Az gáz lenne ha két hónaposan nyolcas lenne a tárcsában.:scared:nemigazán oszt/szoroz h beleér egy hangyaf@sznyit. de azis lehet h nyolcas van a tárcsába. Vagy ha nem átütõs a villa és ferdén állsz a bicón akkor kicsit elmozdul a kerék és azé ér bele. De tudodmit? Inkább vidd el szervizbe:scratchhe
Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2008. június 18. - 22:44

Írta 2008. június 18. - 21:39

az esetek 90%-ában igen, lehet nagyobb tárcsát tenni hozzá (mindig vannak kivételek természetesen), egy adapterre lesz szükséged, meg a tárcsára.Sziaszttok!!!Bocs hogy így közbe vágok a bezsélgetésetekbe!Az lenne a kérdésem hogy ha pl van egy 160 as tárcsa fékem minden szarjával akkor arra lehet negyon tárcsát rakni?vagy ez típus fügõ?
ha megmondod milyen féked van, meg milyen villád, azt is meg tudjuk mondani, milyen adapterre lesz szükséged.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. június 18. - 21:32

akkro még nem hallottál hope-ot visítani, vagy juicy-t
Hope-ot szeretik itt az utcában esõ,vagy bringamosás után!:love1:
Írta 2008. június 18. - 20:27

Írta 2008. június 18. - 19:52

Írta 2008. június 18. - 19:51

Az mennyire normális, hogy elsõ-hátsó fék szó szerint üvölt vizesen? Hadján, hogy az esernyõs gyalogosok ugráltak félre, de még a kocsikból is a nyikorgást keresõ tekinteteket láttam...
Vagy csak annyi/ennyi, hogy Tektro Auriga Comp?
Írta 2008. június 18. - 18:25

Írta 2008. június 17. - 23:09

Írta 2008. június 17. - 23:03

OMGJó csak nem akarom h hamar elkopjon a fékpofa.
Én teljesen megértettem amit DéBé mondott.
Elviszem megnézettetem azt majd lesz vmi.
Írta 2008. június 17. - 22:36

Jó csak nem akarom h hamar elkopjon a fékpofa.már leírta DéBé kétszer is. nem fog változni a dolog. inkább szard le és örülj, hogy fog.még mindig jobb, mintha csendes lenne és nem fogna...
Én teljesen megértettem amit DéBé mondott.
Elviszem megnézettetem azt majd lesz vmi.

Írta 2008. június 17. - 21:49

Hát én úgy láttam h nem ér bele a pofa a tárcsába. Az a baj h olyan kicsi a rés h alig látom. DE mikor megpörgetem a kereket akkor nem blokkolja a kereket. De megnézetem inkább. Az a baj h én nem értek a szereléshez.
Ha vki elmondaná h mit kell csinálni akkor talán.
köszi az infókat.
már leírta DéBé kétszer is. nem fog változni a dolog. inkább szard le és örülj, hogy fog.még mindig jobb, mintha csendes lenne és nem fogna...
Írta 2008. június 17. - 21:00

Hát én úgy láttam h nem ér bele a pofa a tárcsába. Az a baj h olyan kicsi a rés h alig látom. DE mikor megpörgetem a kereket akkor nem blokkolja a kereket. De megnézetem inkább. Az a baj h én nem értek a szereléshez.szerintem amig meleg addig cicceg, amikor meg kihül akkor nemhallod, de nem biztos, egyszerûbb lenne megnézned h beleér-e a betét a tárcsába
Ha vki elmondaná h mit kell csinálni akkor talán.
köszi az infókat.

Írta 2008. június 17. - 20:29

De akkor cicceg amikor már nem is fékezek, de csak egy ideid aztán elhallgat.
Ha hozzáérne akkor egyfolytában ciccegne nem?? Meg mikor megállok és megpörgetem a kereket akkor nem hallom hogy hozzáérne.
Na mind1 majd holnap elviszem szerelõhöz h nézze meg.
szerintem amig meleg addig cicceg, amikor meg kihül akkor nemhallod, de nem biztos, egyszerûbb lenne megnézned h beleér-e a betét a tárcsába
Írta 2008. június 17. - 20:27

