Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem azert dragabb mert strapabirobb hanem azert mert azon allithato a fogaspont az R-en meg nem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

danmail

danmail

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Valaki megtudja mondani mi a különbség az Avid Elixir cr és r között? Azon kívül, hogy majdnem 2x annyi, mivel tud többet? Egyáltalán érdemes cr-t venni hétköznapi használatra és túrákra, vagy az már verseny jellegû?
Gondolom megvan az oka hogy miért drágább és ha ez abban merül ki hogy strapabíróbb akkor még megis érné.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
azert en visszanyomnam a dugokat koppanasig, aztan majd beallnak ujra a tarcsahoz. valoszinuleg ki lett veve a kerek es kozben huzgalva volt a fekkar.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

sziasztok,
Juicy 5 fékemen a pofák folyamatosan hozzáérnek a tárcsához. Eddig csak bowdenes fékem (bb7) volt. Lehet a folyadékost egyáltalán állítani? Vagy le kellene engedni egy kicsit az olajból?
köszi

a juicy 5 ön sajnos pont nem lehet állítani a fékpofa távolságot, amire te gondolsz.de a hidraulikus tárcsafékekben a dugattyú önbeálós.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

zjuhaszq

zjuhaszq

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
sziasztok,
Juicy 5 fékemen a pofák folyamatosan hozzáérnek a tárcsához. Eddig csak bowdenes fékem (bb7) volt. Lehet a folyadékost egyáltalán állítani? Vagy le kellene engedni egy kicsit az olajból?
köszi

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Adott a tárcsafékem (Tektro Auriga Comp) új, 3 napos még! Tegnap óta furcsa, bugyborékoláshoz hasonló hangot ad ki, ha jobban meghúzom! Lécci nyugtassatok meg, hogy nincs semmi baja, majd ha bekopik elmúlik ez a hang!:D

yep!

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Elõl is darál. Most voltam vele kinn egy kissebb körön. azon gondolkoztam még, hogy a hayes tárcsak nagy hûtõ lyukai miatt is talán lehetséges ez. Átnéztem többször, nem igazán szoktam elszúrni a beállítást, ahogy nézem most sem sikerült elrontani. :S meg vagyok lõve... visszarakom a régi gyári betéteket, megnézem azzal mit produkál a cucc...
Egyébként köszi a segítséget, remélem sikerült kitaláljuk mi a fene okozza ezt. :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
vagy rossz beállítás....mert ha elõl nem darál akkor hátul se kéne...

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Egy GT Ruckus-ról van szó amúgy. :) Elméletileg nem ez lenne ennél a váznál a hiba. Nem hiszem, hogy ez lenne a hiba, de ennek is utána nézünk. Jó boltot nem kell keressek, beviszem a munkahelyemre. :)
Esetleg ha van még ötlet, várom szívesen.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
sokszor az okozza hogy a váz fékszeme nincs eléggé megmunkálva, egyenetlen a festék ilyersmi, jobb boltokban van rá szerszám amivel szépen egyenesbe hozzák....keress egy jó boltot :)

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Üdv mindenkinek.
Adott egy jó régi (világos szürke féktestû) Avid bb5-ös elöl és hátul is. Elõl 180-as míg hátul 160-as hayes tárcsákkal. ezek jó régi fékek, megmaradt darabok így a betétek le lettek azon nyomban cserélve BBB betétekre. A problémám az, hogy hátúl nagyon erõsen érzékelhetõ darálást hallok, illetve érzek fékezéskor. Mi lehet a gond? Elõl is érezni, de ott alig észrevehetõ. Magába a fékmunkahengerbe nem érnek bele a tárcsák sehol sem ha jól láttam. Feltettem itthon álványba, megmûtöttem, de nem tapasztaltam semmi problémát.
Ötlet?
Megvannak a gyári betétek, max azt bele tudom dobni kipróbálni még esetleg, de örülnék ha esetleg enélkül tudnátok a választ. :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
a V5 140mm-es

VV: a hope minden csak nem olcsó

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hayes V5, az kérem 150mm-es. Valamelyik oldal azt írta.

Elírták. 140es.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Hayes V5, az kérem 150mm-es. Valamelyik oldal azt írta. Akkor marad Formula?

Mi van királyfi? Hiszel a mesékben?

Egyébként Hope is létezik 140mm-s méretben.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Hayes V5, az kérem 150mm-es. Valamelyik oldal azt írta. Akkor marad Formula?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ja bocs, az arakat nem vagom :)

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

formula esetleg

Avid is van itthon, de a hayes 3ezerpárszáz forintos árához képest méregdrága.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
formula esetleg

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

140mm-es tárcsát keresek. Hayes-t találtam, Ashima-ról hallottam.

Valami még? Olcsóság a lényeg, minõség annyira nem, mert hátra menne dörtbringára.

Természetesen 6 csavaros.

A hayes a legolcsóbb.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
140mm-es tárcsát keresek. Hayes-t találtam, Ashima-ról hallottam.

Valami még? Olcsóság a lényeg, minõség annyira nem, mert hátra menne dörtbringára.

Természetesen 6 csavaros.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960