Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
na ja, az a gondom, hogy nem írja, hogy az én fékemhez passzolna, emiatt kapott el a drukk. csak már megrendeltem. mindegy, legfeljebb lesz két eladó tárcsám (180/160) jutányosan, ha esetleg valakit érdekelne:)

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
'A J5-ömet ki lehet. Olyan, mintha kipattanna kb 1 centit.'

De nekem még a 07-es van ilyen:

https://www.cambriab...y_5_disc_07.jpg

Neked meg gondolom akkor ilyen:

http://www.nexternal...y5discbrake.jpg

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Hát ennél a tárcsánál lehet gond, ha a másik féknek jobban belóg a munkahengere, és esetleg beleér a szegecsekbe. De ezt elvileg a gyártó oldalán fel kéne tüntetni, hogy ez a tárcsa melyik fékekkel kompatibilis...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás

Attól függ mennyire deformálódott.
A Park Tool-nak vannak erre célszerszámai, és így kell õket használni.

Köszönöm a gyors választ, eddig elvoltam egy vízpumpafogóval, de most új távlatok nyíltak (baromi jó dolgokat lehet találni parkéknál). Csak azon gondolkodom most, hogy rugalmas acél tárcsához képest nem kockázatos-e egy alu konzolt hajlítgatni, én nem látom sajnos a linkelt fotót, de szinte csak a fékezõfelület acél, a többi alu, arra van 6 szegeccsel rögzítve az acél gyûrû. Abban bízom, hogy ez nem fog úgy hajlongani, mint a korábbi hayes meg formula tárcsák. Itt egy új link:Feltöltött kép

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

Illetve: egyáltalán lehet egy ilyen tárcsát valahogy egyengetni ha deformálódik?
Kösz, tg

Attól függ mennyire deformálódott.
A Park Tool-nak vannak erre célszerszámai, és így kell õket használni.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
Sziasztok,
a fék-fékkonzol/féktárcsa kompatibilitást a tárcsa méretén kívül meghatározza még valami? Létezhet az, hogy egy sima tárcsával szerelt fék (formula24k) nem passzol össze egy konzolos tárcsával (formulaR1)? Ugye nem:)
http://www.formula-b...ages/0000/0721/
Illetve: egyáltalán lehet egy ilyen tárcsát valahogy egyengetni ha deformálódik?
Kösz, tg

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás

Ezt tettem, de az enyém nem lehet kitolni.

A J5-ömet ki lehet. Olyan, mintha kipattanna kb 1 centit.

------

Bocs mindenkitõl, hogy még mindig ezen a több olaj-kevesebb olaj témán kattogok, de visszaolvastam a topicot, és mielõtt megvettem a Stumpymat, már kérdezõsködtem itt a Juicyról.

"kicsit "darálós" de jól adagolható és elég jól is fog.
amiben hiba lehet, hogy gyárilag kevés az olaj benne, igy benn fog a markolatnál. azonnal kell bele olajat önteni, és jó lesz."

Ezt Rob írta, úgyhogy most már erõsen kíváncsi lennék az õ véleményére is.
stumpjumpa

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Ezt tettem, de az enyém nem lehet kitolni.

Nem húzod, hanem tolod.

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás

'hanem kitolni elõre is?'

Ezt próbáltam most reprodukálni, de nem nagyon tudtam rá jönni, hogyan lehetne kitolni elõre a kart... ?

Nem húzod, hanem tolod.
stumpjumpa

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
de szvsz érdemesebb egy jófajta fémeset venni, a mûgyantás nagyon hamar el tud fogyni

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Elég lesz. Egyébként is az elsõ féket kell többet használni, másrészt ott hat jobban a fék.

Jolvan, ezeket tudtam magamtól is, de jól jött egy kis megerõsítés! Köszi szépen!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Elég lesz. Egyébként is az elsõ féket kell többet használni, másrészt ott hat jobban a fék.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

A fékerõ növekedést érezni lehet, de "égbekiáltó különbséget ne várj. Kollégád meg zöldséget beszél. Egyébként ez tapasztalati tény, nem csak a sajátom, és 203-s pizzára is érvényes.

