Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ha arra gondoltok h elõre kikattan a kar "parkolóállásba" azt havernak a juicy3 nem tudja csak az 5-ös

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Teljesen mûködõképes állapotban ki lehet tolni a kart a különbözõ Juicy modelleken. Ha nem, akkor nincs tökéletesen összerakva, ami akár gyári állapotában is elõfordulhat (tapasztalat).

És ezzel akkor le is zárhatjuk ezt a témát.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
tök mindegy milyen juicy, ugyanolyan fékbetét kell bele, csak az újabbaknak már alu a hátulja de a lényeg, hogy ugyanúgy kell ki-be rakni mindet.

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás

'A J5-ömet ki lehet. Olyan, mintha kipattanna kb 1 centit.'

De nekem még a 07-es van ilyen:

https://www.cambriab...y_5_disc_07.jpg

Neked meg gondolom akkor ilyen:

http://www.nexternal...y5discbrake.jpg

Nekem 2006-os van és azt is ki lehet patintani...
By Sala:

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
elvileg jár hozzá is adapter, azzal talán nem lesz gond. azért félek, ebbõl még lehet szxpás. mindegy, már csak keveset kell aludni, hogy kiderüljön. kösz az infókat, üdv, tg

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ezek a tarcsak is ugyanugy hajlanak meg mint a sima acelosak, nyugi. nalam meg rendben vannak, de lattam mar olyan hope floating tarcsat amiben volt mindket oldalra vagy 1.5-2mm utes

ja, es ha a szegecs nem jo helyen van, akkor lehet vele szivas, adapterbol kellett mar reszelnem, meg kicsit feknyeregbol is, a mostani gepen meg a villa lababa ert bele picit

szoval szepnek szep, de ha akar akkor nagy genya tud lenni ez a szegecselt tarcsa :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
na ja, az a gondom, hogy nem írja, hogy az én fékemhez passzolna, emiatt kapott el a drukk. csak már megrendeltem. mindegy, legfeljebb lesz két eladó tárcsám (180/160) jutányosan, ha esetleg valakit érdekelne:)

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
'A J5-ömet ki lehet. Olyan, mintha kipattanna kb 1 centit.'

De nekem még a 07-es van ilyen:

https://www.cambriab...y_5_disc_07.jpg

Neked meg gondolom akkor ilyen:

http://www.nexternal...y5discbrake.jpg

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Hát ennél a tárcsánál lehet gond, ha a másik féknek jobban belóg a munkahengere, és esetleg beleér a szegecsekbe. De ezt elvileg a gyártó oldalán fel kéne tüntetni, hogy ez a tárcsa melyik fékekkel kompatibilis...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás

Attól függ mennyire deformálódott.
A Park Tool-nak vannak erre célszerszámai, és így kell õket használni.

Köszönöm a gyors választ, eddig elvoltam egy vízpumpafogóval, de most új távlatok nyíltak (baromi jó dolgokat lehet találni parkéknál). Csak azon gondolkodom most, hogy rugalmas acél tárcsához képest nem kockázatos-e egy alu konzolt hajlítgatni, én nem látom sajnos a linkelt fotót, de szinte csak a fékezõfelület acél, a többi alu, arra van 6 szegeccsel rögzítve az acél gyûrû. Abban bízom, hogy ez nem fog úgy hajlongani, mint a korábbi hayes meg formula tárcsák. Itt egy új link:Feltöltött kép

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

Illetve: egyáltalán lehet egy ilyen tárcsát valahogy egyengetni ha deformálódik?
Kösz, tg

Attól függ mennyire deformálódott.
A Park Tool-nak vannak erre célszerszámai, és így kell õket használni.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
Sziasztok,
a fék-fékkonzol/féktárcsa kompatibilitást a tárcsa méretén kívül meghatározza még valami? Létezhet az, hogy egy sima tárcsával szerelt fék (formula24k) nem passzol össze egy konzolos tárcsával (formulaR1)? Ugye nem:)
http://www.formula-b...ages/0000/0721/
Illetve: egyáltalán lehet egy ilyen tárcsát valahogy egyengetni ha deformálódik?
Kösz, tg

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás

Ezt tettem, de az enyém nem lehet kitolni.

A J5-ömet ki lehet. Olyan, mintha kipattanna kb 1 centit.

------

Bocs mindenkitõl, hogy még mindig ezen a több olaj-kevesebb olaj témán kattogok, de visszaolvastam a topicot, és mielõtt megvettem a Stumpymat, már kérdezõsködtem itt a Juicyról.

"kicsit "darálós" de jól adagolható és elég jól is fog.
amiben hiba lehet, hogy gyárilag kevés az olaj benne, igy benn fog a markolatnál. azonnal kell bele olajat önteni, és jó lesz."

Ezt Rob írta, úgyhogy most már erõsen kíváncsi lennék az õ véleményére is.
stumpjumpa

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Ezt tettem, de az enyém nem lehet kitolni.

Nem húzod, hanem tolod.

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás

'hanem kitolni elõre is?'

Ezt próbáltam most reprodukálni, de nem nagyon tudtam rá jönni, hogyan lehetne kitolni elõre a kart... ?

Nem húzod, hanem tolod.
stumpjumpa

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
de szvsz érdemesebb egy jófajta fémeset venni, a mûgyantás nagyon hamar el tud fogyni

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

Elég lesz. Egyébként is az elsõ féket kell többet használni, másrészt ott hat jobban a fék.

Jolvan, ezeket tudtam magamtól is, de jól jött egy kis megerõsítés! Köszi szépen!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Elég lesz. Egyébként is az elsõ féket kell többet használni, másrészt ott hat jobban a fék.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

A fékerõ növekedést érezni lehet, de "égbekiáltó különbséget ne várj. Kollégád meg zöldséget beszél. Egyébként ez tapasztalati tény, nem csak a sajátom, és 203-s pizzára is érvényes.

Tehát nem csavarja, ergo jöhet elõre a 180-as pizza. :) Köszönöm! Kétszeresen is megnyugtattál, mert tuti nem fogok orra sem esni. :) Hátulra az én súlyomhoz elég lesz továbbra is a 160as, csak már más (mûgyantás) betéttel? (ha jól tudom utóbbi betét gyorsabban kopik, de nagyobb fékerõt jelent)
Mert fémes van most hátul is, és 160as tárcsa, és nem rossz a fékerõ.

agonizálásból 5ös vagyok... :P

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Sajna már megvan minden kivéve a tárcsákat és az új betéteket, ugyanis eddig 160as volt elöl-hátul és fémes betét, mivel egy használatlan jó régi bb5 szetthet jutottam hozzá. :) Kevésnek éreztem, pedig csak városban használtam eddig. Mekkore fékerõ külömbség lesz? tudom sokat agyalok a dolgon, de nem tudom, hogy elõre 160 vagy 180 kerüljön.

Amit kihagytam, hogy egy Ruckus épült össze végre, és merev farú enduro (trail) gép lett belõle, vagyis valami ilyesmi. Én meg nem vagyok épp nagydarab mint a megadott súly is mutatja. :) Egyik kolegám mondta, hogy véleménye szerint csavargatni fogja, majd idõvel kopáshoz vezet ez a villa szimeringjeiben, illetve a becsúszókon. "Áldott legyen Szósz neve", de ez volt a véleménye. :) gondoltam minden esetre itt is körbekérdek, mit érdemes feltegyek elõre.

A fékerõ növekedést érezni lehet, de "égbekiáltó különbséget ne várj. Kollégád meg zöldséget beszél. Egyébként ez tapasztalati tény, nem csak a sajátom, és 203-s pizzára is érvényes.