostani brinyómnál! Én 10es stucnival használom! Akkor a 12es tutti jó lesz! A kormányt meg nemtudom, hogy milyet vegyek! Van egy 60 centis, amit néztem, de igazából majd próba után látom meg!
Mit mondtok terepre a 32-16os áttétel az jó, vagy rakjak majd fel nagyobb számut hátulra?
Dini, vszínû csütörtökön megyek majd a vázért!
:P

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Exile! Köszi szépen, privátban majd jelentkezem, hogy mikor lesz jó!

OK.

Jól emlékszem, a Pyxis felsõcsöve 56cm (a csatlakozó csövek becsült közepétõl-közepéig mérve), a stucni pedig 10,5 , úgyhogy neked biztos elég lesz a 12-es. A kormány pedig 68cm(!) széles. (Jó, legyen csak 67,5, mert a markolatokkal együtt mértem.)
Ha már nálam volt a centi, megmértem a kisfiam "inseam" magasságát is, és úgy döntöttem, hogy egyelõre nem alakítom át neki ezt a gépet. Teljesen leeresztett nyereggel és "nullás" stucnival valszeg tudna menni vele, de megálláskor pont tökön verné magát... Kár pedig, mert a jelenlegi 20"-as (kerékméretû) biciklijével nem tud még kisebb túrát se tenni, 24"-est meg most nincs "kedvem" venni neki, abból amúgy sem árulnak nálunk normális minõségût.

Nem mentem el végül a Balaton 50-re, nem éreztem magam felkészülve rá. Csak a Velencei-tavat tekertem körbe délután, de azt az SS-el. Ami a múltkor 32/16-tal nem volt nagy élmény, az most a 34/16-tal teljesen jó volt.

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás

SSOB2006 - SingleSpeedSzombat

Imádkozok, hogy addigra kész legyen a gép! Remélem imáim meghallgatásra találnak!:)

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Exile! Köszi szépen, privátban majd jelentkezem, hogy mikor lesz jó!

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Annak aki érintettnek érzi magát ;)

SSB2006 - SingleSpeedSzombat

No meg annak aki kiváncsi rá :)

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Beszéltem Dinivel leméri nekem a felsõcsõ hosszát!
Én néztem egy PRO kormányt. 60 cm széles. Igazából majd ha meglesz a váz utána tudom megnézni hogy mekkora kormány kéne! 13 cm-es stucnit veszek bele!:) Az elég hosszú kell, hogy legyen!
Jövõhéten, ha ráérsz vmikor akkor szívesen elmennék és kipróbálnám! Amúgy is mennék pestre és akkor hazafeléjövet megnézem! Majd privátba egyeztetünk!

Jó, de hétköznap csak négy után (fél öt) vagyok otthon, dolgozom...
Ha elkerülné a figyelmemet a privi, "westel" kettõhatvankettõ - 8919 (ha azt mondja, hogy "Gabriella vagyok...", akkor is az enyém, csak nincs bekapcsolva, próbáld késõbb).
Holnap lehet, hogy elmegyek a Balaton 50-re, de azt nem vállalom be SS-el, inkább megsétáltatom Kona Komát. (Ott fogok megdögleni, mert idén tk. még semmit sem edzettem, csak a melóba jöttem bicóval párszor.)

Felsõcsõhosszra én 56cm körül emlékszem, de az "effektív hossz" függ attól is, hogy mennyire döntöd meg (pl. milyen hosszú villát raksz bele), de még inkább attól, hogy milyen emelkedésû a stucnid...
A Kona Pahoehoe csõhosszai is kb. ugyanazok, mint a Pyxisé (mindkettõ 18"), de a szögei mások. Így az a teló, ami a Pyxisbõl mászásra alkalmatlan choppert csinált, a Konában pont jó.

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás

Vegyél olyan Bike+ kormányt, mint az enyém. Nem drága, nem rossz, és elég széles. Ha túl széles, le is vághatsz belõle!
Stucniból neked kell a 12-es, én a 180 centimhez 11-est használok.
Ha nem elég a 12cm-es stucni, akkor valóban nagyobb váz kéne
Ha eljössz Fehérvárra, kipróbálhatod a kecómat, és akkor látod, hogy merre mennyi.

Beszéltem Dinivel leméri nekem a felsõcsõ hosszát!
Én néztem egy PRO kormányt. 60 cm széles. Igazából majd ha meglesz a váz utána tudom megnézni hogy mekkora kormány kéne! 13 cm-es stucnit veszek bele!:) Az elég hosszú kell, hogy legyen!
Jövõhéten, ha ráérsz vmikor akkor szívesen elmennék és kipróbálnám! Amúgy is mennék pestre és akkor hazafeléjövet megnézem! Majd privátba egyeztetünk!

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
176cm-rel én is 16"-os vázat hajtok, egy 05-ös cruxot.
Szép is! :)
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Kerestem olvastam érdeklõdtem! Lassan összáll a gép! Mármint, hogy mibõl fog állni alkatrészügyileg!
Még ott vagyok bajban, hogy stucnit és kormányhosszt kéne összehangolnom! Szóval 189cm vagyok, az immár lent említett fehér 18"os vázam lesz! A vállszélességem 44 cm, a kezem hosszúsága 80 cm! Hajlított kormányt vennék rá a hátam miatt!

