Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.172 hozzászólás
hm. engem zavar. merevvillán használom, így vhogy jobban feltûnik... :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

a juicy-nál a rángatás alaptulajdonság? merevillával elégé érezhetõ. a fura az, hogy némi fékezgetés után többé-kevésbé megszûnik.
beállítással (egyébként jónak tûnik) kiküszöbölhetõ a rángatás?

Nekem is rángat a G2 CleanSweep tárcsával. Fõleg a nagyobb tárcsa. Ami meg azért van, mert kisebb a fékezõfelülete (160 vs 185, utóbbi 2mm-rel keskenyebb) és a pofa ráfog a küllõkre.

Mondjuk engem nem zavar, csak kicsit érezhetõ nálam.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.172 hozzászólás
a juicy-nál a rángatás alaptulajdonság? merevillával elégé érezhetõ. a fura az, hogy némi fékezgetés után többé-kevésbé megszûnik.
beállítással (egyébként jónak tûnik) kiküszöbölhetõ a rángatás?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Hello!
Megéri egy BB5-ös féket lecserélni BB7-esre? Ahogy nézem a bb5 egy irányból nyomja a tárcsát a bb7 meg két oldalról. Lehet hogy ezért lesz 8-as a tárcsában hogy mindig egy irányból nyomja?? Vagy annyival nem nagyobb a fékereje a bb7-nek?

A BB7-nek némileg nagyobb fékpofafelülete van, ez azért számíthat.
Az egyik fékpofa tényleg fix a BB7-nél is, de az állítási lehetõséggel ez azért orvosolható. Ha nem görbült a tárcsa akkor akár néhány tized mm-re is lehet a pofától és akkor már nagyon-nagyon fog.

Konaman08

Konaman08

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás

A bb7-nek is csak a bal oldali pofája mozog, a jobb fix.

Akkor ezt rosszul tudtam:p Akkor nem cserélem le mivel ugyanott lennék kb :)

RIDE OR DIE! :scared:

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Hello!
Megéri egy BB5-ös féket lecserélni BB7-esre? Ahogy nézem a bb5 egy irányból nyomja a tárcsát a bb7 meg két oldalról. Lehet hogy ezért lesz 8-as a tárcsában hogy mindig egy irányból nyomja?? Vagy annyival nem nagyobb a fékereje a bb7-nek?

A bb7-nek is csak a bal oldali pofája mozog, a jobb fix.

Konaman08

Konaman08

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Hello!

RIDE OR DIE! :scared:

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

mitõl van avid juicy 5nél hogy a fékkar miután meghúõzom nem akar "visszaállni"
baromi idegesítõ hogy most az van hogy kicsit hozzáérek a fékkarhoz és blokkol emiatt mert nincs "útja" a fékkarnak, viszont lötyög elõtte, nemtom lehet e érteni amit írok de ez így kurvára nem jön be, szervizbe azt mondták szét kell szedni egészen a munkahengerig stb
és ott megvizsgálni minden ok-e

szomszédom juicy 5én is volt ilyen probléma. ott az volt a megoldás, hogy a fékkarban a munkahengernél vmi tömítést és/vagy zégergyûrût cseréltek, nem emléxem pontosan...

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

nincs akkor? szinte semekkora sincs. :) Alig koszolódik. Legalábbis nálam kb évente elég ránézni... pedig használom télen nyáron esõben hóban sárban porban...:)

Értem ez nekem csak autókhoz szokottként tünt furcsának,:) De azért ha ráraktak volna 1 gumiporvédõt akkor tényleg örök darab lenne, bár a fogyasztói társadalom nem errõl szól;)

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
nincs akkora? szinte semekkora sincs. :) Alig koszolódik. Legalábbis nálam kb évente elég ránézni... pedig használom télen nyáron esõben hóban sárban porban...:)

Edit: ott a pont.

