Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18540 replies to this topic

keszthelz2

keszthelz2

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
helló
van egy avid bb7 hátul és most tervezem lecserélni a fékpofákat.az lenne a kérdésem h mennyire könnyû/nehéz mûvelet ez mert még nem csináltam.(csak ki és be kell pattintani vagy vmi bonyolultabb?)

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Hogy lehet, hogy a régi XT ennyivel megveri (súlyban) a mai titán/karbon/stb szuper fékeket? Jobb tervezés? Anyagok? Vagy csak elmértem? :wtf:
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

Ok.Akkor veszek fékcsövet is.
De a Deore kar meg a Hayes tárcsa maradhat?

igen

xle

xle

vendég

• fórumtag
  • 155 posts
Avid Juicy Carbon a széria titáncsavarokkal párban 900g - saját mérés.
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."

Tomka1

Tomka1

vendég

• fórumtag
  • 72 posts
Ok.Akkor veszek fékcsövet is.
De a Deore kar meg a Hayes tárcsa maradhat?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

2 fék van a bringán szal az már 40g is megvan:D
Nyílván nem múlik semmi sem rajta. Nem tudom énse megérteni magamat... egyszerûen jó tudni hogy akár 1 grammot is könnyítek a gépen. Úgy vagyok vele hogy sok kicsi sokra megy így ha minden alkatrésznél odafigyelek ezekre a 10-20 grammokra akkor mire összeáll a gép már jelentõsebb súlyt is megtakaríthatok akár.

mindettõl független én /ha van egy jó hayesed, /akkor azt a pénzt inkább a vázra költeném - ha az van ami az adatlapon- mert ott simán tudsz könnyíteni 400-500 grammot

egyébkénr +néztem az avidot a zújságban 477 g -csak tennap már nem volt netem -
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

Ha már így ki lett vesézve a gramm kérdés.
Én feltennék egy másik ,lehet hogy hülye kérdést:)

Szal Hayes tárcsa+Hayes fékcsõ+Saint féktest+Deore fékkar.
Összehozható?Ebbõl nekem az elsõ 2 van meg:)
Fékcsõ mennyiben tér el a Shimanoétól?

a fékcsõvel ne bajlódj. ha már saint féktestet veszel, ez nem vághat földhöz : link

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ha a külsõ belsõ átmérõ azonos tökéletes lesz. de a fékcsõ az árban a legkevésbbé számottevõ.
át kell roppantani shimano cuccokkal és kész is.

Tomka1

Tomka1

vendég

• fórumtag
  • 72 posts
Ha már így ki lett vesézve a gramm kérdés.
Én feltennék egy másik ,lehet hogy hülye kérdést:)

Szal Hayes tárcsa+Hayes fékcsõ+Saint féktest+Deore fékkar.
Összehozható?Ebbõl nekem az elsõ 2 van meg:)
Fékcsõ mennyiben tér el a Shimanoétól?

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

minden területen érdemes figyelni a grammokra, ha cc-zel ha déházol.

igen. egy ésszerû határig. bár ez a határ (sajnos) pénztárcafüggõ

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
csak van ahol nincs értelme, pl a fék az dhánál ilyen. vagyis egy szint alá értelmetlen menni.
és úgyérzem, ez cc-re is áll.
Vagy Zerge miért megy sainttal? na de mind1.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
minden területen érdemes figyelni a grammokra, ha cc-zel ha déházol.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts
én is így voltam. aztán bevezettem még egy szempontot a súlyminimalizálásban-> a plusz pénz/megtakarított súly tényezõt :D egybõl kigyógyultam a grammániából. :D természetesen minden könnyíteni kell, amin lehet, de szerintem nem minden áron. szerintem...

Konásjózsi

Konásjózsi

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
2 fék van a bringán szal az már 40g is megvan:D
Nyílván nem múlik semmi sem rajta. Nem tudom énse megérteni magamat... egyszerûen jó tudni hogy akár 1 grammot is könnyítek a gépen. Úgy vagyok vele hogy sok kicsi sokra megy így ha minden alkatrésznél odafigyelek ezekre a 10-20 grammokra akkor mire összeáll a gép már jelentõsebb súlyt is megtakaríthatok akár.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

Én nem akarok kötekedni és senkit megbántani sem.
Úgyhogy ezt a kérdést ne vegye senki magára.
Én megértem az ilyen embereket is.
De csak 20g a különbség.
Mi múlik azon a 20g-on?