Vegyél olyan Bike+ kormányt, mint az enyém. Nem drága, nem rossz, és elég széles. Ha túl széles, le is vághatsz belõle, de ha szarvakat is akarsz rá tenni, mindenképpen kell ez a szélesség.
Stucniból neked kell a 12-es, én a 180 centimhez 11-est használok.
Ha nem elég a 12cm-es stucni, akkor valóban nagyobb váz kéne, de nekem úgy tûnik, hogy a régi Pyxis felsõcsöve hosszabb az átlagos 18"-as vázakénál. (Kifejezetten CC versenyzésre készült anno.)
Ha eljössz Fehérvárra, kipróbálhatod a kecómat, és akkor látod, hogy merre mennyi.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Figyelj én azért kérdeztem! Egy miérttel azért megdobhattál volna! Amúgy mindig is ekkora vázam volt! Jobban szeretem a kisebb fordulékonyabb bicajokat!

Miért? Nem azt írtam, hogy rosszul döntöttél.
183-al 20-as Pyxist hajtok, 110-es stucnival. Volt 18-nak megfelel vázam is. Azzal emelkedõn jobban kellett figyelni, ne ágaskodjon, lefelé meg para a gyengébb egyenesfutás miatt. Hátam is könnyebben fáradt, mert jobban görnyedtem rajta. Míg a nagyobb váz kényelmesebb, stabilabb, a nyeregcsövet sem kell teljesen kihúzni, rendesen el lehet férni. Maratonokon ez sokkal többet számít.

De ez, hogy kinek mekkora váz a jó, vagy tetszik, egyéni kérdés.

De hogy ON( One :) ) is legyek: Szabcsi váza sztem kjó, simán megvenném, egy kb. 180-as emberkének jó. Szerintem. Ettõl függetlenül bárki jól érezheti magát rajta, ha neki az a legkényelmesebb.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
egy 18-as vazat siman tud hasznalni egy 190 fazon
egyik bicom 15" benne egy 400-as cso meg egy kb 60mm-s stucni en meg 180
o az ss bicom.

van akinek fekudni fajdalmas van akinek egyenesen ulni /gornyedni/

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
Tuki! kolléga, nekem a trekkingem 18-as, és én 170cm vagyok... oké, hogy ettõl még a felsõcsõ lehet akármilyen hosszú, meg stucniból is gyártanak 130-ast, de még a nyeregcsövet sem biztos, hogy ki tudod annyira húzni, hogy jó legyen... nem is beszélve arról, mennyire "kényelmes" pár órán keresztül görnyedt háttal kuporogni. Persze ha béemikszezel vele, akkor jó lesz :-)

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás

Tuki, én nagyobb vázat vennék a helyedben. De azt csinálsz, amit akarsz.

Figyelj én azért kérdeztem! Egy miérttel azért megdobhattál volna! Amúgy mindig is ekkora vázam volt! Jobban szeretem a kisebb fordulékonyabb bicajokat!

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Miért is?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Tuki, én nagyobb vázat vennék a helyedben. De azt csinálsz, amit akarsz.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Kerestem olvastam érdeklõdtem! Lassan összáll a gép! Mármint, hogy mibõl fog állni alkatrészügyileg!
Még ott vagyok bajban, hogy stucnit és kormányhosszt kéne összehangolnom! Szóval 189cm vagyok, az immár lent említett fehér 18"os vázam lesz! A vállszélességem 44 cm, a kezem hosszúsága 80 cm! Hajlított kormányt vennék rá a hátam miatt!

Lester

Lester

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás

Üdv néktek!

Van egy olyan gondom, hogy nem találok ss agyat 32 lyukas kivitelben,montis villasarutávhoz.Nem tudja valaki, hol lehet ilyet kis hazánkban beszerezni?

pl.: luongo.hu. Van Surly hátsó agyuk. Asszem 32 lyukas. 20 ropiért. De lehet faragni az árból! :-)

Pittola

Pittola

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Üdv néktek!

Van egy olyan gondom, hogy nem találok ss agyat 32 lyukas kivitelben,montis villasarutávhoz.Nem tudja valaki, hol lehet ilyet kis hazánkban beszerezni?

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

azt a bigyot hivjuk mondjuk szabadonfutonak
a csapagyat meg hivjuk neven mert olyan nincs, hogy ipai csapagy.
igy hivjuk mondjuk szabvanyos csapagynak
/amugy melyhornyu golyos csapagy van benne tobbnyire/

A szabadonfutó az maga a szerkezet, ami lehetõvé teszi, hogy egyik irányba szabadon elforoghasson a cucc, a másikba meg nem. Nem csak bringán használatos, hanem pl. Trabant váltójában is van (mert a kétütemû kenést se kap, ha gázt nem kap, nem használna neki a motorfék-üzem). Tulajdonképpen ezt hívja a köznyelv racsninak (pl. "racsnis kulcs").
Mi, bringások általában a komplett szerkezetet hívjuk racsninak, de nem sokra mennénk vele, ha nem lenne rajta lánckerék is...
(Kazettás agy esetén meg ugyebár a kazettában van a szabadonfutó, szóval ott nincs a lánckerékben racsni, csupáncsak az ettõl való különbözõségre kívántam rávilágítani a "racsnis lánckerék" kifejezéssel.)

Így belegondolva az "ipari csapágy" kifejezés valóban hibás, asszem, a valamikori MBAH/Bikemag a felelõs az elterjesztéséért. Arra szoktuk használni ugye, amiben nem a hagyományos, "kónuszos" csapágy van. (Nem feltétlenül elõnyösebb annál, de egy olcsó, gyenge minõségû anyagból készült hagyományos csapágynál vélhetõleg többet bír.) Magába a "kónusz" kifejezésbe is bele lehetne kötni ugyan, de szvsz ne nyelvészkedjünk tovább, menjünk inkább tekerni...