Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
egyik anyanak sem art.
kicsit a menetre es maris jobb.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

az én kerekeim is zsirral vannak fûzve. mondjuk az alu küllõanyának nem árt.

Jaja! Alunál nemhogy nem árt, igazából ugy jó neki...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az én kerekeim is zsirral vannak fûzve. mondjuk az alu küllõanyának nem árt.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
Hát annyi van, hogy bolti fûzésnél (mi legalábbis így csináljuk) van egy két olyan felni amibe szószerint letapad a küllõanya a szegecselésnél, vagy a felnihez... Inkább utóbbi a jellemzõ... És nem tudod fölfeszíteni. ezért teszünk egy kis cuccot, mondjuk wd40-el kicsit körbefújjuk a felnit. Viszont gyári keréknél meg szerintem mindegyiknél tesznek valami kis olajat vagy valamit, aztán ugy letörlik meg minden, de a kis repedésekbõl, meg hézakból csak szép lassan "folyik" ki a cucc... Szerintem...

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Gyári kerék elöl hátul.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Viszont észrevettem még egy furcsaságot!
Mind az elsõ, mind a hátsó kerék gyûrûzésénél olajfolt (ragacsos poros izé) volt az összes küllõnél, de csak ott, a felni többi része nem volt olajos.

Gyári kerék vagy boltban fûzetted?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Már nem lesz sütés.

Nagy hirtelenjében nekiestem smirglivel, mire fele pofa lejött.
Amint lehet veszek hozzá gyári fékpofát.

Arra én is kíváncsi vagyok hogy került oda olaj. Mert a teló nem ereszt, máshonnan meg nem tudom, hacsak nem manuálisan, amire gondolni sem merek.

Viszont észrevettem még egy furcsaságot!
Mind az elsõ, mind a hátsó kerék gyûrûzésénél olajfolt (ragacsos poros izé) volt az összes küllõnél, de csak ott, a felni többi része nem volt olajos.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
jobb híján próbáld meg a sütést, igen. általában beválik, roszabb semmiképpen nem lesz
de arra kíváncsi lennék, hogy hogy került oda olaj :D

Andorgergo

Andorgergo

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
nos lenne nekem 1 olyan problémám hogy van 1 formula1 fékem pontos típust nem tudok, germica tárcsa 185ös, és nagyon szarul fog, hidrás fék, ha vizet kap, viszont 1 ujjal is blokkol, miért van ez????

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Figy srácok!

Hogy kell bb7-bõl kiszedni a pofákat? Az Istennek sem sikerül. Kitekerem az állítókat, összenyomom õket, és húzom, de csak nem jönnek.

Elfelejthettem valamit?

Esetleg bowdent ki kell kötni?

Csak mert ki akarom deríteni mi a túróért nem fog. Tegnap voltam zúzni, és elég félelmetes volt, így gyak. 0 fékerõvel.

Jah amit már észrevettem: a bowdenbõl (hosszanti szálas) kb 2-3 mm-re kijöttek a szálak. Ez lehet probléma?

edit: sikerült kiszedni, olajosnak tûnik a pofa. A kezedem végighúzva sötét csíkot hagy. A hátlapja meg rendesen tocsogósan olajos.
Ez durva.

Tudok még valamit csinálni a pofákkal vagy csere?
Esetleg kisütni?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
shimano inkább hidraulikusban jó. mekából avid, legrosszabb esetben hayes hmx1. karból inkább állítható bovdenhúzásút. olcsón pl. trinity drágábban sram mégdrágábban avid sd.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Sziasztok most szertnek venni ket bowdenes Shimano tarcsafeket mitszoltok hozza meg eri meg venni??? jah s mele ket Deore behuzot!

Privi ment!

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

Sziasztok most szertnek venni ket bowdenes Shimano tarcsafeket mitszoltok hozza meg eri meg venni??? jah s mele ket Deore behuzot!

Nem. Szvsz a mai árak mellett Avidon kívül más bovdenest nem érdemes venni.

RichMan

RichMan

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

JaniKirály

JaniKirály

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás
203-as hayes adapter és 2db. 1mm-es alátét megoldott az egészet.
köszi a hozzászólásokat
Jani

Mechanix

Mechanix

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás

Ezer kösz mindenkinek aki segített ! De ugy néz ki hogy a tárcsaféknek semmi baja, mivel most lementem próbálgatni, és ugy nézem hogy a kerékben van egy 8as...viszont az már végképp magas hogy hogyan s miként. Inkább ezt a problémát elteszem a szervízesnek. Majd ha kiderül akkor megírom, és okosabbak leszünk...

Na elvittem még mult héten szervízbe, és nem találjátok ki mi volt....
Maga a tárcsa volt elferdülve, kb 0,1 mm ert, és úgy ért hozzá a pofákhoz. Visszahajlították, oszt jóvan :D

ui.: csakhogy a mai napom se legyen jó, még hazafelé gyorsba kaptam egy defektet...valaki utál odafenn.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Hayes-bõl 98-15069 Part No. (az adapteren 74-25D jelölés). Szinte az összes Marzóra ez kell.

JaniKirály

JaniKirály

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás
"Lehet egy is2000 jo volna." bocsi ezt nem értem
majd megveszem a telót, aztán elviszem valami boltba, ott rá lehet legalább próbálbi a frankót.
köszi az eddigi fáradozásokat
Jani

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

20mm átütõtengelyes a marzo is.
de akkor milyen adapter kell egy 2006os drop off triple-hez???
kintebb van a szem, tehát a féktestet közelebb kell tenni a tárcsához. alátétezéssel ez megoldható nem?

Lehet egy is2000 jo volna. Olvas a mazo oldalon utanna, ott bisztosan irja.
Szerintem ez kell. Nekem is ez kellet a Hayes/Reba kombira.
http://www.bike24.ne...cts/p044245.jpg

Ja, meg nemkell a simatol venni.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

bocsi hogy reklámozom, de pl ez az adapter jó lehet?
http://apro.bikemag....ct=30644&cat=17

nem. ezek manitou villára való adapterek.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.