Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Nem szoktam idegbõl ráhúzni, de azért nem is gyengén van rögzítve. Akkor odafigyelek erre még jobban. A féknyereg most úgy-ahogy párhuzamos. Egy pici 8-as van a tárcsákban, így addig állítgattam, amíg nem cicereg. Mindenesetre az imbusz készletet odateszem mindig :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ha ekkora helyed van, akkor figyelni kell a kerék behelyezésére, és úgy állítsd a gyorszárat, hogy ne atom módon legyen ráhúzva. Illetve figyelj arra, hogy a féknyereg úgy legyen rögzítve, hogy párhuzamos legyen a féktárcsával.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Megfordult a fejemben, hogy nem túl szûk-e, de a gyári piros távtartó gond nélkül közé megy. Így gondolom nem az:) Hát akkor marad a beállítgatás. Nem nagy dolog végülis, csak gondoltam megkérdem már, hátha van valami használhatóbb megoldás. Mindenesetre köszönöm a válaszokat :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

160-as tárcsák. És akkor az a megoldás, hogy mindig beállítani a féknyerget? Egy idõ után nem áll be magától?:)

Sajnos 160-nál is elõfordul. A jelenség hatványozottan jeletkezik akkor, ha minimális a rés a féktárcsa és a betétek között. Ilyen esetben meg lehet próbálni az olajszinttel való játszadozást is, de csak nagyon szûk határok között.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Gyorszáras tengelyrögzítésnél ez általában elõ szokott jönni, fõleg nagyobb tárcsák esetében. A jelenséget rendszerint az okozza, hogy a gyorszár recés belsõ fele megnyomorgatja a festékréteget a villapapucson, és amikor visszarakod, nem pont oda esnek a kis barázdák.

160-as tárcsák. És akkor az a megoldás, hogy mindig beállítani a féknyerget? Egy idõ után nem áll be magától?:)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Gyorszáras tengelyrögzítésnél ez általában elõ szokott jönni, fõleg nagyobb tárcsák esetében. A jelenséget rendszerint az okozza, hogy a gyorszár recés belsõ fele megnyomorgatja a festékréteget a villapapucson, és amikor visszarakod, nem pont oda esnek a kis barázdák.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Egy 'mi lehet a gond?' jellegû kérdést én is feltennék!:) Eléggé új Juicy 5-nél (eddig 60 km-t mentem vele), amikor kiveszem a kereket (gumicsere, vagy egyéb ok miatt) és visszarakom, ráhúzom a gyorszárat, van hogy néha totál felfeszül a tárcsa az egyik oldali fékpofára, van a mikor csak kicsit hozzáér a tárcsa a pofához és imbusszal kell után állítani a féknyerget, holott addig jól be volt állítva, semmi gond nem volt, nem cincogott a tárcsa. Mit lehet ilyenkor tenni, vagy hogy kellene helyesen berakni a kereket? Mit csinálok rosszul?:) A kerék egy mavic Crossride, a kerékcserét meg úgy szoktam, hogy felfordítom a kerót (nem tudom, hogy ez lényeges-e) :)

májky

májky

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Sziasztok!
Lenne egy problémám, amiben segítséget kérnék. Tehát: nemrég vettem egy Avid Juicy 3-at, kb. 55 km-t mentem eddig vele, de semmilyen különösebb megrázkódtatás nem érte. Az elsõ fék nyomáspontja mégis elvándorolt, míg a hátsóé nem. Olajeresztés sehol nem látszik. Szerintetek mi a baj (és hogy lehet megoldani?) Elõre is köszi.

MOngi

MOngi

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

Formula K24 bilincs gyártói kód: FD40082-20
SRAM X9 bilincs gyártói kód: 11.7015.018.000

Köszi a gyors választ és a termékkódokat.
Sz.F.P.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Privátban keresd meg Mohust! Õ nem olyan rég cserélt pont ellenkezõleg hasonló cuccokat. Talán megtartotta a különálló alkatrészeket.
Ha nem jársz sikerrel, akkor a Formulát a Melux Kft., a SRAM-ot a Biker forgalmazza. Valamelyik partnerükön keresztül érdeklõdj náluk, hogy tudnak e adni.

Formula K24 bilincs gyártói kód: FD40082-20
SRAM X9 bilincs gyártói kód: 11.7015.018.000

MOngi

MOngi

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Sziasztok!
Van egy birngám amit kintrõl rendeltem és most szembesültem azzal a ténnyel, hogy a formula k24 oro fék és a sram x.9-es váltókarok össze vannak szerelve. Ezt úgy kell érteni mintha fékváltókar lenne. Az x.9-nek le lehet szedin a bilincsét ahogy képekrõl én azt látom és a féken meg egy olyan bilincs van amire rá lehet csavarozni a kart. Ezzel nincs is semmi bajom csak a mivel én nem a sramot szertném használni hanem egy xtr-váltókart ami sajnos emiatt a bilincs miatt nem fér oda.
Kérdésem igazából az lenne, hogy szerintetek lehet e kapni hozzá rendes bilincset, márnit a fékhez? És ha igen hol?
Meg egyúttal a sram karokhoz is mert az ugye nem járt hozzá én meg el szertném adni :D

Köszi elõre is!
Sz.F.P.

