Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.571 hozzászólás
A Shimano mint fékgyártó a 2007-es XTR után nekem hatalmas csalódás volt. Ebbõl mindkettõt próbáltam a bringámon (hagyományos + Dual Control) és hasonlóan szarul mûködtek. Van aki szereti, van aki nem. Egy biztos, hogy az a pici nyereg nagyon hamar felmelegszik és akkor oda a fékerõ, örökké pucválni kellett…..

Már kicsit több mint két hónapja van fent a Formula Oro K24, és nagyon összeszoktunk. Semmi gondom nem volt vele, hatalmas sarakban, esõben és mocsokban is teszi a dolgát rendületlenül. XC-re elõre hátra 160-as tárcsákkal mindenhol elég volt, melegedést sem nagyon tapasztaltam, pedig húzom a féket rendesen.
Ennek okán egyelõre nálam s megkapja a német tesztekben, fórumokon (pl. mtbr) kapott hibátlan értékelést.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
az a baj ha az egyik nem megy vissza teljesen, sok vizet szerintem sem zavar ha nem pont egyszerre ér oda a két pofa a tárcsához

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás
nekem gyanús kicsit, hogy ez lenne a "márce"... ha nem is egyszerre indulnak meg, és az egyik elõbb ér a tárcsához, attól még semmi nincsen... a másik utoléri, nem?

szasa

szasa

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Szeva Grande alkalmanként bringaboltban dolgozom és az egyik sráccal átépítettünk és arra a meridára dual-os xt-t kellett szerelni és ritka jó lett.
Mert tudni illik,hogy új shimano féket kompletten érdemes venni mert azonnal meg kell nézni hogy a fékkar húzásánál egyszerre indul-e meg a 2 dugattyú.
Elszomorító hírt kell mondanom borzalmasan szarok a mostani shimano fékek még az XTR is mert nem tudnak a dugattyúk egyszerre dolgozni és ekkor eltolják a tárcsát és valameik fékbetét bele ér a tárcsába.Nekem hátul 525-ös van elõl pedig LX fékeim vannak és rengeteget szo....tunk az elsõvel de mostmár nagyon jó lett.Olyan hangosan csattognak a fékbetétek hogy ha megállnál mellette simán hallanád.Ugyanis ha csattog az azt jelenti,hogy a két fékbetét egyszerre és egyenlõ távolságra vannak a tárcsától.Szóval nyugodtan megveheted az új XT-t mert csúúúúúcs zsír ha most lenne pénzem simán vennék egyet.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Leslie mien villád van?

Rs Pike
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

fogyasztói társadalom... :-)

jah... sõt, ha tovább fogyasztod, mégvékonyabb lesz... ;)

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás
Lesli mien villád van?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
a hang elmúlt ;)
inenntõl kezdve számomra probléma mentes.

érdekesség:
a G1-es Cleansweep tárcsa vastagsága 2mm
a G"-esé 1,8mm

fogyasztói társadalom... :-)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ja tényleg :mybad:

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás
Koca az ebike a baratod;)

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás
Talált Jani,nem ide kell,csak haverokkal evente 5-6szor fenn vagyunk bukkbe,es eleg gaz hogy 4 nap es oda egy pofa keszlet,no meg ha sar van eleg gaz mikor elakad az elsokerek a felgyulemlett sartol,remelem ezzel ezek a gondok megszunnek..;)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

LL! Hol lehet 36e ért kapni a Jucit? ...
XT '08 fékrôl még mindig nincs senkinek tapasztalata?

ez a 2 info engem is érdekelne :)

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás
LL! Hol lehet 36e ért kapni a Jucit? A régi bringámra vennék fékeket. Persze még nem döntöttem, hogy Juicy5 vagy XT '08. A Juicy5 jó választás, hisz az van a Trance-en. XT '08 fékrôl még mindig nincs senkinek tapasztalata?

Üdv.
Grande

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Gondolom nem a hatalmas szegedi hegyekre kell neked a 203as tárcsa. :)

A sebesség mindent megold.

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás
No meg is jott a kis avid cucc bakker ez a 203as tarcsa hatalmas ,de nagyon zsir!

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
én is megmondtam h jo lesz az :P /fémes hang sztem maradni fog. halk fémes hang persze.. de ezt hallanom kéne akkor tudnám h természetes e :D/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

megérte lecserélni a brigittát.. :-)

Most már megértem thez és a többiek uszítását a hidrásra. Hidrásat mindenkinek !

keresõnek: AVID JUICY 5 FIVE

na ugye :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás
oksza eleg volt reggel rendelem oket muhaha:)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

L_L: Jucival mizu?

megérte lecserélni a brigittát.. :-)

röviden? jó
bõvebben? ku jó...

Fékerõben nem hiszem, hogy felülmúlja a BB7-et vagy legalábbis nem tûnik fel nekem a különbség. (a bb7-emen mindenki meglepõdött, hogy hú bazze de fog..)
Viszont a hatalmas különbség kettejük között: - egy új fogalom - adagolhatóság.
Rámerek úgy nyúlni az elsõ fékre, hogy nem hátul van a súlypontom...

és szabályosan kéri, hogy emeljem a seggét megálláskor :D
(203 & 160)
a hátsónak teljesen hibátlan a gyári hossza a Coilerhez, az elsõ egy pöttyet hosszú a Pikehoz, de határeset... határozatlan idõn belül rövidítés áldozatává válik.

az elsõ az már simán egy ujjas, a hátsó az még biztosabb két ujjal, de, de, de... /mondjuk 80%ban elsõt használtam - ~3óra városban kavarás/

negatívum: az elsõ fék - hacsak nem "satuzod" - akkor fémes nyikorgással lassítja a berendezést (hasonló mint amikor vízes), de remélem ez elmúlik a további összekopás hatására.

fékkar elsõ pillanatól kezdve kényelmes, a távolság korrektûl beállítható lenne, ha nem ilyen rettenetesen elbaszott helyre rakták volna a csavarját. Rosszabb helyet keresve sem - esete..

szal nem bántam meg;)
2db Juicy 5 féktest, tárcsa (203&160), adapter, fékkar, fékcsõ 36eFt
2db BB7 féktest, tárcsa (203&160) adapter = 40eFt + vegyél fékkart, bovdent.

Most már megértem thez és a többiek uszítását a hidrásra. Hidrásat mindenkinek !

keresõnek: AVID JUICY 5 FIVE

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás
juicy 5 en is olyat szeretnek venni most éuhatolozom,es te is 160-160 rakol?:)