Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Ehh, most aztán tuti segítettetek :) Indokaitok is vannak? Már azon kívül, hogy a ..... az kúúúl, a többi meg szar?

Bocsi, ez se volt egy túl informatív hozzászólás...

--Trifo

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Szóval döntsem el, hogy Hayes Stroker trail white, vagy Hope Mini Mono Floating rotorral :)

HOPE!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Fehér Stroker. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Szóval döntsem el, hogy Hayes Stroker trail white, vagy Hope Mini Mono Floating rotorral :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

ne cseréld le, mert nekem ugyanez a problémám a juicy 5tel.
és ilyne tárcsám van.
1 hete cseréltem betétet, kopott betéttel már elég katasztrofális volt néha a fékerõ, most friss betétekkel meg tud fogni vmennyire mindig, de gyakran kell 2 ujjal fékeznem egy meredekösvény végén mert gynegül a fék.
sztem egész egyszerûen ilyen fék:S

szerintem meg nem ilyen. Ismerõsnek a kevésbé hülõsebb tárcsája van és aztmondja nem melexik szinte semmit, és pöccre satuzik nagyobb tepónál is.
De szerintem nála a fékbetét lesz a hunyó

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

1ujjal erõsen húzva emel csak meg

ha megnézitek egykét bicaj magazin tesztjét, ott látni mekkora erõvel kel nyomni a kart, hogy x erõvel lassítson. már régen volt elõttem ilyen ujság, de mintha a 80-100N rémlene. namármost az azt jelenti, hogy 1 ujjal -a kományt markolva- fel kell emelni egy 10literes vödröt tele vízzel pl.

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
ne cseréld le, mert nekem ugyanez a problémám a juicy 5tel.
és ilyne tárcsám van.
1 hete cseréltem betétet, kopott betéttel már elég katasztrofális volt néha a fékerõ, most friss betétekkel meg tud fogni vmennyire mindig, de gyakran kell 2 ujjal fékeznem egy meredekösvény végén mert gynegül a fék.
sztem egész egyszerûen ilyen fék:S

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Heló!
Az a problémám, hogy az elsõ juicy 5öm nem ugy fog ahogy kéne meg nagyon melexik is, megéri lecserélni a G2CS tárcsát egy ilyenre?

vagy még azt tudom elképzelni h fékbetét, mert kicsit olyan "berohadt" feeling ha ránézek.(mintha rozsdát is látnék). A nem fogot ugy értem hogy túlságosan adagolható és 1ujjal erõsen húzva emel csak meg

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

jobban viseli a melegedést, nem hullámosodik be vagy valami ilyesmi.

nem a f...rancot :)

a hovezetes az igaz. meg konnyebb is talan. nomeg amiert a legtobben vesszuk: MajerFaktor +100 :matrix:

hali nekem egy olyan problámám lenne hogy vettem egy hayes nine elsõ féket 203as tárcsával és volt egy kis bibi vele a légtelenitö csavar oldali kis dugytyu el volt törve a sézle meg lett csináltatva faxa minden de le van ragadva nkb 1 évet nem használták hogy tudom én azt megcsinálni vagy ne is fogjak hozzá? a másik meg hogy egyzserüen nem is fog a fék és azt vettem észre hogy ami van a karnál kis feltötlõ nyilás ahogy pumpálom az meg kinyomja az olajat ilyenkor mit kell csinálni nagyon nem vágom a olajos fékeket elõre is köszi

vidd szervizbe
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

GeryG

GeryG

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
hali nekem egy olyan problámám lenne hogy vettem egy hayes nine elsõ féket 203as tárcsával és volt egy kis bibi vele a légtelenitö csavar oldali kis dugytyu el volt törve a sézle meg lett csináltatva faxa minden de le van ragadva nkb 1 évet nem használták hogy tudom én azt megcsinálni vagy ne is fogjak hozzá? a másik meg hogy egyzserüen nem is fog a fék és azt vettem észre hogy ami van a karnál kis feltötlõ nyilás ahogy pumpálom az meg kinyomja az olajat ilyenkor mit kell csinálni nagyon nem vágom a olajos fékeket elõre is köszi

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.095 hozzászólás

a floating mér jobb mint a sima?

jobban viseli a melegedést, nem hullámosodik be vagy valami ilyesmi.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
én hope tárcsát csak SH fékhez használnék.
a hayes pofája túl széles. lelógna a rendes fékfelületröl, és ha nem is érne bele a szegecsekbe akkor is tuti h a küllökön is fogna elég rendesen. már pedig ez daráló hatást is tud kelteni....

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
a floating mér jobb mint a sima?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a hope floating tarcsaval neha gond lehet

nekem is majdnem az lett. a szegecsek ugyanis eleg szelesek

Feltöltött kép

amik osszefogjak az alu kozepet az acel fekfelulettel. nekem par milit le kellett reszelni a fektarto adapter belso felebol, ugyanis beleert. ezt viszont addig nem tudhatod amig ossze nem probalod oket. szoval rizikos :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Hayes Stroket Trail fék kompatibilis lehet a Hope floating disc-jeivel? Elvileg mindkettõ 160 mm-es. Max a fékbetét anyagával (fémes vagy nem) lehet gond?

Elõre is kösz.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Hidróhívõk!

Crosskovácsin elött ki lehet próbálni az új bowdenekkel/házzal mit tud a vacak mazz'agosom :D

Idáig a jagwire bowden/ház sem volt egy különösebben nyúlós, de az új sh masszív bowden meg acor fékbowdenház árához képest igen igen jól teljesít, a nyomáspontot elöl maxról félre, hátul félrõl minimumra állítottam és még mindig jobban harap :). Faca

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
vascsõ blokkol a legjobban....és az ár/érték aránya is jó

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Van valahol két Avid CPS-em, felszereljem neked? 160-as tárcsát rakok rá, nehogy fejreállj, amikor blokkolod az elsõt, mint Tam :D

ez mar soha nem felejtodik el? :D

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Akinek über bika féke van (és nem MAG), és Bp-i, azt had próbáljam mán ki, akár parkolóban is, viszonyítani jó, fékerõre lennék kíváncsi, nem melegedésre, adagolhatóságra, stb.

Van valahol két Avid CPS-em, felszereljem neked? 160-as tárcsát rakok rá, nehogy fejreállj, amikor blokkolod az elsõt, mint Tam :D

Most cserélnéd le? Én meg pont most akarok venni. Múltkor mentem egy Maggal, amiben épp bekopott a kerámiás Alligator fékpofa, és huhhh, tetszett :)
Csak a fékkaruk lehetne kicsit jobb :-/

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

higgyétek el 90 kilóval -pláne 100+-al- minden fék adagolható :)

jó, lepkesúlyban befogtuk:D