Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed

- - - - -

• Please log in to reply
3052 replies to this topic

LGee_

LGee_

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
> annyit csak meger, hogy ne kelljen rollereznem hazafele

hehe, sajnos itt nem is lehet a kazettat a kullokhoz kotozni, mint a regi szep lancvaltos idokben... ;-)

Ertem a magyarazatot, hogy miert nem jo a zsir, de ez igy eleg benan hangzik... csapagy szarazon... mindegy, majd maximum tobbszor szedem szet a Dictat, hacsak addig a joslatnak megfeleloen el nem torik.

udv, G.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
en amiota szetnyilt vmelyik olcso racsnim azota kerulom oket.
ezek kerulnek 1400-ba egy dx meg 3000-be
/haver acs-e is eleg beteg hangot ad ki, es nem volt tulhasznalva/
annyit csak meger, hogy ne kelljen rollereznem hazafele

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 posts
Ha jól tudom ácséracsnit a Ciberegyuszitól lehet beszerezni... biketrial.hu vagy progresstrial.hu (utóbbi a nagykert takarja asszem) esetleg a Fehérvári úti Velvártban. Lehet hogy csak tizennyolcas fogszámú van belõle?! Egyébként sikerült felpattintanom egy pécéegyes láncot a félláncszemes helyére és naggyonpatent. Nemcsak hogy fél kilóval könnyebb és szebb is de a másik (pl. Point) külsõ vésze leért a Dicta racsni fogak melletti részére és ezzel megvalósult a lábbalhajtott láncfûrész elve legalábbis hangilag :) A dx racsnit amit a múlkor sikerült beszerezni még pihentetem amíg a másik meg nem adja magát teljesen. Kábé nálam fél évet bír ki egy Dicta de akkor már úgy kattog hogy megõrülök...be is veszem a gyógyszereimet!

happyzso

happyzso

vendég

• fórumtag
  • 36 posts

Rzsolt, melyik reggel futunk össze? Nekem is kész lett a bicajom.

minden reggel negyed 8 körül vagyok a liget térnél, vagy 20-30 körül a népligetnél, a délután meg változó...

happyzso

happyzso

vendég

• fórumtag
  • 36 posts
minden reggel bringával megy, kb negyed 8 körül vagyok a Liget térnél általában...

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts

A Dicta és a White között mi az ami használható racsni?
.

Taaan a shimano..de nekem azzal is volt gondom az esos londoni tel utan.. meg ami nagyon tisztul mukodik az az AC nevezetu...hogy hol lehet szerezni passz, en meg Unittal bizniszeltem annooo...
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

PAttila

PAttila

vendég

• fórumtag
  • 65 posts
A Dicta és a White között mi az ami használható racsni?
Rzsolt, melyik reggel futunk össze? Nekem is kész lett a bicajom.

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts
Na, tenyelg, ki az..hatah van Boone fogaskerekuk! Vagy esetleg elfekvoben egy ket DT SS agy...hmmm....
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

az üzlet

az üzlet

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

A ProBike-kal cserélhetsz véleményt a kérdésben.

Racsni nem teljesen egyenlõ golyóscsapágy, még ha golyók is vannak benne.

Ha zsír bejut a kilincsekhez (mert be tud jutni a golyók felõl sajnos, mivel "kitûnõ" illesztésû termékekkel van dolgunk ez esetben), akkor fel/letapadhatnak, ami nem jó.

Persze lehet próbálkozni, de ez a tapasztalat.

Olaj nem tapasztja fel/le a kilincseket, hátránya, hogy hamarabb (seperc) eltûnik.

Dicta racsni és társai bizony mind szarok ;-)
Dicta pl. el fog törni másutt (fogak vagy maga a ház), mielõtt a csapágyazásával illetve annak kenésével gond lenne.

A nem tömített racsnikat lényegében nem érdemes kenni, fémtisztán is tökéletesek a maguk módján. (Megint csak tapasztalat.)

Tényleg, ki a fellegvár?

Üdv.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ha veszel racsnit minimum egy dx /3eft/
tobbi sz@r fos hugy.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

inbred

inbred

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Elég erõsen túlmisztifikáljátok ezt a Dicta racsni kérdést. Azt nem kell se zsírozni, sem pedig olajozni, használni kell s eldobni, ennyi, nem több.

Hazai ss fellegvár? van olyan?
[SIZE=1][/SIZE]

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts

Azt azert szeretnem megkerdezni, hogy melyik szerviz javasol golyoscsapagyhoz olajat, hogy messze elkeruljem oket.

A ProBike-kal cserélhetsz véleményt a kérdésben.

happyzso

happyzso

vendég

• fórumtag
  • 36 posts
kérdésem lenne, mivel hajtómûvet veszek az ss-re, az ss hazai fellegvárában :)))
jelenleg 34-17-et használok, az új hajtómû, pedig 33-s lánctányérral van.
ne cserélném át (legalábbis azonnal) a 34s lánctányérra, és az érdekelne, mekkora különbség lehet érzésre a 34-17, és a 33-17 között.

