Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2008. március 23. - 20:17

a juicy-nál a rángatás alaptulajdonság? merevillával elégé érezhetõ. a fura az, hogy némi fékezgetés után többé-kevésbé megszûnik.
beállítással (egyébként jónak tûnik) kiküszöbölhetõ a rángatás?
Nekem is rángat a G2 CleanSweep tárcsával. Fõleg a nagyobb tárcsa. Ami meg azért van, mert kisebb a fékezõfelülete (160 vs 185, utóbbi 2mm-rel keskenyebb) és a pofa ráfog a küllõkre.
Mondjuk engem nem zavar, csak kicsit érezhetõ nálam.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!

Írta 2008. március 23. - 20:12

beállítással (egyébként jónak tûnik) kiküszöbölhetõ a rángatás?
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2008. március 22. - 20:56

Hello!
Megéri egy BB5-ös féket lecserélni BB7-esre? Ahogy nézem a bb5 egy irányból nyomja a tárcsát a bb7 meg két oldalról. Lehet hogy ezért lesz 8-as a tárcsában hogy mindig egy irányból nyomja?? Vagy annyival nem nagyobb a fékereje a bb7-nek?
A BB7-nek némileg nagyobb fékpofafelülete van, ez azért számíthat.
Az egyik fékpofa tényleg fix a BB7-nél is, de az állítási lehetõséggel ez azért orvosolható. Ha nem görbült a tárcsa akkor akár néhány tized mm-re is lehet a pofától és akkor már nagyon-nagyon fog.
Írta 2008. március 22. - 20:15

A bb7-nek is csak a bal oldali pofája mozog, a jobb fix.
Akkor ezt rosszul tudtam:p Akkor nem cserélem le mivel ugyanott lennék kb

RIDE OR DIE! :scared:
Írta 2008. március 22. - 20:12

Hello!
Megéri egy BB5-ös féket lecserélni BB7-esre? Ahogy nézem a bb5 egy irányból nyomja a tárcsát a bb7 meg két oldalról. Lehet hogy ezért lesz 8-as a tárcsában hogy mindig egy irányból nyomja?? Vagy annyival nem nagyobb a fékereje a bb7-nek?
A bb7-nek is csak a bal oldali pofája mozog, a jobb fix.
Írta 2008. március 22. - 20:08

RIDE OR DIE! :scared:
Írta 2008. március 22. - 17:41

mitõl van avid juicy 5nél hogy a fékkar miután meghúõzom nem akar "visszaállni"
baromi idegesítõ hogy most az van hogy kicsit hozzáérek a fékkarhoz és blokkol emiatt mert nincs "útja" a fékkarnak, viszont lötyög elõtte, nemtom lehet e érteni amit írok de ez így kurvára nem jön be, szervizbe azt mondták szét kell szedni egészen a munkahengerig stb
és ott megvizsgálni minden ok-e
szomszédom juicy 5én is volt ilyen probléma. ott az volt a megoldás, hogy a fékkarban a munkahengernél vmi tömítést és/vagy zégergyûrût cseréltek, nem emléxem pontosan...
Írta 2008. március 22. - 11:10

nincs akkor? szinte semekkora sincs.
Alig koszolódik. Legalábbis nálam kb évente elég ránézni... pedig használom télen nyáron esõben hóban sárban porban...
Értem ez nekem csak autókhoz szokottként tünt furcsának,