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

De szeretnem en is ha avid juicym piciket megszolalna

azt várhatod:p

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Arra gondolsz hogy olyan hangja van, mintha vizes femen dolgozna valaki reszelovel? (Meg dolgozom a hasonlaton ;) )
Szerintem fekbeallitas kerdese, de ez nem konstans , altalaban idovel megszunhet vagy megjelenhet, kulonbozo sebessegeknel, vagy fekezesi eronel. Nem befolyasol semmit, elvezd a feket es kesz.
Persze lehet elbeszelunk egymas mellett, nem tudom neked mi a brutalis, de pl a jellegzetes siro hang az a fem a femmel valo erintekezessel egyut jar. (persze mas-mas feluleteknel es sulyoknal mas-mas frekin es erosseggel). A buszvezetoknek mar meg kellett volna orulniuk. (Az egyik mintha elvezne is, direkt rajatszik a piros elott)

nem tudom leírni igazán a hangot, csak feláll tõle szõr a hátamon. kicsit sír, kicsit nyüszít, van itt kérem széppen minden:D tény, hogy nem kell csengõ, de ez nem vigasztal:) a fék meg új, szerintem nem kellene ilyen hangot adnia. bár amióta kezd bekopni (40 km nem volt neki elég, tény hogy nem is használtam sokat) kezd csendesedni, de még mindig elég csúnya a hangja. meg több fékerõt is várnék... a hangot olyan 80-85%-os húzásnál produkálja, 20km-es sebesség fölött. és csak az elsõ.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

A régebbi Hope-ok gyönyörû, érces hangon visítottak, én szerettem. :)

De szeretnem en is ha avid juicym piciket megszolalna neha ... de nem ...
Max ha valami nagyon durva szennyezodes kerul fel ra, akkor szol 1-2 fekig, amig lekopik rola...
...Ez lesz keremszeppen...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
emlékszem mikor kb. a hegy lábánál lehetett hallani, hogy jön dig a mono6ti-vel :)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
A régebbi Hope-ok gyönyörû, érces hangon visítottak, én szerettem. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás

sziasztok!
két kérdés: 1. kb mennyi idõ (km) kell egy féknek, hogy bekopjon?
2. hayes el camino új pofa új tárcsa és brutális hangot ad ki egy adott fékezési erõsség fölött. mit lehet ezzel tenni, illetve ez csak a bekopás hiányának tudható-e be? tegnap lett kész a bringa, szakszerviz szerelte.
elõre is köszi

Arra gondolsz hogy olyan hangja van, mintha vizes femen dolgozna valaki reszelovel? (Meg dolgozom a hasonlaton ;) )
Szerintem fekbeallitas kerdese, de ez nem konstans , altalaban idovel megszunhet vagy megjelenhet, kulonbozo sebessegeknel, vagy fekezesi eronel. Nem befolyasol semmit, elvezd a feket es kesz.
Persze lehet elbeszelunk egymas mellett, nem tudom neked mi a brutalis, de pl a jellegzetes siro hang az a fem a femmel valo erintekezessel egyut jar. (persze mas-mas feluleteknel es sulyoknal mas-mas frekin es erosseggel). A buszvezetoknek mar meg kellett volna orulniuk. (Az egyik mintha elvezne is, direkt rajatszik a piros elott)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Köszi a válaszokat. Gyógyvízzel locsoltam, az volt épp a kulacsban. Végülis kerültem most este vele párat, kicsit mintha jobban fogna. De nem nagyon.
80 Ft-os Coop-os bubisvíz rulez! :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Javul attól a fékhatás, ha felforrósítom a tárcsát, (kistányér-hátul legnagyobb fogaskerék) aztán lelocsolom vízzel, hagy gõzöljön?

Szódavizet használj,vagy valami nagyon durván buborékos ásványvizet!
az a tuti!
Triálosoknál bevált,így koptatják be néhányan a féket,nekem a Hope -nál bevállt.

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás

Javul attól a fékhatás, ha felforrósítom a tárcsát, (kistányér-hátul legnagyobb fogaskerék) aztán lelocsolom vízzel, hagy gõzöljön?

nem,mert a víz miatt nem egyenletesen hül vissza és akkor deformálódni fog a tárcsa...(8-as lesz benne)

vannak akik beszokták vizezni,de azt is max még használat elõtt(én ezt se tenném,nemlátom értelmét...vannak akik szerint meg jobban fog a fék)