Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás
Ok, köszi. Egyébként összehasonlítva a kétféle pofát mennyivel gyorsabban kopik el a mûgyantás mint a fémes?

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás

Sziasztok! ...hogy maga a féktest kompatibilis-e a fémes pofával is, vagy abba csak mûgyantásat lehet tenni?
Válaszotokat elõre is köszönöm.

Szia, persze. (ha a pofa a féktestbevaló akkor mindegy hogy mûgyantás vagy fémes.)

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás
Sziasztok!

Rendeltem ebikeról tárcsaféket, de nem nagyon értek hozzá ezért lenne egy kérdésem: rendeltem egy Shimano BR-M495 féktestet és hozzá egy SM-RT62-es tárcsát. Eredetileg az SM-RT52-es tárcsa lenne hozzá való, mert az elvileg csak kimondottan mûgyantás pofákkal kompatibilis, szóval ezért az 1el drágább tárcsát kértem, hogy azon lehessen használni fémes pofát is. Így felmerült bennem a kérdés, hogy maga a féktest kompatibilis-e a fémes pofával is, vagy abba csak mûgyantásat lehet tenni?
Válaszotokat elõre is köszönöm.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
nekem nincs shimano hidrásom, de sztem menj be vmi bicaj boltba/szervizbe és ott biztos meg tudják mondani.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás

Segítségetekre lenne szükségem,azt szeretném megtudni,hogy milyen menetû pontosan a shimano egyenes végzõdésû fékcsõhollander-csavarja?

Ha valaki tudja legyenszives írja meg,elõre is köszönöm.

Senki-semmi?
GT-Atee

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
csak 160 és 203, OS CL, szal csak SMRT80 jó a FHM800 és 805ös agyakhoz.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Jól látod. Hogy egyértelmû legyen, a Saint-n "large type" centerlock konzol van, míg a többinél a "hagyományos" méretû CL konzol.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A saint agy cl konzolja nagyobbnak tûnik, de lehet csak optikai csalódás, nem nagyon értek a cl cuccokhoz. Begbie írt olyat 2005ben, hogy nem jó hone tárcsa a saint agyra.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Miért is nem jó a Saint agyhoz az XT tárcsa?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Saint hátsóagyhoz szerintem nem jó az xt tárcsa, de ha van os xtr akkor annak jónak kellene lennie, mert elvileg van átütõs xtr agy, ami egy megfaragott saint. Az egész csak elméleti fejtegetés, de azért jó lenne tudni.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
de ha veszel xt-t az sem lesz szar sztem...:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
180-asból csak xtr van ha jól tévedek, de jön majd thez és megmondja.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
tudtommal csak 160 meg 203...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Létezik 180as saint tárcsa?

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Segítségetekre lenne szükségem,azt szeretném megtudni,hogy milyen menetû pontosan a shimano egyenes végzõdésû fékcsõhollander-csavarja?

Ha valaki tudja legyenszives írja meg,elõre is köszönöm.

GT-Atee

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Hát akkor legyen itt egy rövid használat utáni, rövid értékelése a 2007-es XTR tárcsaféknek (nem dualcontrol). Úgy fog, mûködik, ahogyan azt az ember egy ilyen cucctól elvárná. Nagyon jól fog, és kiválóan adagolható a nem kicsi fékerõ. Beállítása egyszerû, a fékkar és kormány távolságát egy kis csavarral lehet állítani, így teljesen egyénre (ujjhosszra) szabható annak távolsága. Mûködés közben egészen halk, ami az Avid cincogása után nagyon jó dolog. Használtam sárban, szárazon és mindenhol durván jó volt a fékerõ. És milyen szép…. :) Ha hosszú távon semmi nem változik, megbízható, akkor egyszerûen tökéletes.

ezek szerint semmiben nem más mint a régi... :D

persze tudom, hogy vannak rajta változások, bár inkább a dualc kar ami nagyban változott, de nem errõl volt szó...

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.561 hozzászólás
Hát akkor legyen itt egy rövid használat utáni, rövid értékelése a 2007-es XTR tárcsaféknek (nem dualcontrol). Úgy fog, mûködik, ahogyan azt az ember egy ilyen cucctól elvárná. Nagyon jól fog, és kiválóan adagolható a nem kicsi fékerõ. Beállítása egyszerû, a fékkar és kormány távolságát egy kis csavarral lehet állítani, így teljesen egyénre (ujjhosszra) szabható annak távolsága. Mûködés közben egészen halk, ami az Avid cincogása után nagyon jó dolog. Használtam sárban, szárazon és mindenhol durván jó volt a fékerõ. És milyen szép…. :) Ha hosszú távon semmi nem változik, megbízható, akkor egyszerûen tökéletes. Gyárilag tartozék alátétek, és 4 pár !! pofa (2 gyantás és 2 fémes) jár hozzá.

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
ok.akkor a terv továbbra is deore dualcontrol:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nem igaz.

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
hmmmm...hallottam olyan véleményt miszerint a dualcontrolos fékkarok hamar megadják magukat,és lehet cserélni..és hogy jobb a külön rendszer..ez igaz?mert akkor elgondolkodok akár egy avid bowdenes féken is..