Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Hello!
Megéri egy BB5-ös féket lecserélni BB7-esre? Ahogy nézem a bb5 egy irányból nyomja a tárcsát a bb7 meg két oldalról. Lehet hogy ezért lesz 8-as a tárcsában hogy mindig egy irányból nyomja?? Vagy annyival nem nagyobb a fékereje a bb7-nek?

A BB7-nek némileg nagyobb fékpofafelülete van, ez azért számíthat.
Az egyik fékpofa tényleg fix a BB7-nél is, de az állítási lehetõséggel ez azért orvosolható. Ha nem görbült a tárcsa akkor akár néhány tized mm-re is lehet a pofától és akkor már nagyon-nagyon fog.

Konaman08

Konaman08

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás

A bb7-nek is csak a bal oldali pofája mozog, a jobb fix.

Akkor ezt rosszul tudtam:p Akkor nem cserélem le mivel ugyanott lennék kb :)

RIDE OR DIE! :scared:

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Hello!
Megéri egy BB5-ös féket lecserélni BB7-esre? Ahogy nézem a bb5 egy irányból nyomja a tárcsát a bb7 meg két oldalról. Lehet hogy ezért lesz 8-as a tárcsában hogy mindig egy irányból nyomja?? Vagy annyival nem nagyobb a fékereje a bb7-nek?

A bb7-nek is csak a bal oldali pofája mozog, a jobb fix.

Konaman08

Konaman08

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Hello!

RIDE OR DIE! :scared:

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

mitõl van avid juicy 5nél hogy a fékkar miután meghúõzom nem akar "visszaállni"
baromi idegesítõ hogy most az van hogy kicsit hozzáérek a fékkarhoz és blokkol emiatt mert nincs "útja" a fékkarnak, viszont lötyög elõtte, nemtom lehet e érteni amit írok de ez így kurvára nem jön be, szervizbe azt mondták szét kell szedni egészen a munkahengerig stb
és ott megvizsgálni minden ok-e

szomszédom juicy 5én is volt ilyen probléma. ott az volt a megoldás, hogy a fékkarban a munkahengernél vmi tömítést és/vagy zégergyûrût cseréltek, nem emléxem pontosan...

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

nincs akkor? szinte semekkora sincs. :) Alig koszolódik. Legalábbis nálam kb évente elég ránézni... pedig használom télen nyáron esõben hóban sárban porban...:)

Értem ez nekem csak autókhoz szokottként tünt furcsának,:) De azért ha ráraktak volna 1 gumiporvédõt akkor tényleg örök darab lenne, bár a fogyasztói társadalom nem errõl szól;)

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
nincs akkora? szinte semekkora sincs. :) Alig koszolódik. Legalábbis nálam kb évente elég ránézni... pedig használom télen nyáron esõben hóban sárban porban...:)

Edit: ott a pont.

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

Lehet be vannak állva a dugattyúk. Ilyet produkált már nálunk Saint, Juicy, Mag, szóval elég gyakori probléma az olajosoknál. Azért is szívás, mert ugye sokkal jobban eszi a pofát a fék, ha így használod, meg tekerni se vmi kellemes élmény.Az olajcsere elõtt, mert az tuti nem árt neki, vedd ki a pofákat és a tárcsáról leemelve a féket, rakj be a dugattyúk közé vmi mûanyag lapot, ami vastagabb, mint a tárcsa, a fékkart meg húzd be, befõttesgumival tartsd ilyen állásban a kormánynál - bár, beragadt féknél erre nincs is különösebben szükség - majd a dugattyúkat tisztogasd le WD40-be mártott fülpiszkálókkal. Ügyelj rá, hogy ne csak kosz, de szösz se maradjon rajtuk :) Aztán mehet az olajcsere. Ennyi legtöbbször meg szokta oldani a problémát, és megúszod a komolyabb operációt.

