Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2013. március 31. - 10:09
Sokat fekezo lanynak melyiket ajanlanatok inkabb?
2009-es XT (M775) vagy 2012-es Deore (M596).
Írta 2013. március 25. - 19:19
Írta 2013. március 25. - 18:49
legtelenitest csak ugy lehet elb@szni ha levegos marad a rendszer.
Ez valami régi dakota közmöndás lehet...
Írta 2013. március 25. - 18:48
ha idovel beesik a fekkar akkor biztosan olajfojassal allunk szemben.
annak ott valahol eresztenie kell.
Nem biztos,hogy szivárgás van. Csak ha van egy kis légbuborék az ide oda tud sajnos vándorolni. Én egy etz fékkel szívtam így pár hetet. Azt egy gyakorlott motoros töltötte fel nekem a rendszert utána semmi hiba nem volt.
A légtelenítõn keresztül töltötte fel.
Írta 2013. március 25. - 13:07
Írta 2013. március 25. - 12:38
de akkor elejetol fogva szarul fogna a fek.nyulos erzetu lenne.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Írta 2013. március 25. - 12:17
Én inkább légtelenítési problémára gyanakszom, pláne, ha még viszonylag új a fék. Ha a Shimano-féle légtelenítéssel nem szûnik meg a probléma, adnék egy esélyt még az Avid-féle légtelenítési eljárásnak. 95%-ra biztos vagyok benne, utóbbival tökéletes lesz. Ha nem, akkor tényleg valami trükkös szivárgás vagy hiba lehet valahol.
Írta 2013. március 25. - 12:06
annak ott valahol eresztenie kell.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Írta 2013. március 25. - 11:13
Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy van egy Shimano Br-M575-ös hidraulikus elsõ és hátsó tárcsafékem (180/160). Az elsõ fékrendszerben kétszer volt már olaj cserélve, mind a kétszer hozzáértõ által légtelenítve, szervizelve. A légtelenítés után nagyjából 2-3 héttel mindig az a probléma jelentkezik, hogy a fékkar-út megnövekszik és majdnem teljesen be tudom húzni a kormányig a kart. A fékhatás persze sokkal kisebb, vagy minimális lesz. Szobában van tartva, olajfolyást sosem tapasztaltam rajta sem a féknyeregnél sem a karnál, rendszeresen szervizelve van gyárilag van szerelve a fékrendszer.
Ez a probléma csak az elsõ féknél jelentkezik a hátsó tökéletesen mûködik, sosem észleltem ezt a problémát.
Találkozott már valaki hasonló problémával, és ha igen akkor mi okozhatja ezt?
köszi a segítséget!
üdv:
Gaben
Írta 2013. március 25. - 06:20
Ha nem ragaszkodsz Avid tárcsához, akkor millió választék van bármelyik webshop-ban.
Üdv.
-Köszi, közben már találtam is a bike-shop.hu-n egész elfogadható áron, és a kiegészítõ alkatrészek is földi áron vannak hozzá...
Írta 2013. március 25. - 00:28
Írta 2013. március 24. - 17:05
Írta 2013. március 24. - 13:28
-Avid BB7-hez keresek vadi új 180-as féktárcsát, tud valaki valami olcsóbb boltot ahol 10.000 Ft alatt meg lehetne úszni a dolgot..?
A választ elõre is nagyon köszönöm mindenkinek..
Írta 2013. március 23. - 22:31
Y8J298010 - Rotor Fixing Bolt Unit; ez a gyári száma, bármelyik Shimanot is árusító üzletben hozathatsz, ha van készlet.
Kösz szépen a segítséget.
Írta 2013. március 23. - 19:03
Égesd ki a pofákat, tisztogasd meg a tárcsákat. Én is találkoztam már olyan xtr alubakos tárcsával ami mindig cincogot és már sohasem lesz jó, annak az oka az volt hogy hullám vasutasra volt hajtogatva egyengetés helyet.
mind megvolt. a tárcsában sem volt nyolcas , szimplán szeretett hozzáérni rezgésre a betét. nagyobb lejtõ után meg konkrétan besúrolt a hayes. A shimano csöndes volt nagyon , de nem vennék újra.
A morcos.
Írta 2013. március 23. - 13:40
Írta 2013. március 23. - 10:32
Sziasztok!
Honnan tudnék ilyet beszerezni?
http://gp1.pinkbike....p4pb8361272.jpg
Shimano rt 86 - os tárcsához kellene.
Írta 2013. március 23. - 09:09
Nekem viszont az slx vette el a kedvem a shimano fékektõl. Azóta Avidom van , de nem mondom , hogy szeretem , viszont cserébe apróért van és javítható. A hayes stroker trail volt eddig az egyetlen fékem ami fogott szépen állandóan... csupán cincogásmentesre beállítani lehetetlen és olyan brutál hangosan cincog amit nehéz elviselni. Ha most kéne vennem akkor talán egy komolyabb avidot választanék , pl elikszír cr-t.
u.i.: Eddig az egyetlen fék amiben kifejezetten pozitívan csalódtam az a vérig szidott cikizett és alázott Tektro Auriga Comp volt. Nem egy nagy eresztés , de míg használtam (kb 2 hónap) addig egy rossz szavam sem volt rá. Városi szaladgálóson szolgált és oda tökéletes is.
Égesd ki a pofákat, tisztogasd meg a tárcsákat. Én is találkoztam már olyan xtr alubakos tárcsával ami mindig cincogot és már sohasem lesz jó, annak az oka az volt hogy hullám vasutasra volt hajtogatva egyengetés helyet.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2013. március 23. - 04:12
Tanácsot kértél kaptál, ha szívni fogsz velük magadra vess. Olvass vissza itt egy pár oldalt hányszor ajánlják az avidokat és hányszor csak az slx-t, szvsz csak az slx-t többször fogják ajánlani mint mindahány avidot összesen.
Nekem viszont az slx vette el a kedvem a shimano fékektõl. Azóta Avidom van , de nem mondom , hogy szeretem , viszont cserébe apróért van és javítható. A hayes stroker trail volt eddig az egyetlen fékem ami fogott szépen állandóan... csupán cincogásmentesre beállítani lehetetlen és olyan brutál hangosan cincog amit nehéz elviselni. Ha most kéne vennem akkor talán egy komolyabb avidot választanék , pl elikszír cr-t.
u.i.: Eddig az egyetlen fék amiben kifejezetten pozitívan csalódtam az a vérig szidott cikizett és alázott Tektro Auriga Comp volt. Nem egy nagy eresztés , de míg használtam (kb 2 hónap) addig egy rossz szavam sem volt rá. Városi szaladgálóson szolgált és oda tökéletes is.
A morcos.