Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18533 replies to this topic

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
Jogos amit mondasz , És a fék tényleg világbajnok. Van egy 785 is , mindkettõ kiváló. Egyetlen dolog ami kényelmesebbé tehetné a féktartályon valahol egy nyílás, ahol olajcserekor ki lehetne vezetni az olajat egy csõvel. Persze az is megoldható egy kis szöszmötöléssel.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Az olaj nem megy át, így a külsõ fele ahova a fékpor és a por bekerül szorosabbá teheti.
Amúgy nekem ez az elsõ olyan fékem amivel nem kell sz@rakodni. Mindig teszi a dolgát, a kerékcseréknél nem kell utána állítani és a fékerõ is kielégítõ az én stílusomhoz.

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
Nagyon köszönöm, valami hasonlóra gondoltam. Amit nem értettem, hogy belülrõl a fékhengert, és a dugattyút elvileg a fékfolyadéknak kennie kellene.? Kiszáradhatott a szimering alatt ?

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Akkor a fékbetétek eltávolítása után, alaposan kimosni féktisztítóval, utána a dugattyúk körül kicsit megolajozni és egy tompa tárggyal megjártatni a dugattyúkat. Ha kész, a fölösleg olajat töröld le alaposan. Nekem egyszer volt hasonló ugyan ezzel a fékkel, de ez segített rajta

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
2010 Óta használom és 2 szer lett légtelenítve az elmúlt 1 hónapban, nincs benne levegõ , nem kerül bele , mégis kb. 2-3 hónapja nem igazán talál vissza a helyére a fékdugattyú.( nagyon lassan tér vissza a kiindulási helyére )

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Mióta használod és mikor volt légtelenítve utoljára?

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
Sziasztok

Szeretnék egy kis segítséget kérni. BR-M775 Féknyereg nem "húzza vissza " a fékdugattyúkat. Mi a teendõ, mit tesznek vele ilyenkor egy hozzáértõ szervizben? Elõre is köszönöm a türelmeteket és a részletes válaszokat.

Üdv

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Ezekszerint hogy csak a tárcsa 2/3-át fogja az helyes? Szerintem nem. Azért kérdeztem, hogy érdemes megvennem az eredeti Shimano tárcsát, van méretbeli eltérés, arra 100%-ban ráfog vagy ott is ugyanez lesz? Az ice tech-es tárcsával elérek jobb fékhatást?

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
úúristen.. most olvasom vissza, hogy mit írtam.. telefonról kissé nehézkes értelmesen fogalmaznom :D

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
:D

:-x ...

S most emlékezzünk Camping Joe-ra! :D

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
hogy csinálod ?
szarul mozog nálad az egyik legjobb teló, nem fog jól a q. jó fék.......valami nagy zavar van ott az erõben.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
Dobd ki azt a szar slxet! Csak elotte szolj, hogy merre hajitos :D btw ha 180as tarcsa, akkor 180as adapter es kb tokmindegy milyen markaju a rendszer barmelyik komponense. Magura fekeim elol shimano, hatul avid adapterekkel vannak. Elotte pedig 203as hayesekkel operaltak. Ennyi szopodas szerintem inkabb vidd el boltba.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Szereztem Shimano adaptert, azzal 1mm-el többet fog a tárcsára. A tárcsa pereme 2-3mm-re van a féknyeregtõl. Ez így normális?

Egyébként meg azon kívül hogy jobban adagolható, amikor fékerõ kell nem fog az SLX. A Hayes Stroker Trail a Dart 2-n jobban fogott mint ez az átütõs villán. Nem jó neki a Hayes tárcsa vagy én csinálok valamit rosszul?

Eredeti Shimano tárcsákkal és fémes betéttel jobb eredményt érnék el? Esetleg Ice-Tech-es cuccokkal?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Az "Ez"-ben van "elrejtve" az URL.

Igen bocs, késõbb kiszúrtam, délutáni szundi után csipás szemmel nem...

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Felraktam az SLX-et, 180mm-es Hayes tárcsával. Elõször a Hayes adapterrel próbálkoztam de szarul állt a féktárcsa a féktesthez képest: az egyik oldalon 1mm, a másik oldalon 5-6mm hézag volt a féktest és a tárcsa között. Próbáltam másik adapterrel. Shimanot nem tudtam szerezni, csak BBB-t. Ezzel sem teljesen egyformák a hézagok, de közel azonosak, kb. 2-3 mm. A képen látható módon fog a tárcsára, a felsõ 3/4-en kifényesedett rész. Normális ez? A Hayes még a lamellákra is ráfogott: beszürkült rész. Eddig nem vagyok elégedett a fékkel, félig bekopva alig fog. Shimano tárcsa és adapter kell?

Feltöltött kép

Szereztem Shimano adaptert, azzal 1mm-el többet fog a tárcsára. A tárcsa pereme 2-3mm-re van a féknyeregtõl. Ez így normális?

Egyébként meg azon kívül hogy jobban adagolható, amikor fékerõ kell nem fog az SLX. A Hayes Stroker Trail a Dart 2-n jobban fogott mint ez az átütõs villán. Nem jó neki a Hayes tárcsa vagy én csinálok valamit rosszul?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Mi meg semmit sem látunk...

Az "Ez"-ben van "elrejtve" az URL.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Jó igen...

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts
Mi meg semmit sem látunk...

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Ez jó az SLX 675-ös fékhez? SLX-ben csak centrallockosat látok.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Sziasztok!
A bringámon gyárilag xtr fékek és xtr 160-as tárcsák vannak.
Szeretnék 180-as xt tárcsákra váltani. Ezek felszereléséhez adaptereket is be kell szereznem?
Sehol nem találok ilyen információkat, az apróban is csak Avid fékekhez való adaptereket találtam.
Elõre is köszönöm!
Üdv!

Igen kelleni fog adapter, bármelyik netes bolt oldalán találhatsz.

Tárcsafék adapterek - Kerékpár Webshop | Bicikli Webshop | Merida | Gepida | Magellan | Mongoose | Haibike | Shimano