Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3052 hozzászólás a témában

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Nekem megy nyikorog a Hayes hátul, de csak a hátsó. Tényleg. Mit tegyek? Lehet, hogy a GoldFren fékpofák miatt van? A BBB-vel nem nyikorgott.

(Amúgy SS bicajon van.)

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
érdekes téma ez is....

esfrost

esfrost

újonc

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sajnos túl sok hiányzik, ahhoz, hogy megtudjam valósítani ezt az ötletet. Beszéltem bringaboltos ismerõssel. Elvileg van neki egy weinmann féke, aminek hoszabbak a karjai. Holnap délelõtt megyek megnézem. Remélem jó lesz.

Köszi azért.

-marci

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Jahh, ha nem nagyon sok hiányzik és nem akarsz költeni, akkor fûrészeld ki a sín alját, és rögzítsd lejjebb a fékpofát. Ha úgy meg lehet csinálni, hogy a csavar jól fogja a sín maradékát, akkor teljesen tuti. A csavar bõven elég mereven tartja a patkó alját, annak az alsó átkötõ résznek semmi szerepe nincs.

esfrost

esfrost

újonc

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Köszönöm az ötletet. Le fogom mérni és utána járok a dolgoknak. Azért továbbra is várom az ötleteket, ha tud valaki valami pontos típust.

Kösz!

esfrost

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Sokféle hosszban készülnek/tek patkófékek. A régi bicókba hosszabb kell, mint a legtöbb helyen árult, modern versenygépeket imitáló gépekbe való rövid fékek. Mérd le a vázfuratok és a felni távolságát, és ahhoz keress féket.

esfrost

esfrost

újonc

• fórumtag
  • 9 hozzászólás

szvsz, ha a patkófék nem éri el a felnit, akkor lehet, hogy nem trekking (622es) hanem hagyományos (630as) kerék kell bele.
Patkófékek és általában a fékek, kivéve a gyerekbiciklire valók, szabványosak.
Ha gumistól rakod be a kereket, mennyi hely van?

Másik megoldás: rakj dobféket!

A vázhoz tartozó kerekek vannak benne. A kerekek 622es. Akkor gondolom ehez tartozó fékek kellenének, de nem tudom a pontos típusát azoknak. Ezt kéne megtudnom.

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás

Hello mindenki!

Lenne nekem egy olyan problémám amire próbálom megtalálni a választ. Van nekem egy régi, szerintem trekking vázam. Most újítom felfele. Vettem patkófékeket mert csak azok mennek rá, vfék konzol hiánya miatt. Vettem is tegnap egy pár patkóféket. Felraktam õket és döbbenten láttam, hogy a fékek nem érnek le a felniig. Rövidek a fékkarok. A gumit fogják a pofák. Van valakinek valami ötlete, hogy akkor most erre milyen, hányas, patkóféket tudok venni?!? Az sem utolsó ha valaki mond egy pontos típust, hogy milyen fajta jöhet szóba. Ismétlem a váz nagyon régi, és szerintem trekking.

Elõre is köszönöm a segítséget, válaszokat.

esfrost

szvsz, ha a patkófék nem éri el a felnit, akkor lehet, hogy nem trekking (622es) hanem hagyományos (630as) kerék kell bele.
Patkófékek és általában a fékek, kivéve a gyerekbiciklire valók, szabványosak.
Ha gumistól rakod be a kereket, mennyi hely van?

Másik megoldás: rakj dobféket!

Üdv.: tyito a nem hegylakó! Peace ;)

esfrost

esfrost

újonc

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Hello mindenki!

Lenne nekem egy olyan problémám amire próbálom megtalálni a választ. Van nekem egy régi, szerintem trekking vázam. Most újítom felfele. Vettem patkófékeket mert csak azok mennek rá, vfék konzol hiánya miatt. Vettem is tegnap egy pár patkóféket. Felraktam õket és döbbenten láttam, hogy a fékek nem érnek le a felniig. Rövidek a fékkarok. A gumit fogják a pofák. Van valakinek valami ötlete, hogy akkor most erre milyen, hányas, patkóféket tudok venni?!? Az sem utolsó ha valaki mond egy pontos típust, hogy milyen fajta jöhet szóba. Ismétlem a váz nagyon régi, és szerintem trekking.

Elõre is köszönöm a segítséget, válaszokat.

esfrost

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

Nekem volt STX kantifékkar Alivio V-fék kombó. Fogott elég jól.

tszb: már válaszoltak ezeren, szóval bocs- igazából a V fékkar+kanti fék a gáz csak, mert sokat húz, de nem elég erõsen.
ami neked kell, azzal max az lehet a baj, hogy nehéz beállítani, illetve nyolcassal lehetetlen. de ha nincs gond a felnivel, akkor fog majd mint rettenet.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Nekem volt STX kantifékkar Alivio V-fék kombó. Fogott elég jól.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

egyszerûen többet húz a kanti kar, ezért v-fékkel hamarabb koppan
de ez miért ss?

Fordítva, úgyhogy megértem Lor ingerültségét... Õ itt próbálja osztani az észt, ti meg kavarjátok.

Próbáld ki és kiderül, hogy neked zavaró-e. Ha nincs nyolcas a felniben és jó közel állítod a pofákat, akkor jó kell legyen sztem. Valszeg bazi nagy fékerõd lesz, ha nem koppan fel a fékkar a kormányon.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Rakjad fel ne szarozz csak hamarabb besúrol kis nyolcasnál!
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

tszb

tszb

vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
mindenek elõtt köszönöm a sok választ. miért SS?, mert az SS bicóra V-féket szeretnék tenni, de per pillanat nincs otthon szabad V-fékkar, viszont van szabad Canti-kar, ami még szép is (nekem tetszik). de ha tudom, hogy ilyen felfordulást okozok, akkor inkább csenbden maradok.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

basszatok meg

Kedves Lor, én inkább kihagynám :)

on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
basszatok meg ne beszeljetek mar hulyeseget!

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
egyszerûen többet húz a kanti kar, ezért v-fékkel hamarabb koppan
de ez miért ss?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
v-fek canti fekkarral nyulos
puhabb erzes
de mukodik

forditva pedig eleg kemeny

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 hozzászólás
Szerintem V-fék kanti fékkarral nem fog rendesen: túl kevés bovdent húz a kar, nem nyomja rá rendesen a pofát a felnire.
Btw. itt is leírom, lehet rendelni DiaCompe 287V-t az sjscycles.co.uk-tól, nekem még aznap elpostázták, egy héten belül megjött. Igaz, nem olcsó, de megéri :-)
Ugyanitt van 20-as, 22-es racsni, illetve mindenféle izgalmas dolog.

edit: Sheldon Brown megfogalmazásában:
"Conventional brake levers used with direct-pull cantilevers will usually not pull enough cable to stop in wet conditions without bottoming out against the handlebars. In dry conditions, they either won't work, or will grab too suddenly."

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
mindjárt jönnek a nagyon fórumozó emberek és beírják neked azt hogy :
"Miért nem nézel szét? Van otthonszerelõs topik meg ilyenek... Oda kell ilyenek beírni!!! ...makk-makk..."

Egyébként nem lesz jó a fékhatás mert más mennyiségû bowdent kell hûzni a két fék optimális mûködéséhez.