Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

grimberden

grimberden

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Aha, köszi a választ remélem sikerül összehoznom. Még egy kérdés , hogy a munkahenger az az ahol van a 2 fékpofa? szal aközé kell benyomnom vmit hogy beálljon alapba?

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

helló mindenkinek!
eléggé amatõr vagyok egyenlõre a tárcsafékek terén,szal lehet hogy most orbitális baromságot fogok kérdezni. van egy hayes hfx-9 es fékem. a multkor defektet cseréltem és miután vissszatettem a kereket, és a fék kb ugy fogott be hogy egyet pördült és megállt.itt vmit én szurtam el nagyon? mert elvileg hallottam vmi olyasmit hogy ezek a fékek automatán utánnaállítják a betétet a tárcsához és nem kell vele szarakodni. szal most nekem mi a teendõ, vagy ilyenkor hogy kell ugy megcsinálni a féket hogy ne fogjon be?
válaszotokat elõre is köszi: grimberden

Vagy kilazitod a fektest csavarjait es tokig huzott fekkarral ujrahuzod a ket csavart, vagy pedig mielott viszateszed a kereked, ovatosan egy csavarhuzoval viszanyomod a fektestben a munkahengereket , fekpofastl mindenestol, kerek visza es akkor elvileg helyesen kene bealljon.

grimberden

grimberden

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
helló mindenkinek!
eléggé amatõr vagyok egyenlõre a tárcsafékek terén,szal lehet hogy most orbitális baromságot fogok kérdezni. van egy hayes hfx-9 es fékem. a multkor defektet cseréltem és miután vissszatettem a kereket, és a fék kb ugy fogott be hogy egyet pördült és megállt.itt vmit én szurtam el nagyon? mert elvileg hallottam vmi olyasmit hogy ezek a fékek automatán utánnaállítják a betétet a tárcsához és nem kell vele szarakodni. szal most nekem mi a teendõ, vagy ilyenkor hogy kell ugy megcsinálni a féket hogy ne fogjon be?
válaszotokat elõre is köszi: grimberden

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Valakinek van valami tippje, hogy mitol mehetett el csunyan a fek ereje egy juicy 5nak ? nem kerult ra olaj meg semmi hasonlo, nem is puha a kar meg tehat nem levegos. Igazabol elejen jol fogott, csak jo parszor at lett szerelve, ez az 5. villa amin rajta van, bar szerintem ez nem kene befolyasolja. Na meg ereszkedeskor az elso 400-500 meteren meg tud halni, olyan hireteln kimelegszik , hogy utana csak 1 fura rotor zugast hallani, amikor beleernek a pofak a tarcsaba es eppen hogy erezni h lassit, de nem igazan tud megallitani. Nem fura ez ? vagy ez ien kell legyen ?

Vöge

Vöge

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Köszi a gyors választ, akkor csak valami harapósabb fékpofát nézek...

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Amiért kacsintgatok a tárcsa felé: utálom, amikor a sár csiszatolja a felnit :)
Több oka nincs. SD7-em van, eddig mindenhol elég volt, ahol én járok.
Még alszok rá 1-2-t, mert van sok pro és sok kontra.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
A súlyodtól függ, de erre a felhasználásra nem feltétlenül kell..

Vöge

Vöge

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Szervusztok!
Gondoltam rá, hogy a következõ szezonra lecserélem a V-fékeket tárcsafékekre. Érdemes rá beruházni? Városban bringázok, néha teszek egy-két nagyobb túrát, jövõre talán elmegyek egy-két TT-re is. Milyen változtatásokra lenne szükség a kerekeken?
Köszi elõre is: Vöge

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
LX mert Shimano( Deore volt nekem, a súlyán kívül mindenOK volt,de az engem meg úgysem érdekelt)... Többivel nincs tapasztalat,meg egy ideig nem is lesz...:(

andrew_m

andrew_m

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás
én az LX-re szavazok ha számít a véleményem.

vendég_Csizu_*

vendég_Csizu_*
  • vendég

off
visegrádi hegység, prédikálószék alatt
on

amúgy ezzel az erõvel meg végülis egy acerás teszkó bájk is elég itthoni cc-re

Csizu a modosít gomb 15 percig ingyenes, nem kell 2 percenként elengedni újabb posztokat

és még azt is be tudod idézni amire válaszoltál mert igy kissé áttekinthetetlen...

igy ni

bocsesz csak ezer éve nem jártam itt fennt és nem tudom h mi hogy van, mert nem volt net de már amint láthatjátok tavaly reggeltem...szval bocsi az egészért

vendég_Csizu_*

vendég_Csizu_*
  • vendég
akkor ott a 6 dugós Hope:D:D

vendég_Csizu_*

vendég_Csizu_*
  • vendég
én is köszi a felvilágosítást..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Az nem tudom, hol van. De én hazai cc-re gondoltam.

off
visegrádi hegység, prédikálószék alatt
on

amúgy ezzel az erõvel meg végülis egy acerás teszkó bájk is elég itthoni cc-re

Csizu a modosít gomb 15 percig ingyenes, nem kell 2 percenként elengedni újabb posztokat

és még azt is be tudod idézni amire válaszoltál mert igy kissé áttekinthetetlen...

igy ni

akkor ott a 6 dugós Hope

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Dömös és Dobogókõ között a Pilisben.
A kép közepén a kopár nyereg.
[ATTACH]407[/ATTACH]

vendég_Csizu_*

vendég_Csizu_*
  • vendég
én sem tom mivel Orosházi vagyok ezért nem jártam iszony durvulós helyeken...:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

vadálló kövek ?

:rotfl: Számból vetted ki a szót.

vendég_Csizu_*

vendég_Csizu_*
  • vendég
:):)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Elviszlek olyan helyre, hogy pajszerrel kell majd lefeszegetni az ujjaidat a V-fék karjairól:D

vadálló kövek ? :) :)

amúgy meg ha tárcsaféket akar nyilván van rá oka, sztem felesleges gyözkõdni hogy cc-re elég v-fék is.....-példul nekem sincs iránta nosztalgiám-
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való