Rzsolt

LGee_

LGee_

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

Itt egy nullkilométeres dicta a kezemben és egy másik (használt) a bringán. Az utóbbiból éppen kifogyott a kenõanyag és kopognak a golyók. Ám az elõbbiben nincs zörgés, rendes hangja van. Ebbõl arra következtetek, hogy valami nyálat csak raknak bele a gyárban. A másik észrevételem, hogy ezt utólag max olajozni lehet, a zsír nem fér be a résen. A szerviz szerint is az olajzás a homológ kenési eljárás ezeknél a cuccoknál.

Azt azert szeretnem megkerdezni, hogy melyik szerviz javasol golyoscsapagyhoz olajat, hogy messze elkeruljem oket.
A resen egy darab papiron kivul valoban nehez lenne barmit is bepreselni, ezert kell az egesz szabadonfutot levenni es a belso oldali zarogyurut letekerni.

Ami a gyari kenest illeti, az enyem belul femtiszta volt. (foto is van rola)

udv
LGee

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Itt egy nullkilométeres dicta a kezemben és egy másik (használt) a bringán. Az utóbbiból éppen kifogyott a kenõanyag és kopognak a golyók. Ám az elõbbiben nincs zörgés, rendes hangja van. Ebbõl arra következtetek, hogy valami nyálat csak raknak bele a gyárban. A másik észrevételem, hogy ezt utólag max olajozni lehet, a zsír nem fér be a résen. A szerviz szerint is az olajzás a homológ kenési eljárás ezeknél a cuccoknál.

szerk: leszedõszerszám: http://www.singlespe...products_id=135

LGee_

LGee_

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Hello,

A Dicta szabadonfutok gyarilag zsir nelkul jonnek... meg jo, hogy eszrevettem. Ha valakit ilyen info erdekel: ebben a tipusban oldalankent 46 db golyo van (amik kepesek a leglehetetlenebb helyre szetpattogni ;-)

Megtapasztaltam, hogy igencsak nehezkes leutni a szabadonfutot az agyrol, az anyagon nyoma is maradt a munkanak. A cseszek belul kromozva vannak, a vekony krombevonatot a golyok szepen kimarjak.

A belso oldali zarogyuru normal menetes.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts
Talán néhányan már tudjátok, hogy az idei Single Speed World Championship (magyarul: sörözés, tekerés, móka és kacagás) Skóciában lesz, szeptember 1-2 környékén. Az elõnevezés/regisztráció április 1-jén indult, és a helyek április 1-jén elfogytak (ez sajnos nem áprilisi tréfa...). Én persze lemaradtam róla, mint a borravaló, de van egy kis hátszelem: az oldalon található magyar fordítást én csináltam még korábban, amikor egy reptéren a csatlakozásra várva unatkozás helyett inkább elfoglaltam magam. Nos, nagyon aranyosak a szervezõk, mert ezt a levelet kaptam tõlük (részlet):

Szia Gabor,

Long time no speak.

We have not had any Hungarian entries to the SSWC in Aviemore. We are fully booked but I reserved 4 entries for you.

Please can you let us know if you are planning to come - It would be good to see you.

Magyarul 4 hely van még magyarok számára...

Kérek mindenkit, akit érdekel ez a lehetõség, hogy ASAP jelezze, hiszen illik gyorsan válaszolni egy ilyen udvarias meghívásra... ha esetleg 4-nél több jelentkezõ lenne, majd kitalálunk valamit. Kiutazás, szállás stb. még bizonytalan, de megszervezhetõ :-)

A jelentkezés módja: írj nekem e-mailt: gkulcsar@gmail.com
mert a fórumot mostanában ritkán olvasom. Mondjuk jövõ hét hétfõ estig, azaz április 17-ig.

A rendezvény honlapja: http://www.sswc2007.com/

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 posts
Asszem korábban írta kalaki hogy a láncfeszesség állandóan változik ahogy tekeri a hajtókart. Ez nálam mindíg is így volt és nem hiszem hogy a hajtómû tengelye lenne görbe... lehet hogy a racsni excentrikusan forog vagy a hajtómû megmunkálása sikerült ilyenre? Valahol olvastam hogy a lánckereket meglazítva a hajtókaron lehet vele játszani ha fönt van a lánc de nekem annyira passzol a tartófül és a lánckerék kapcsolódás hogy szerintem esélytelen...

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

34/13-as áttételem van, és sehogy se akar kijönni a lánchossz, félláncszemmel túl feszes, fel se bírom rakni, anélkül lazán leesik.
Mekkora az esélye, hogy ha változtatok az áttételen, akkor lehet h lesz olyan kombináció ahol jó? Vagy inkább ne is próbálkozzak?

Nagy az esélye. Nekem 32/16-tal csak kínlódás volt (határon volt a láncfeszítõ), 34/16-al minden frankó. A "fixmeup" nevû progi segít a láncvillahosszodnak megfelelõ áttétel meghatározásában (csak meg ne kérdezd, hogy hol van).

Csak aztán ezt a hsz-t is át fogják rakni a "másik" topicba, mert nem gyári SS-rõl van benne szó...

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Mr.NG!
Gratula :-)
Ha van kedved/képed, akkor szívesen látnék képeket a gyártás különbözõ fázisairól!

És üdvözlöm GP tanár urat :)
/azt hiszem nem lövök félre :-)/

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"