Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed

- - - - -

• Please log in to reply
3052 replies to this topic

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts
Nahh anyam.... de sok idotok van nektek...
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

no ezt kifejthetnéd.

Nagyon kíváncsi vagy!

karbon a terv.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Bocs, hogy belekotyogok, de a városi trekkingemen pont ilyen szükségmegoldás üzemel (eredetileg Quando kazettás trekking hátsó agy, most hézagolókkal láncvonal beállítva, egy lánckerékkel, láncfeszítõvel (mert sajnos ez egy ejtõpapucsos váz...). Elöl meg egy országúti hajtómû, 39/52-bõl csak a 39 felrakva.
Nem járok vele terepre, de városban semmi gond vele eddig.
Valóban jó pénzkímélõ megoldás, ha az embernek van egy bringája, amibõl ki kell indulnia, a teljes Alivio hátsó sor 4 pénz, ha jól emlékszem, ebbõl 3-4 lánckerék használható (de nem éri meg külön venni, mert úgy drágább...).
Az áttétel-cserélgetés is mûködhet, ha nem vagy túl kényes a láncvonalra, akár két kereket is fennhagyhatsz hátul, vagy ha elöl több tányérod van, akkor megfelelõen kihézagolva hármat is. A láncfeszítõ miatt pedig jó eséllyel ugyanaz a lánc menni fog mindegyikkel, ha nincs nagy különbség az áttételben.
Szerintem SS-t kipróbálni tökéletes, ha meg váltót akarsz késõbb (de miért is akarnál :-)), akkor a kerék jó lesz, csak a sort, láncot, és esetleg az elsõ lánctányér(ok)at kell cserélni.
Viszont egy tanács: ne kilences sorral próbáld, az drágább, és a hozzávaló lánc is vékonyabb (és drágább). 8-as pont jó, ahhoz lehet kapni szuper SS láncot is (KMC 610-es pl.) megfizethetõ áron.
Persze a tárcsás agynak ilyen viszonylatban sok értelme nincs, ne arra költsd a pénzt, inkább vegyél hajtómûbõl, agyból jobbat, és "érd be" a V-fékkel.
Szerintem vágj bele. Nem egy igazi elegáns SS megoldás, de ha jól értem, te nem is erre vágysz...

(has)pókemebrnél a pont! pontosan ilyen megoldást szeretnék én is. az tuti, hogy egyszerre csak egy lánckerék lessz fönnt.

Lor: az a baj, hogy ennél a bringánál az olcsóság lessz az elsõ szempont...azt az agyat ismerõseim használják, és semmi gondjuk nincs vele. tökéletesen mûködik.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
Bocs, hogy belekotyogok, de a városi trekkingemen pont ilyen szükségmegoldás üzemel (eredetileg Quando kazettás trekking hátsó agy, most hézagolókkal láncvonal beállítva, egy lánckerékkel, láncfeszítõvel (mert sajnos ez egy ejtõpapucsos váz...). Elöl meg egy országúti hajtómû, 39/52-bõl csak a 39 felrakva.
Nem járok vele terepre, de városban semmi gond vele eddig.
Valóban jó pénzkímélõ megoldás, ha az embernek van egy bringája, amibõl ki kell indulnia, a teljes Alivio hátsó sor 4 pénz, ha jól emlékszem, ebbõl 3-4 lánckerék használható (de nem éri meg külön venni, mert úgy drágább...).
Az áttétel-cserélgetés is mûködhet, ha nem vagy túl kényes a láncvonalra, akár két kereket is fennhagyhatsz hátul, vagy ha elöl több tányérod van, akkor megfelelõen kihézagolva hármat is. A láncfeszítõ miatt pedig jó eséllyel ugyanaz a lánc menni fog mindegyikkel, ha nincs nagy különbség az áttételben.
Szerintem SS-t kipróbálni tökéletes, ha meg váltót akarsz késõbb (de miért is akarnál :-)), akkor a kerék jó lesz, csak a sort, láncot, és esetleg az elsõ lánctányér(ok)at kell cserélni.
Viszont egy tanács: ne kilences sorral próbáld, az drágább, és a hozzávaló lánc is vékonyabb (és drágább). 8-as pont jó, ahhoz lehet kapni szuper SS láncot is (KMC 610-es pl.) megfizethetõ áron.
Persze a tárcsás agynak ilyen viszonylatban sok értelme nincs, ne arra költsd a pénzt, inkább vegyél hajtómûbõl, agyból jobbat, és "érd be" a V-fékkel.
Szerintem vágj bele. Nem egy igazi elegáns SS megoldás, de ha jól értem, te nem is erre vágysz...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
akkor nezzuk
vennel 4eft-ert egy komplett hatso agyat ami minden bizonnyal fasza.
/amikor pl a 1-eft-os novatech es tarsaibol kiesik a csapagy, mert olyan szarul van illesztve/
majd vennel egy lanckereksort kiba sok penzert ami nagyon jo ugyanis kb 2-3ekm-kent ki is lehet dobni.
ezzel szemben egy ss agy 14eft, joval erosebb hatso kerek jon ki belole,
majd minderre egy lanckerek ha kazettas akkor nemtom mi penz ha menetes racsni akkor kb 2-3eft egy racsni.
hajtas cumok kb felaron vannak az ss-hez a valtoshoz kepest.
elettartam kb tripla vagy megtobb.
/a fokozat varialas kb olyan ahogy azt te elkezpzeled butan/
tobbnyire amugy 32/16 amivel mennek a sracok
en 44/16 de erdobe en nem jarok csak betonon es hegyekbe sen sokat.

egyeb kerdes?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
jajj, elnézést:D igen, leeht, hogy vissza fogok fejlõdni, den em hinném. viszont így is tudom váltogatni az áttételeimet, viszonylag gyorsan. és nem kell mennem a boltba új lánckerékért..stb..