Írta 2008. március 22. - 10:59

Edit: ott a pont.
Írta 2008. március 22. - 10:55

Lehet be vannak állva a dugattyúk. Ilyet produkált már nálunk Saint, Juicy, Mag, szóval elég gyakori probléma az olajosoknál. Azért is szívás, mert ugye sokkal jobban eszi a pofát a fék, ha így használod, meg tekerni se vmi kellemes élmény.Az olajcsere elõtt, mert az tuti nem árt neki, vedd ki a pofákat és a tárcsáról leemelve a féket, rakj be a dugattyúk közé vmi mûanyag lapot, ami vastagabb, mint a tárcsa, a fékkart meg húzd be, befõttesgumival tartsd ilyen állásban a kormánynál - bár, beragadt féknél erre nincs is különösebben szükség - majd a dugattyúkat tisztogasd le WD40-be mártott fülpiszkálókkal. Ügyelj rá, hogy ne csak kosz, de szösz se maradjon rajtuk
Aztán mehet az olajcsere. Ennyi legtöbbször meg szokta oldani a problémát, és megúszod a komolyabb operációt.
Ez lesz a gond szinte biztosan. Amugy én anno autószerelõként nagyon sok tárcsafék-munkahengert javitottam,karmantyúztam, de mikor elõször láttam hidrás bringaféket nagyon rácsodálkoztam hogy nincs rajt porvédõ:chin: Simán megoldható lett volna tervezésnél. Kocsin ha kiszakad a porvédõ, 1 tél, és már be is rohad a fék, bár gondolom talán 1 bringán nincs akkor koszhatás... :chin:
Írta 2008. március 22. - 09:16

mitõl van avid juicy 5nél hogy a fékkar miután meghúõzom nem akar "visszaállni"
baromi idegesítõ hogy most az van hogy kicsit hozzáérek a fékkarhoz és blokkol emiatt mert nincs "útja" a fékkarnak, viszont lötyög elõtte, nemtom lehet e érteni amit írok de ez így kurvára nem jön be, szervizbe azt mondták szét kell szedni egészen a munkahengerig stb
Lehet be vannak állva a dugattyúk. Ilyet produkált már nálunk Saint, Juicy, Mag, szóval elég gyakori probléma az olajosoknál. Azért is szívás, mert ugye sokkal jobban eszi a pofát a fék, ha így használod, meg tekerni se vmi kellemes élmény.Az olajcsere elõtt, mert az tuti nem árt neki, vedd ki a pofákat és a tárcsáról leemelve a féket, rakj be a dugattyúk közé vmi mûanyag lapot, ami vastagabb, mint a tárcsa, a fékkart meg húzd be, befõttesgumival tartsd ilyen állásban a kormánynál - bár, beragadt féknél erre nincs is különösebben szükség - majd a dugattyúkat tisztogasd le WD40-be mártott fülpiszkálókkal. Ügyelj rá, hogy ne csak kosz, de szösz se maradjon rajtuk

Írta 2008. március 21. - 22:25

ryde-ot hanyagoldHayes Strokerl ryde-ról valaki valamit?
ha stroker akkor trail...
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. március 21. - 21:47

friss olaj után nem lesz ilyen lassú.
ha mégis, utána érdemes ezen gondolkodni!
Írta 2008. március 21. - 21:18

Írta 2008. március 21. - 21:09

Írta 2008. március 21. - 18:07

Írta 2008. március 19. - 22:59

Minek kérdezel, ha nem is hallgatsz arra, amit mások mondanak?:chin:
Nem nemhallgatok, csak montam, hogy hátha lehet más baja....
Írta 2008. március 19. - 22:49

Írta 2008. március 19. - 22:34

Nem az elsõ eset, hogy Avid-nál ilyen hiba jelentkezik.
1., Nézd meg, hogy a féktest párhuzamos e a tárcsával (a betétet vedd ki!)
2., Ellenõrizd a féktárcsát, hogy nem olajos vagy sérült!
3., Ugyan ezt vizsgáld meg a betéteknél, illetve ellenõrizd a betétet tartó rugó helyzetét és állapot is!
Ha mindezek rendben vannak, akkor nem lehet hiba.
de itt aza baj, hogy nem mindig fog.Kis használat után fog már rendesen. a tárcsát próbáltam melegvizzel mosni, mint irtam ezután jól fogott egy ideig, a fékpofák is egyszerre érne a tárcsához