Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2006. február 08. - 20:08
eccerû mint a kõ
imbusz, franciakulcs, körömvágó olló, egy pumpa meg fociszelep átalakító és kész a teljes hayes szervíz
kivéve persze "az ut"at
Írta 2006. február 08. - 18:30
akkor lényegében mind1 hogy kell szerelni, hiszen janikának otthon úgysincs ilyen szerszáma
Írta 2006. február 08. - 18:21
Írta 2006. február 08. - 18:19
Írta 2006. február 08. - 18:16
Csak a boltban akciosan darabja ennyi. Vagyis blos fekvaltokar elso fekkel, vagy jobbos hatsoval, az aprobal meg 60 a par, adapterekkel
A monobodi szerelese pedig annyibol all, hogy az egyik oldalon nagyobb a furat mint a dugattyu, es ezen keresztul kell kivenni a masik oldal dugattyujat is. Az atlag fekeknel pedig szetcsavarozod, es utana szeded ki a dugattyukat.
Az emberek 99% ezt otthon soha nem kezdi el szerelni, igy tenyleg tok mindegy hogy a szervizben mikent kell csinalniuk
I`m as fast as nobody!
Írta 2006. február 08. - 16:19
lehet nem tudom.....nem mindig tudni náluk.... meg annyira nem néztem, engem nem fenyeget a veszély hogy sh tárcsát vegyek, hacsak nem újítanak vmi q. nagyot.....dc kart meg szintén nem szeretnék....(ugye x9)bikertigger: de ahhoz még hozzájön a tárcsa is (+5), nem? meg persze van aki csak boltból szeret vásárolni.
xian: na AZ a marketingduma ki lehet, de te otthon egyedül nem fogod szétszedni a féknyerget, hidd el. viszont erre nem is lesz szükséged. ha x9 akkor megértem hogy nem szeretnél dc-t.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. február 08. - 16:03
xian: na AZ a marketingduma ki lehet, de te otthon egyedül nem fogod szétszedni a féknyerget, hidd el. viszont erre nem is lesz szükséged. ha x9 akkor megértem hogy nem szeretnél dc-t.
Írta 2006. február 08. - 16:02
thez: gondolom benne van a 2 dugattyú. vagy ezek kivehetõk a monobody féktestbõl is?
közben megnéztem a hullámos tárcsát. azt írják tisztulási okokból ilyen...
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2006. február 08. - 15:35
viszont ~+10 ért már dual contolos karral is vehetsz az apróból, összeszerelve.
35 ért boltban is van hirdetve....(legalábbis az xt t.fék + fékváltókar, gondolom dc kart jelöl)
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. február 08. - 15:26
Írta 2006. február 08. - 15:25
egy helyel kevesebb ami ereszthet rajta. nincs illesztés a kettõ között.
Írta 2006. február 08. - 15:23
a monobody-t azért kérdeztem, mert ránézésre nem szedhetõ szét, szóval ha besz@rik akkor...
az Avid hullámos tárcsájában egyébként mi az okosság?
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2006. február 08. - 15:20
ha 160-ashoz adják akkor 160-as adaptert fogsz kapni hozzá.
nem adtál hozzá olajat + összeszerelést (ami mondjuk minimális kézügyességgel otthon is elvégezhetõ és az olaj se nagyon drága), de ha xt jó neked árban, akkor én mindenképpen azt venném a felsoroltak közül. viszont ~+10 ért már dual contolos karral is vehetsz az apróból, összeszerelve.
Írta 2006. február 08. - 15:04
számolgattam...
XT 06 monobody féktest: 12.665
XT 6 cs tárcsa 160mm: 4.699
XT kar: 8.492
vez. elsõ 90 cm: 2.796
vez. hátsó 170 cm: 3.902
elõre / hátra: 28.652, ill. 29.758. nem is olyan rossz.
a monobody féktestnek akkor most örülünk?
-mert ugye könnyebb
-nem eresztheti (az illesztésnél) az olajat
-viszont mi van, ha javítani kell???
más. egy 160-as tárcsához ajánlott fékhez olyan adaptert adnak, hogy ha a megfelelõ (160-as) tárcsával használom már nem kell hozzá semmi?
Írta 2006. február 08. - 14:40
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. február 08. - 14:37
én kevés ergonomikusabb kart fogdostam mint a shimanoé, de ez is ugye a te kezedtõl függ.
shimanoból fék és hajtókar. a többi felejtõs részemrõl is
nincs odaírva hogy tárcsa nélkül, szóval nagyjából tuti hogy tárcsával együtt értik. (pláne hogy oda van írva: tárcsaméret)
Írta 2006. február 08. - 14:22
igen.akkor jól gondolom, hogy a Juicy5 160 ára az eBike-on (27.920) tárcsával értendõ???
és a sh!mano hajtókaron kivül tárcsaféket is tud csinálni. a váltókarjait én nem ismerem el. gripshift ownz.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. február 08. - 14:16
én sem szeretem a Shimano-t, de néhány termékük minõségét (pl. hajtómûvek, váltókarok) el kell hogy ismerjem.
az elhangzottak szerint féket is tudnak gyártani, én pedig olyat szeretnék ami megbízható, és ha netán mégis elromlik rövid idõn belül javítható.
viszont volt itt szó valami Avid-os olajfolyásról, meg arról, hogy a Biker nem áll a helyzet magaslatán alkatrész-ügyileg...
akkor jól gondolom, hogy a Juicy5 160 ára az eBike-on (27.920) tárcsával értendõ???
Írta 2006. február 08. - 14:10
a hfx9-nek amugy is kényelmetlen a fékkarja, kicsi a bütyök a végén, majd ha kipróbáltál egy sh!mano fékkart, tudod értékelni a nagy bütyköt.
a sh!manoknak amugy a régi 4 dugattyús xt (elsõ tárcsafékük) óta a legjobb a fékkarja a világon. talán az avid versenyezhet vele.
avid elõnye, hogy van hozzá tárcsa (az árban benne van, nem ugy mint az lx esetében), hátránya hogy hullámossága miatt buta érzést ad fékezéskor.
a dot szétmar mindent (kezedet, festéket, stb) mig az ásványival sose lesz ilyen gondod.
fékerõre több teszt szerint is az avid a legerõsebb (német bike, angol mtbr, angol montainbiking uk) a hármasból.
a hayesnek tényleg nagy a fékkarja.
ha rám hallgatsz, veszel amit akarsz
Írta 2006. február 08. - 14:06
józan paraszti ésszel belegondolva a kereket 160-as, és 203-as tárcsával is ugyanaz az erõ állítja meg, max. az utóbbi esetben kisebb erõvel kell a pofákat a tárcsához nyomni. ha jól gondolkodok, akkor a (tám)villát mindkét esetben (azonos fékerõt feltételezve) ugyanakkora erõ terheli. ha így van akkor nem számít a tárcsa mérete, max több súlyt cipelek, és gondolom az adapterek száma (mérete) is növekszik.
vagy rosszul gondolom?