Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás

Bovdenbõl köszörült, jagwire 400Ft körül van, házból meg a hosszanti szálas a jó, ha nem akarsz nyúlós féket.
Beállításhoz: Én úgy szoktam, hogy minél inkább az állítóval viszem közelebb a tárcsához a mozgó pofát, és csak a legkevésbé a bovdenen húzok, mert ekkor a rugó ami a benne van még nem megy össze, tehát könnyedén fog az egész járni, csak ehhez tényleg kell a jó bovdenezés is.

Kicseréltem a bowdent.. jagwire köszörültre amit tanácsoltatok.. a házat hagytam, de így is jobblett thx a tanácsot :)

:)

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás

bb5 vagy bb7? melyik a jobb miben más a kettõ?
ebben az árban hasonló minõségben mit tudtok ajánlani?
üdv, lakisoft

Súlykülönbség..kemény 7 graamm :) a BB7 be ha jóltom hidraulikus fékpofa van ... Én ennyit tok róla különsgében.. de ha nemjól tom akkor javítsatok :)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

üdv, lakisoft

Ha bowdenes, akkor (inkább) BB7. Ez a mondat afféle szállóigévé vált és mellesleg igaz is.
Én ha vennék, azt venném. Okosok megmondják, miben más a kettõ. :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

lakisoft

lakisoft

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
üdv, lakisoft

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
nekem volt tektrom ugy utáltam mint a ganét... hidd el nem fogod megbánni ha gyüjtessz ink egy kicsit.. fékbetétet lehet hozzá kapni

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az elsõ fék pedig a bb5, amit meg szabad venni. mást egészen egyszerûen nem szabad venni felesleges pénzkidobás....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Nem déházni kéne, csak hogy elöl is legyen fék a dirtbicómon. :D BB5re sajnálom a pénzt. V-t meg nem lehet a villámra tenni... Szal van hozzá betét???

Betét passz.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Nem déházni kéne, csak hogy elöl is legyen fék a dirtbicómon. :D BB5re sajnálom a pénzt. V-t meg nem lehet a villámra tenni... Szal van hozzá betét???

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Csá!
Olcsó tárcsaféket szeretnék venni. Sokmindenki ajánlotta a tektro Io-t vagy mit. :)
Nekem tökéletes lenne, csak nem tudom hogy lehet e bele betétet kapni majd?

Inkább gyûjts még. Semmi értelme kidobnod a pénzedet. Annál bármelyik V-fék jobban fog.
White Horse

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Csá!
Olcsó tárcsaféket szeretnék venni. Sokmindenki ajánlotta a tektro Io-t vagy mit. :)
Nekem tökéletes lenne, csak nem tudom hogy lehet e bele betétet kapni majd?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
igazi féktárcsákat porkohászatilag gyártják! de most szted ez a ficko hol tudna ilyet "egyénibe" csináltatni?
hagyjuk ezt a témát aki ilyet vesz/csináltat majd szoljon h h müxik :)

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

vki ezzel akar pénzt keresni! ennyi!
amugy meg technologia lazán megvan már rá elérhetö modon is. csak jo acélt kell szerezniük meg elmenni vmi olyan helyre ahol van vízsugaras vágó. be a tervet és már kész is az egyedi tárcsa....

Aha. Egy darab lemez messze nem rendelkezik olyan pontos paraméterekkel, hogy az jó legyen. Azt még síkköszörûlni kell, és nem vízsugaras vágóval vágják, hanem sajtolját, és csak ezután edzik.

Hát meg a tervezés... láttam ettõl a sráctól már az iwiw-en olyan tárcsát, három küllõvel, amire az esküdt ellenségem nem bíznám rá.

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

"Magura olaj shimano fékbe" teszt elmarad, mert a ridebike-bõl szereztem shimano olajat a normális áron, azaz 590 FT/dl. Milyen szerencse, hogy az ebike-on kicsit más a tarifája: http://ebike.hu/term...sz/fekolaj/3330

Kár, hogy a literes is ugyanennyi. Én egy élet alatt nem használom el, úgyhogy akinek kell, szóljon!

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
Aha! holnap megprobálom.. mert én picit behuztam azt a részt amit te mondasz... nah majd megprobi.. most már nincs erõm szétszedni..:)kössz a tanácsokat!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

bár lehet kikéne cserélni aházat is.. bemocskolodott stb... majd holnap szétkapom ..

akkor meg nincs mirõl beszélni.. itt a különbség.. :)

amúgy szintén.. 400ftos ház.. (tán aligator?) meg köszörült bovden.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Bovdenbõl köszörült, jagwire 400Ft körül van, házból meg a hosszanti szálas a jó, ha nem akarsz nyúlós féket.
Beállításhoz: Én úgy szoktam, hogy minél inkább az állítóval viszem közelebb a tárcsához a mozgó pofát, és csak a legkevésbé a bovdenen húzok, mert ekkor a rugó ami a benne van még nem megy össze, tehát könnyedén fog az egész járni, csak ehhez tényleg kell a jó bovdenezés is.

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás

bovden/bovdenház/fékkar
vagy csak simán jobban van beállítva.

Milyen bowdent ajánlanál? bár lehet kikéne cserélni aházat is.. bemocskolodott stb... majd holnap szétkapom ..

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
bovden/bovdenház/fékkar
vagy csak simán jobban van beállítva.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
Üdv! Ma fölültem haverom bicójára.. neki is avid bb7 ese van hûtúl.. de neki sokkal finomabb és sokkal jobban adagolható mitn az enyém.. mi lehet az oka? mert elvileg már bekellett volna kopnia.. augusztus óta megvan deh teljesen másképp fog mint havernakk.. vki vmi?:)

Dr.SPECIALIZED

Dr.SPECIALIZED

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás

illetve saint elvileg nincs nem?:)
mármint az OS....

de van , csak jo helyen kell keresni !! ...:scared:
A {kicsike} : Magellan DENEB 2005, Manitou SUPER Splice 100-130 mm, AVID BB7_203, Mavic 325 DISC, XTR valtok+v.karok, SYNCROS, HOLZFELLER, stb...
A {buldozer} : Magellan VEGA DH '06, RockShox BOXXER TEAM '07, Magura GUSTAV_M 203/203