Ilyen hozzáállással semmi...:)
De ha minden alkatrészen "lecsalsz" 5%-ot, akkor a bringa is könnyebb lesz fél kilóval...:chin:

Edit:Persze nem akarlak gyõzködni, csak egyeseket megnyugtat a grammozás...pl engem is...:D
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Tomka1

Tomka1

vendég

• fórumtag
  • 72 posts
Én nem akarok kötekedni és senkit megbántani sem.
Úgyhogy ezt a kérdést ne vegye senki magára.
Én megértem az ilyen embereket is.
De csak 20g a különbség.
Mi múlik azon a 20g-on?

Konásjózsi

Konásjózsi

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Az már tuning az ftwbikes.com-ról lehet szerezni. Az 55 ezerbe már ezeket is beleszámoltam meg goodridge fékcsõt a floating rotort-is szal mindent. Valószinüleg ez lesz akkor a befutó ha az avid ilyen "nehéz":scared: . Esetleg még egy HFX-9 tuningolva:icon_twis hogy meglegyen a fékerõ bár nemhiszem hogy XC-re ne lenne elég az XTR fõleg hogy a mostani V-fékem erejével is meg vagyok elégedve de szilvásvárad maraton után(1 fékbetétbõl se maradt semmi) már egyre inkább tetszik a tárcsa. Na meg aztán elhatároztam hogy nekem Cannondale Scalpel-em lesz:D arra meg fel se lehet tenni mást

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

HFX mag már sokba lenne... meg ha jól tudom azt már alapból titán csavarokkal adják és így is 395 gramm. Az XTR kb 375gramm-ra jönne ki de inkább kevesebb mert a fékkaron még tudok könnyíteni. Az Avid-ról nem találtam viszont súlyadatot... Ja meg még az XTR-rel meg tudom azt csinálni hogy elsõ féktestet teszek hátra is és 140mm-es tárcsával tudom használni ami még könnyebbé teszi.

nehéz...multkori bájkban volt teszt vmi 450 vagy mennyi, ha akarod megkeresem.A titáncsavar széria benne vagy az már tuning?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Konásjózsi

Konásjózsi

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
HFX mag már sokba lenne... meg ha jól tudom azt már alapból titán csavarokkal adják és így is 395 gramm. Az XTR kb 375gramm-ra jönne ki de inkább kevesebb mert a fékkaron még tudok könnyíteni. Az Avid-ról nem találtam viszont súlyadatot... Ja meg még az XTR-rel meg tudom azt csinálni hogy elsõ féktestet teszek hátra is és 140mm-es tárcsával tudom használni ami még könnyebbé teszi.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Valaki akinek van tapasztalata a témában beírhatná hogy melyik a legjobb választás a következõk közül fékerõ szempontjából:

-XTR(2003-as széria) kb: 55 ezer (sima karral Titán csavarokkal Hope Floating rotorral)
-Avid Juicy Carbon 59 ezer(karbon fékkar titán csavarok)
-Magura Márti SL 54 ezer(karbon fékkar)

Most az újfajta HFX 9 van az egyik bringámon és nagyon meg vagyok elégedve vele. Ehhez képest milyenek a fentiek?

sztem sok tapasztalatot nem fogsz itt ezekkel a motyokkal találni, fritzek labortesztje szerint az avid és az xtr /igaz az új/ fékereje 160 as tárcsával kb azonos, és mind kettõé kicsit több mint a marta sl-é 180as tárcsával, de egyik sem éri el a /160as/ hfx9-ét. súlya miatt én a martat venném, de ha +bizhatóságban olyan mint a lujza akkor soha, megbizhatóság alapján xtr, avidot nem tudom....
de ha grammozol akkor egy hfx mag titáncsavarokkal..../vagy egy mag plus kintrõl, annak a fékkarja is karbon/