Ez lesz a gond szinte biztosan. Amugy én anno autószerelõként nagyon sok tárcsafék-munkahengert javitottam,karmantyúztam, de mikor elõször láttam hidrás bringaféket nagyon rácsodálkoztam hogy nincs rajt porvédõ:chin: Simán megoldható lett volna tervezésnél. Kocsin ha kiszakad a porvédõ, 1 tél, és már be is rohad a fék, bár gondolom talán 1 bringán nincs akkor koszhatás... :chin:

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

baromi idegesítõ hogy most az van hogy kicsit hozzáérek a fékkarhoz és blokkol emiatt mert nincs "útja" a fékkarnak, viszont lötyög elõtte, nemtom lehet e érteni amit írok de ez így kurvára nem jön be, szervizbe azt mondták szét kell szedni egészen a munkahengerig stb

Lehet be vannak állva a dugattyúk. Ilyet produkált már nálunk Saint, Juicy, Mag, szóval elég gyakori probléma az olajosoknál. Azért is szívás, mert ugye sokkal jobban eszi a pofát a fék, ha így használod, meg tekerni se vmi kellemes élmény.Az olajcsere elõtt, mert az tuti nem árt neki, vedd ki a pofákat és a tárcsáról leemelve a féket, rakj be a dugattyúk közé vmi mûanyag lapot, ami vastagabb, mint a tárcsa, a fékkart meg húzd be, befõttesgumival tartsd ilyen állásban a kormánynál - bár, beragadt féknél erre nincs is különösebben szükség - majd a dugattyúkat tisztogasd le WD40-be mártott fülpiszkálókkal. Ügyelj rá, hogy ne csak kosz, de szösz se maradjon rajtuk :) Aztán mehet az olajcsere. Ennyi legtöbbször meg szokta oldani a problémát, és megúszod a komolyabb operációt.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Hayes Strokerl ryde-ról valaki valamit?

ryde-ot hanyagold

ha stroker akkor trail...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
elsõ körben olajcsere.
friss olaj után nem lesz ilyen lassú.

ha mégis, utána érdemes ezen gondolkodni!

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Hayes Strokerl ryde-ról valaki valamit?

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
2008-as xt féktárcsa mûködik-e 2004-es DC fékváltókarral tökéletesen?

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

Minek kérdezel, ha nem is hallgatsz arra, amit mások mondanak?:chin:

Nem nemhallgatok, csak montam, hogy hátha lehet más baja....

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Minek kérdezel, ha nem is hallgatsz arra, amit mások mondanak?:chin:

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

Nem az elsõ eset, hogy Avid-nál ilyen hiba jelentkezik.
1., Nézd meg, hogy a féktest párhuzamos e a tárcsával (a betétet vedd ki!)
2., Ellenõrizd a féktárcsát, hogy nem olajos vagy sérült!
3., Ugyan ezt vizsgáld meg a betéteknél, illetve ellenõrizd a betétet tartó rugó helyzetét és állapot is!

Ha mindezek rendben vannak, akkor nem lehet hiba.

de itt aza baj, hogy nem mindig fog.Kis használat után fog már rendesen. a tárcsát próbáltam melegvizzel mosni, mint irtam ezután jól fogott egy ideig, a fékpofák is egyszerre érne a tárcsához

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nem az elsõ eset, hogy Avid-nál ilyen hiba jelentkezik.
1., Nézd meg, hogy a féktest párhuzamos e a tárcsával (a betétet vedd ki!)
2., Ellenõrizd a féktárcsát, hogy nem olajos vagy sérült!
3., Ugyan ezt vizsgáld meg a betéteknél, illetve ellenõrizd a betétet tartó rugó helyzetét és állapot is!

Ha mindezek rendben vannak, akkor nem lehet hiba.

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás
Nekem a juicy 5 cleansweep tárcsával ugyanúgy fogott kb. mint most az xt 08 tárcsával, sõt az aviddal huzósabb hosszabb fékezésnél fura berregõ hangja volt, az xt még csendesebb is. Tehát ott valszeg más gond lesz.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Az Avid tárcsa nem vastagabb a Hayes V rotornál. Sõt.