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Jaaa, azt nem tudtam hogy késõbb "vissza szeretnél fejlõdni";)
Ezzel a váltós dologgal óvatosan errefelé, mert a "nagykutyák" keresztbe lenyelnek ha meghallják:D
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

hát ez így nem túl elegáns... Mért nem próbálod ki hogy milyen áttétel kell neked, azt olyanra csinálod meg az SS-t?
A kazetta szétbontós dolog kicsit gány, minimum egy SS fogaskerék dukál szerintem.

mert? nem túl drága, és ha továbbiakban lessz pénzem, veszek hozzá váltót, meg váltókart. mellesleg így olyan áttételem van, amilyet akarok. pl mielõtt terepre megyek, ki tudom cserélni az áttételt..stb. vagy ham égsem vállik be hosszútávon, kicserélem..stb. tehát eléggé praktikus. másrészt lehet, hogy hátul tárcsa lessz. egy ilyen SS agy kb 14ezer forint. a legolcsóbb (ez a legolcsóbb, mait találtam). kazettásban meg 4ezer. (és errõl az agyról rosszat még nem hallottam (bike+ country disc)).

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
hát ez így nem túl elegáns... Mért nem próbálod ki hogy milyen áttétel kell neked, azt olyanra csinálod meg az SS-t?
A kazetta szétbontós dolog kicsit gány, minimum egy SS fogaskerék dukál szerintem.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
sziasztok. énis egy SS gép építésén vagyok, és az lenne a kérdésem, hogy az megfelelõ-e, hogyha veszek egy kazettás hátsó agyat, hozzá egy kilences hátsósort, a sort szétszedem, egyenként kipróbálom, hogy melyik nekem a megfelelõ áttétel. ami jó, azt felrakom a hézagolókkal együtt, + szerzek még hézagolót, mer ugyebár a többi fogaskerék enm lessz fönt, az is helyet foglal. és a végére rárakom a rászorítót. és akkor a láncvonalat ism eg tudom csinálni rendesen, és 12-tõl 34ig olyan hátsó fogaskerekem lessz, amilyet akarok tulajdonképp. ez így mûködõképes, nem?

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts

De köszi, nekem spécibb kellene.

no ezt kifejthetnéd.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Henger van egy ilyenem esetleg eladó:
Egy idõben én is ilyet akartam csinálni, de nehez találsz olyan embert aki megcsinálja pontosan a heggesztést.

Ööö, ez egy excenter? Nem túl jó a szög. De köszi, nekem spécibb kellene.
És hegesztés, egy g-vel...
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts
De már készül.:P

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts

Egy idõben én is ilyet akartam csinálni, de nehez találsz olyan embert aki megcsinálja pontosan a heggesztést.Egyébként a külsö karika valami bika acélbõl van esztergálva, és bele van gravirozva hogy RaveAce MonoEgo

milyen szép bringa lett belõle... :D

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts
RaveAce MonoMano? :)
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts
Egy idõben én is ilyet akartam csinálni, de nehez találsz olyan embert aki megcsinálja pontosan a heggesztést.Egyébként a külsö karika valami bika acélbõl van esztergálva, és bele van gravirozva hogy RaveAce MonoEgo

colinkerekem

colinkerekem

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Üdv mindenkinek!

Gyors kérdés: B+ Halifax SS agyra milyen racsni/lánckerék/szabadonfutó izé kell? Korábban röpködtek a kifejezések, de asszem sikerült elveszteni a fonalat! Van olyan lánckerék, ami magában foglalja a szabadonfutó mechanikáját? Ilyen kell a Halifaxra vagy egy sima menetes acél lánckerék? ezek milyen árban vannak?ja és hol? bocs az apró jellegû kérdésért.
Fontos lenne a válasz, mert két hónapja nem ültem lovon...(nem emiatt)
Köszi a segítséget

mr_balage

mr_balage

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Ez állítható papucsos, állítható láncfeszesség, de extrém DH, elég súlyos modell, viszont itthon is kapható
Posted Image

mr_balage

mr_balage

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Sziasztok,
sikerült szereznem BMX fogaskereket kazettás agyra:
Posted Image
790/db, többféle fogszámmal is van, most egy 15-öset sikerült szereznem.
Ja és ebike.hu-ról. Ugyanitt elvileg J-Tech is van olcsóbbért és többféle fogszámmal, de elõ kell rendelni mert nincs raktáron.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

LehetPosted Image
De ilyet nem kapsz itthon...;)

már kint se sûrûn, az idei katalógban már nincsen
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való