Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Netán ha új betétet veszek, a tárcsáról ugyanígy visszakerülhet rá a szenny? Ez valami láthatatlan wd40 lehet.

Elvileg a tarcsat van aki szappanos cuccal lemossa es elegendo. Az alkoholos tisztias meg olaj ellen boven jo kene legyen. Ha megis fekbetetet cserelnel, ne sajnald, mosd le ujra es adhatsz neki kicsit finom csiszolo papirral is.

Jani123

Jani123

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Netán ha új betétet veszek, a tárcsáról ugyanígy visszakerülhet rá a szenny? Ez valami láthatatlan wd40 lehet.

Jani123

Jani123

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Hehe. Ha ennyi lenne csak nem fordulnék hozzátok. Satuként szorul rá, negyed mili sincs alapból a tárcsa és a pofák között.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ez hogy teljesen elment a fékerö ez azért túlzás kell h legyen. az is lehet h teljesen rosszul van beállítva az a fék.
nyáron 1ik ismerösömnek is volt ilyen h tövig húzva is még tovább gurult a bicaja (hátsó BB5 vagy BB7 volt.) aztán kiderült h a belsö fix pofa bentvolt a picsába és a mozgó a tárcsát nem is vagy csak alig a pofához nyomta :D

nem biztos h itt ez van csak gondoltam szolok hátha :D

Jani123

Jani123

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Köszönöm, nem veszíthetek vele, ha belebarmolok.

Jani123

Jani123

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
.,.,.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Heló!

Kérdésem lenne.
Van nekem egy Avid BB7-esem, ami eddig nagyon prímán mûködött, és egyszercsak a hátsó elhagyta magát. Valami szennyezõdés kerülhetett rá, hogy honnan azt ugyan nem tudom, és a jellegét sem, de a fékerõt nullára redukálta, hiába húzom, nem fog. A betéteket és a tárcsát is alkohollal megtisztítottam, de semmit sem javított a helyzeten. Volt esetleg valakinek hasonló probléméja, netán tudja a megoldást? Vagy új fékbetét?

Válaszaitokat elõre is köszönöm.

Jani

Hat ezekutan meg megprobalhatsz felcsiszolni a fekbetetbol 1 kicsit. Tehat hogy kb a szennyezett felulet boven tunjon el. Lehetoleg minel egyenletesebbre probald megoldani. Marmint hogy maradjon a felulete minel jobban 1 sikban. Ha ez sem segit, lehetseges hogy olaj a bibi, de igen rendesen atitatodott a "ferrodo" reteg.

Jani123

Jani123

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Heló!

Kérdésem lenne.
Van nekem egy Avid BB7-esem, ami eddig nagyon prímán mûködött, és egyszercsak a hátsó elhagyta magát. Valami szennyezõdés kerülhetett rá, hogy honnan azt ugyan nem tudom, és a jellegét sem, de a fékerõt nullára redukálta, hiába húzom, nem fog. A betéteket és a tárcsát is alkohollal megtisztítottam, de semmit sem javított a helyzeten. Volt esetleg valakinek hasonló probléméja, netán tudja a megoldást? Vagy új fékbetét?

Válaszaitokat elõre is köszönöm.

Jani

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
senki nem állította, hogy van értelme, de érdekes... vagyis van olyan állat a gazdája, hogy ezt a szart így kivitelez(tet)te.
és tényleg a láncolaj valóban tuningolhatja a fékerõt :D

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
meg erdekes lehet, ha egy kicsit mar kopottas a fogaskerek/kinyult a lanc

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
ezek után már csak a váltós fixikre leszek kíváncsi...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
finom láncolaj nyamm :love:

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
pff ez de marhaság.
óhatatlan h ne üsse oda az ember vhova ott a tárcsát.
arról meg nem is beszélve h a vizet / sarat / mocskot egy az egybe kapja :D
még ha városi bicon akkor is lehet vizes az ut...

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
fixin jah, amugy nem sokat érne :D
bár igy a láncon elég nagy erõ van... szerintem.
"Minden hülyeség" by Tomidny

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Így is lehet tárcsaféket használni:
http://velospace.org/node/6301

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
megéri a hülyének is..

tomcat77

tomcat77

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Szia Kisherceg!

Levadászni nem tudod mert nekem van félretéve és több nincs:)

Laci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.175 hozzászólás

Hellosztok. Tanácsot tapasztalatot szeretnék kérni. Hayes nine carbon vagy Magura Marta?

Magura Marta
jönnek majd a vészmadarak, de ne hallgass rájuk.:)

tomcat: jó vétel lehet a juicy 30ért. ha megtalálom a boltot levadászom elõled. :D :D :D
az xt jó cucc, de nem éri meg a pluszköltséget szvsz, fõleg a 30e/e+h juicy-vel szemben. nekem van xt-m, de be kell lássam, nem ér annyit mint amit fizettem érte. mondjuk én drágán vettem, a probike-ban.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
azt hogy 30 ért a pár juicy5öt vedd meg mert a bolondnak is megéri...

tomcat77

tomcat77

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Szia Epyc!

Én a párra értettem (elsõ+hátsó) az Avidnál a 30-at felszerelve az XT meg darabja van 30 körül ha jól gondolom és az apróban is így láttam persze az újra gondoltam itt is, használtan nem veszek hidrós dolgot egyszer egy villával nagyon megzumiztam.

Szia MJani01!

Hogy hol kapom meg a a párat 30-ért azt ne akarom megmondani mert ez az utolsó pár de egy bicajboltban van zsír új dobozos elöl 160-as hátul 203-as tárcsával ezt most cserélik át szintén 160-ra a kérésemre.

Amit kérdeztem az emiatt volt lényeges hogy az XT nyújt e annyival több plussz szolgáltatást hogy megérje 30-al többet kifizetnem érte (párra gondoltam). Esetleg tudok valamit mondani erre.

Köszi a válaszotokat

Laci