Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Rendelés elõtt elég érdekes dologba ütköztem, mert a neten képek alapján van belõle többféle is. Most melyik az ami nekem kelhet?
Megnevezése az SMMAF180PP2:
elsõ verzió
második verzió
látom hogy P/P meg P/P2, de van köztük valami különbség???

Azt olvastam a P-s az eredeti, P2 átdolgozott (ezt próbáltam, nyugodtan megveheted), ezen kívül még van egy harmadik is, könnyített verzió. Nekem most ez van fent, de nem ajánlom, a csavarok feje el van vékonyítva és gyenge.

Szerk.: Most látom, hogy már volt hozzászólás. Az elsõ ez alapján szimpatikusabb, de nem tudom hol kapható. Ezek szerint a villa menetét sem gyilkolja, egyszer kell rögzíteni és kész.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Sziasztok!

Több kérdésem is lenne.
1.: A hátsó féktárcsám lötyög az agyon. Ha behúzom a féket és elõre-hátra tologatom a bicót, akkor hallani hogy kattog és látni is hogy a tárcsa nem mozog, csak a kerék. Már úgy meg van húzva hogy jobban nem lehet. Mit lehet ilyenkor kezdeni vele?

2.: Akarok venni a Shimano BR-M445-ös fékemhez elõre Shimano PM-PM konzolt (180-as mérethez). Most egy AVID van rajta - ezért vagy nem ezért, de képtelenség beállítani úgy a féket, hogy a pofák ne érjenek bele. Utolsó próba a konzol cseréje, mert nekem az a gyanús (máshogy tarthatja el a féket mint a shimano).
DE
Rendelés elõtt elég érdekes dologba ütköztem, mert a neten képek alapján van belõle többféle is. Most melyik az ami nekem kelhet?
elsõ verzió
második verzió

Ha jól sejtem centerlockos, ha így van semmit te vagy a cl selejtje ( mint annyian mások ) ha mázlid van gariba cserélik.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Jó lehet mindkettõ. A P2 2 db csavart használ ("könnyebb"), a korábbi verzió 4 csavart.
A 4 csavaros verziót biztos könnyebb beállítani, mert az adapter elõször fixen rögzül, majd behúzod a féket és meghúzod a nyerget tartó csavarokat is és kész. Ebben a rendszerben nincs kónuszos alátét (pontosabban egyáltalán nincs alátét).

A "tovább fejlesztett" 2 csavarosnál nekem ez már nem mûködött: csúszkál minden ide oda, és van kónuszos alátét (csavaronként szerencsére csak egy), kell egy kicsit fehér papírozni és kézzel állítani. Beállítható ez is tökéletesen cincogás mentesre plusz 1 perc munkával.

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
Sziasztok!

Több kérdésem is lenne.
1.: A hátsó féktárcsám lötyög az agyon. Ha behúzom a féket és elõre-hátra tologatom a bicót, akkor hallani hogy kattog és látni is hogy a tárcsa nem mozog, csak a kerék. Már úgy meg van húzva hogy jobban nem lehet. Mit lehet ilyenkor kezdeni vele?

2.: Akarok venni a Shimano BR-M445-ös fékemhez elõre Shimano PM-PM konzolt (180-as mérethez). Most egy AVID van rajta - ezért vagy nem ezért, de képtelenség beállítani úgy a féket, hogy a pofák ne érjenek bele. Utolsó próba a konzol cseréje, mert nekem az a gyanús (máshogy tarthatja el a féket mint a shimano).
DE
elsõ verzió
második verzió

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

apaaaa.....!!!!!!!!!! kezdõdik! :D

Mi kezdõdik?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Lehet hogy eleve a vázadon rossz a tárcsafék felfogatás.

Vincent Vega

Vincent Vega

új vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Hali! Adott egy BR-M595 Deore fék. az elsõ hibátlan, a hátsónak brutális hangja van, lehetetlen használni, annyira berezonál. Teszi ezt egy merev vázban, bármilyen tárcsával, betéttel, kerékkel. Már mindent kipróbáltam. Létezik, hogy a dugattyúk rezonálnak be ennyire? Ha egy helyben tologatom, és egy kicsit húzom a féket, már iszonyú hangja van, lehetetlen vele közlekedni. Éppen egy éves, kevés km-es, már nem garis gyári bicaj (Schwinn Adrenalin). Nagyon-nagyon enyhe olajpára lerakódás volt a féken, a betétek is olajosak voltak. Resin betét, jobb fajta (nem resin pad only) centerlock tárcsa,160 mm a gyári felállás. Próbáltam új -resin pad only- puhább féktárcsával, Avid 6 csavaros másik kerékkel, új nem gyári betétekkel (BBB), hibátlanra felcsiszolt újszerû gyári betétekkel is, mindig ugyanaz volt az eredmény, mintha semmit se csináltam volna. A kerékcsapágy nem lóg, váz látszólag hibátlan, nincs elrepedve sehol, próbáltam "ferdén" beállítani a féket, hogy ne párhuzamosan érjenek hozzá a betétek, de mindig ugyanaz. Eldobhatom? :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Hány kilométer lejtõzés kell egy XT-nek fémes betéttel, hogy nagy biztonsággal bekopjon?

Nálam 1 max 3

:cool2:

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Hány kilométer lejtõzés kell egy XT-nek fémes betéttel, hogy nagy biztonsággal bekopjon?

pityke4

pityke4

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

Szimplán szar a féked, így ne várj csodát semmilyen betéttõl

Erre is gondoltam, lehet igazad van. :D Nem vagyok otthon tárcsafékekben, hátul volt egy, amikor megvettem a kerót, vettem elõre is egy olyat, ennyi az egész. Lehet jobban jártam volna egy erõsebb mechanikussal.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Én a teljesen új fékrendszert sem tudtam blokkolni, most a superstar betétektõl várom a megváltást. :D

Szimplán szar a féked, így ne várj csodát semmilyen betéttõl

pityke4

pityke4

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Én a teljesen új fékrendszert sem tudtam blokkolni, most a superstar betétektõl várom a megváltást. :D

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
pl ugy hogy elviszed szervizbe.

http://www.youtube.c...ube.JvG6H5xwPQs

regi/hibas agyvaltokat veszek.

Tufa

Tufa

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Hogy lehet légteleníteni?
Egy Hayes Dyno Compról lenne szó

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Levegõs lesz az valószínûleg, vagy olajszennyezés a tárcsán. De ha nyúlós az érzés akkor az levegõs lesz.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Pl. levegõs

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Tufa

Tufa

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Sziasztok

Mitõl lehet az hogy egy hidraulikus tárcsaféknél betét csere után is olyan érzés mintha nyúlósan fogna a hátsó fék? a tárcsákat tisztítottam már
Ha nem vagyok rajta, gyorsan és jól fog, ha rajta vagyok már azt se tudom elérni hogy blokkoljon. (nem vagyok könnyû, de 2 hónapja még jó volt)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Nem üzemanyagra gondoltam, hanem a vegyiáruként kapható változatra, de lehetséges, hogy az sem a legtisztább.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Ez a benzin természetesen nem azonos azzal, ami az autóba/motorba való. Annál alacsonyabb forráspontú és mentes mindenféle olajszennyezéstõl, nagyjából, mint a patikai sebbenzin.

mod: ahogy azt stp1 kolléga mondja :)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."