De akkor cicceg amikor már nem is fékezek, de csak egy ideid aztán elhallgat.valszeg hozzáér, csak a melegedés miatt cicceg, aztán amikor kihül akkor elhalgat. ezt tudom elképzelni
Ha hozzáérne akkor egyfolytában ciccegne nem?? Meg mikor megállok és megpörgetem a kereket akkor nem hallom hogy hozzáérne.
Na mind1 majd holnap elviszem szerelõhöz h nézze meg.
Írta 2008. június 17. - 20:10

Nekem 1 olyan kérdésem lenne h:
Lejövök egy kicsit rázós leejtõn és a hidrás tárcsafékem a végén mikor már nem kell fékezni akkor ilyen cicergõ hangot ad ki. Nem tom mi lehet , talán a fékpofa hozzáér a tárcsához? De az az érdekes h csak egy ideig van ez aztán utánna elhalgat. Miért van ez??:confused:
valszeg hozzáér, csak a melegedés miatt cicceg, aztán amikor kihül akkor elhalgat. ezt tudom elképzelni
Írta 2008. június 17. - 20:07

Lejövök egy kicsit rázós leejtõn és a hidrás tárcsafékem a végén mikor már nem kell fékezni akkor ilyen cicergõ hangot ad ki. Nem tom mi lehet , talán a fékpofa hozzáér a tárcsához? De az az érdekes h csak egy ideig van ez aztán utánna elhalgat. Miért van ez??:confused:
Írta 2008. június 17. - 19:52

Ismerõsömnek is mx2 õje van egy minõségibb bowdennel és bowdenházzal, simán fog ugy mint a juicy5-m
Írta 2008. június 17. - 14:24

Az a Promax tárcsa lehet, hogy nem volt életed nagy ötlete, de az is lehet, hogy errõl mások majd mást mondanak. Az szinte biztos, hogy ezzel a rendszerrel - a fékkarodat is beleértve - nemigen fogsz jobb fékerõt elérni, mint egy nem túl drága V-fék rendszerrel. Fõleg szárazon nem.
Mindazonáltal lehet kisérletezni. Általában célszerû arra törekedni, hogy féktest legyen nagyon párhuzamos a tárcsával, és a pofák alaphelyzetben álljanak hozzá a lehetõ legközelebb. És persze a bowden legyen tiszta nagyon. Ha esetleg azt nem cserélted a fékváltással, akkor egy kis WD40-es kezelés és ronggyal törölgetés csodákat tud mûvelni, még akkor is, ha ezért itt engem mindjárt megköveznek

A fékkart meg lehet nézegetni, hogy ha álló helyben lassan növelt erõvel húzod befelé, akkor mutat-e látható rugalmas elhajlást bármelyik alkatrésze. Ha igen, akkor a fék markolászására fordított erõ egy részét az emészti fel a fékpofák szorongatása helyett. Leget kapni pl Avid FR5 vagy akár SD5 fékkart már fillérekért.
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Írta 2008. június 17. - 14:04

A segítségetekre lenne szükségem. Vettem használtan egy elsõ és egy hátsó Shimano m415-ös nyerget a hozzájuk való adapterekkel 160-as tárcsához, és két Promax 160as tárcsát.
Egy sima olcsó Bike+ (Alhonga van a hátuljára írva) fékkarral használnám, de nagyon gyenge. Ha csak épp hogy gurulok és meghúzom tiszta erõböl, még akkor sem blokkol az elsõ. A régi Sram 5-öshöz képest kb fele akkora fékereje van. A fékpofák kb 2mm-esek még, és mind2 be van állítva.
Próbáltam már:
- Áttörölni a tárcsákat alkohollal
- Megcsiszolgattam a fékpofákat h tiszták legyenek
- Mindkét fékpofa szettet kipróbáltam
- elsõ-hátsó adaptert cserélgettem
- tárcsákat is cserélgettem, de egyik sincs elkopva vagy sérülve
Van valami trükkje a felrakásnak, vagy a fékkarom gyenge? A fékkar tengelye 4cm-re van a bowden végétõl, szal elég sokat húz rajta, de gyengén. Lehet h érdemes lnne vennem egy olyat ami kisebbet húz, de nagyob erõvel?
Köszönöm elõre is!
Írta 2008. június 17. - 09:13