Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

nálam is befigyel az érzés( merevfarú+hátsó fék)... el is adtam.

mondjuk én megpróbálkoztam volna 1-2 egyszerübb trükkel mielött eladtam volna. pl érdemes lett volna kipróbálni más tárcsával ill más pofával.

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
Mindegyik hidra önbeállós. Tudtommal. Amugy én Lxet nemkímélve haszálom, nem levegõsödik és nem veszit a erejébõl sem. Ez hogy lehet? :)
Mondjuk xtr pofa és 203as cleansweep tárcsa. D525el ugyan ez van. bár az most fellevegõsödött 9-10 hónap után :)
Most ezt nem azért mondtam hogy ezek mennyire tökéletesek, csak hogy legyen sok rosszra egy jó is :D

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

lehet,ugye kinek a pap, kinek a paplan.. nekem annyira nem jött be.. Kb. egy szintûnek tartottam a korábbi Deore-ommal...
Most vagy egy Lx (rf. váltókarral) v. XTR ( dual control) v. Hayes Hfx Mag kerül a helyére.. Viszont még nem tudtam dönteni.

Tapasztalat?

lx-em volt, fékerõ nem valami nagy dobás de gyorsan veszít is belõle, ha melegszik. ellenben elég könnyen fellevegõsödött.
xtr dualcontrol '07 Luki cube-jában: az önbeállós pofa beállt a tárcsára
hayes magról még nem hallottam rosszat. jót se

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Én szeretem ezt a féket nagyon :)
Lehet van csöndesebb meg jobb, de ez nekem bejövõs.

lehet,ugye kinek a pap, kinek a paplan.. nekem annyira nem jött be.. Kb. egy szintûnek tartottam a korábbi Deore-ommal...
Most vagy egy Lx (rf. váltókarral) v. XTR ( dual control) v. Hayes Hfx Mag kerül a helyére.. Viszont még nem tudtam dönteni.

Tapasztalat?

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
Én eddig mindegyik fékkel megtudtam csinálni ezt, ami merevbe volt. értelem szerûen tárácsfékkel.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

... el is adtam.

Én szeretem ezt a féket nagyon :)
Lehet van csöndesebb meg jobb, de ez nekem bejövõs.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

az mindekinél van baszki... :D mármint mész betonon behuzod mint atom hátsóféket és elkezd rángatni. jó tapadáskor betonon csinál ilyet.

hát nálam a korábbi Hayes ill. Shimano sem csinálta..

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
az mindekinél van baszki... :D mármint mész betonon behuzod mint atom hátsóféket és elkezd rángatni. jó tapadáskor csinál ilyet.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Na ez nálam is van 160-as tárcsánál (hátul, merevfarú), az egész bringa remeg bizonyos fék/sebesség kombónál, ahogy írtad.
De gyanítom, hogy csak pont eltalálja a bringa saját frekvenciáját a fék, vagy mi a szösz :)

nálam is befigyel az érzés( merevfarú+hátsó fék)... el is adtam.

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

160mm tárcsa.

bizonyos sebesség és fékerõ kombinációknál érezhetõ a dolog, a villa "remeg". a lábra lenézve elõre-hátra mozog, elég nagy frekvenciával. (a kormánycsapágy nem laza.:) ) mondjuk lehet, a villa rugalmassága felerõsíti a dolgot. :chin:

Nos nekem az eredeti tárcsával erõteljesebb fékezésnél ilyen vibráló, berregõ hatást keltett a fék, én ezt zavarónak nem éreztem, és fogott ahogy kell.
Kerékcsere után kellett cserélnem az új centerlockos XT-re, amivel ez a jelenség teljesen eltünt. sokkal simábban fog, bár tul sokat még nem teszteltem. Az avid betétje amugy szélesebben fog mint az XT tárcsa felülete, egy kicsit ráfékez a küllöire, de ezt nem látom igazából problémának.
Amugy a G2 tárcsával is érdemes kisérletezni, mert nekem az eredeti adapterhézagolókkal kb. a tárcsa peremétõl 4-5 mm-el beljebb fogott, és ki kellett alátétezni. Szerintem kicsit próbálj állitani hogy a betét kiérjen a tárcsa pereméig, de azon túl ne. Igy talán a betét simábban fog a tárcsához "igazodni" :chin:
Mindez csak egy tipp, ha most is jól fut a tárcsa akkor passz.:chin:

edit lassan gépelek, beelõztek :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ennek örülök :) most találtam én is képet az SW vázban levõ villáról... jó összhangban van egy egy szép bringával :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.097 hozzászólás
én is a fékre/tárcsára gyanakszom. majd kipróbálom másik tárcsával.

thez: a villa fincsi. :) majd lesz kép is. ;)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
a tárcsa okozza :) Juicy 5nél szintúgy.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

160mm tárcsa.

bizonyos sebesség és fékerõ kombinációknál érezhetõ a dolog, a villa "remeg". a lábra lenézve elõre-hátra mozog, elég nagy frekvenciával. (a kormánycsapágy nem laza.:) ) mondjuk lehet, a villa rugalmassága felerõsíti a dolgot. :chin:

Vá, ez más akkor, mint amire gondoltam.

Na ez nálam is van 160-as tárcsánál (hátul, merevfarú), az egész bringa remeg bizonyos fék/sebesség kombónál, ahogy írtad. Mostanában egyre ritkábban jön elõ, de ez tényleg marha zavaró.
Ha rájössz miért van ez, írd meg pls! :)
De gyanítom, hogy csak pont eltalálja a bringa saját frekvenciáját a fék, vagy mi a szösz :)

Ettõl függetlenül, amit írtam 185-ös tárcsára, az igaz.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.097 hozzászólás
160mm tárcsa.

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

a juicy-nál a rángatás alaptulajdonság? merevillával elégé érezhetõ. a fura az, hogy némi fékezgetés után többé-kevésbé megszûnik.
beállítással (egyébként jónak tûnik) kiküszöbölhetõ a rángatás?

Mit értessz rángatás alatt? Kicsit jobban le tudnád irni?:chin:
Én is juicyt használok de már 08' XT tárcsával, amivel csendesebben fékez mint a G2-vel.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

hm. engem zavar. merevvillán használom, így vhogy jobban feltûnik... :)

Próbálj állítani rajta, lehet segít (mondom, nálam is rángat, de alig). Mekkora tárcsa?

elbandi2: Nagyjából olyan érzés, minthogyha "darálna". Elképzelheted mondjuk úgy, hogy a pofa széle "benyúl" két küllõ közé és amikor átmegy egy küllõn, na azt érzed.
Legalábbis nálam más anomália nincs és gondolom Kisherceg is erre utalt :)
White Horse

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.097 hozzászólás
hm. engem zavar. merevvillán használom, így vhogy jobban feltûnik... :)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

a juicy-nál a rángatás alaptulajdonság? merevillával elégé érezhetõ. a fura az, hogy némi fékezgetés után többé-kevésbé megszûnik.

Nekem is rángat a G2 CleanSweep tárcsával. Fõleg a nagyobb tárcsa. Ami meg azért van, mert kisebb a fékezõfelülete (160 vs 185, utóbbi 2mm-rel keskenyebb) és a pofa ráfog a küllõkre.

Mondjuk engem nem zavar, csak kicsit érezhetõ nálam.
White Horse

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.097 hozzászólás