Tehát nem csavarja, ergo jöhet elõre a 180-as pizza. :) Köszönöm! Kétszeresen is megnyugtattál, mert tuti nem fogok orra sem esni. :) Hátulra az én súlyomhoz elég lesz továbbra is a 160as, csak már más (mûgyantás) betéttel? (ha jól tudom utóbbi betét gyorsabban kopik, de nagyobb fékerõt jelent)
Mert fémes van most hátul is, és 160as tárcsa, és nem rossz a fékerõ.

agonizálásból 5ös vagyok... :P

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Sajna már megvan minden kivéve a tárcsákat és az új betéteket, ugyanis eddig 160as volt elöl-hátul és fémes betét, mivel egy használatlan jó régi bb5 szetthet jutottam hozzá. :) Kevésnek éreztem, pedig csak városban használtam eddig. Mekkore fékerõ külömbség lesz? tudom sokat agyalok a dolgon, de nem tudom, hogy elõre 160 vagy 180 kerüljön.

Amit kihagytam, hogy egy Ruckus épült össze végre, és merev farú enduro (trail) gép lett belõle, vagyis valami ilyesmi. Én meg nem vagyok épp nagydarab mint a megadott súly is mutatja. :) Egyik kolegám mondta, hogy véleménye szerint csavargatni fogja, majd idõvel kopáshoz vezet ez a villa szimeringjeiben, illetve a becsúszókon. "Áldott legyen Szósz neve", de ez volt a véleménye. :) gondoltam minden esetre itt is körbekérdek, mit érdemes feltegyek elõre.

A fékerõ növekedést érezni lehet, de "égbekiáltó különbséget ne várj. Kollégád meg zöldséget beszél. Egyébként ez tapasztalati tény, nem csak a sajátom, és 203-s pizzára is érvényes.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Sajna már megvan minden kivéve a tárcsákat és az új betéteket, ugyanis eddig 160as volt elöl-hátul és fémes betét, mivel egy használatlan jó régi bb5 szetthet jutottam hozzá. :) Kevésnek éreztem, pedig csak városban használtam eddig. Mekkore fékerõ külömbség lesz? tudom sokat agyalok a dolgon, de nem tudom, hogy elõre 160 vagy 180 kerüljön.

Setup-al semmi gond (bár én inkább BB7-t vennék), és nem fogja csavargatni.:)

Amit kihagytam, hogy egy Ruckus épült össze végre, és merev farú enduro (trail) gép lett belõle, vagyis valami ilyesmi. Én meg nem vagyok épp nagydarab mint a megadott súly is mutatja. :) Egyik kolegám mondta, hogy véleménye szerint csavargatni fogja, majd idõvel kopáshoz vezet ez a villa szimeringjeiben, illetve a becsúszókon. "Áldott legyen Szósz neve", de ez volt a véleménye. :) gondoltam minden esetre itt is körbekérdek, mit érdemes feltegyek elõre.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Gyors kérdés.
180-as tárcsa elöl + avid bb5 + mûgyantás betét alligator + 65kg-os rider = erõs lenne túlzottan? :) Illetve ez a kombináció mennyire csavarna meg egy RS Tora + Mavic Crossride párosítást.

U.I. : sorry a flood miatt, legközelebb jobban figyelek mit és hova.

Setup-al semmi gond (bár én inkább BB7-t vennék), és nem fogja csavargatni.:)

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Gyors kérdés.
180-as tárcsa elöl + avid bb5 + mûgyantás betét alligator + 65kg-os rider = erõs lenne túlzottan? :) Illetve ez a kombináció mennyire csavarna meg egy RS Tora + Mavic Crossride párosítást.

U.I. : sorry a flood miatt, legközelebb jobban figyelek mit és hova.

Gi-Gi

Gi-Gi

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
A probléma hogy a hátsó fék eggyik dugattyúja fél centivel kijebb van mint a másik, vagyis nem alaphejzetben van. Mivel légtelenítettem utána, vissza toltam nagy nehezen a helyére a dugattyút sõt még kapott egy kis tisztítást, meg szilikon sprét, de amint meghúzom a kart kimegy megint a dugattyú és nem megy vissza alaphejzetbe, s ebbõl a helyzetbõl mozog ki be fékezésnél.

A fékben 1600 km van.

Mi lehet a gond, és hogyan lehet orvosolni?

Elõre is köszi a segítséget!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Ez a szervizállás, vagy ki minek hívja. Igaz nincs nálam a fék, de a mostani gazdinál sincs már ilyen benne.

Nálam csak hátsóban volt.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

De nekem miért tûnt el, ha bejjebb állítottam a nyomáspontot?

mi tûnt el?