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

Lehet be vannak állva a dugattyúk. Ilyet produkált már nálunk Saint, Juicy, Mag, szóval elég gyakori probléma az olajosoknál. Azért is szívás, mert ugye sokkal jobban eszi a pofát a fék, ha így használod, meg tekerni se vmi kellemes élmény.Az olajcsere elõtt, mert az tuti nem árt neki, vedd ki a pofákat és a tárcsáról leemelve a féket, rakj be a dugattyúk közé vmi mûanyag lapot, ami vastagabb, mint a tárcsa, a fékkart meg húzd be, befõttesgumival tartsd ilyen állásban a kormánynál - bár, beragadt féknél erre nincs is különösebben szükség - majd a dugattyúkat tisztogasd le WD40-be mártott fülpiszkálókkal. Ügyelj rá, hogy ne csak kosz, de szösz se maradjon rajtuk :) Aztán mehet az olajcsere. Ennyi legtöbbször meg szokta oldani a problémát, és megúszod a komolyabb operációt.

Ez lesz a gond szinte biztosan. Amugy én anno autószerelõként nagyon sok tárcsafék-munkahengert javitottam,karmantyúztam, de mikor elõször láttam hidrás bringaféket nagyon rácsodálkoztam hogy nincs rajt porvédõ:chin: Simán megoldható lett volna tervezésnél. Kocsin ha kiszakad a porvédõ, 1 tél, és már be is rohad a fék, bár gondolom talán 1 bringán nincs akkor koszhatás... :chin:

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

baromi idegesítõ hogy most az van hogy kicsit hozzáérek a fékkarhoz és blokkol emiatt mert nincs "útja" a fékkarnak, viszont lötyög elõtte, nemtom lehet e érteni amit írok de ez így kurvára nem jön be, szervizbe azt mondták szét kell szedni egészen a munkahengerig stb

Lehet be vannak állva a dugattyúk. Ilyet produkált már nálunk Saint, Juicy, Mag, szóval elég gyakori probléma az olajosoknál. Azért is szívás, mert ugye sokkal jobban eszi a pofát a fék, ha így használod, meg tekerni se vmi kellemes élmény.Az olajcsere elõtt, mert az tuti nem árt neki, vedd ki a pofákat és a tárcsáról leemelve a féket, rakj be a dugattyúk közé vmi mûanyag lapot, ami vastagabb, mint a tárcsa, a fékkart meg húzd be, befõttesgumival tartsd ilyen állásban a kormánynál - bár, beragadt féknél erre nincs is különösebben szükség - majd a dugattyúkat tisztogasd le WD40-be mártott fülpiszkálókkal. Ügyelj rá, hogy ne csak kosz, de szösz se maradjon rajtuk :) Aztán mehet az olajcsere. Ennyi legtöbbször meg szokta oldani a problémát, és megúszod a komolyabb operációt.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

Hayes Strokerl ryde-ról valaki valamit?

ryde-ot hanyagold

ha stroker akkor trail...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
elsõ körben olajcsere.
friss olaj után nem lesz ilyen lassú.

ha mégis, utána érdemes ezen gondolkodni!

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Hayes Strokerl ryde-ról valaki valamit?

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
2008-as xt féktárcsa mûködik-e 2004-es DC fékváltókarral tökéletesen?

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

Minek kérdezel, ha nem is hallgatsz arra, amit mások mondanak?:chin:

Nem nemhallgatok, csak montam, hogy hátha lehet más baja....

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Minek kérdezel, ha nem is hallgatsz arra, amit mások mondanak?:chin:

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

Nem az elsõ eset, hogy Avid-nál ilyen hiba jelentkezik.
1., Nézd meg, hogy a féktest párhuzamos e a tárcsával (a betétet vedd ki!)
2., Ellenõrizd a féktárcsát, hogy nem olajos vagy sérült!
3., Ugyan ezt vizsgáld meg a betéteknél, illetve ellenõrizd a betétet tartó rugó helyzetét és állapot is!

Ha mindezek rendben vannak, akkor nem lehet hiba.

de itt aza baj, hogy nem mindig fog.Kis használat után fog már rendesen. a tárcsát próbáltam melegvizzel mosni, mint irtam ezután jól fogott egy ideig, a fékpofák is egyszerre érne a tárcsához