Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18540 replies to this topic

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 posts

Egy pár fékbetétre 1 600 Ft-ért tesznek fel 2 mm anyagot.
Szerintem kipróbálom.
De továbbra is kérdezem, hogy valós adat az, hogy a HFX 9 fékhez való betéten az anyag 1,8 mm?
És ha 2 mm lesz, közzémegy még a tárcsa?

Szia!
Kb akkorák a gyári betétek, el fogja viselni a 2 mm-t. Nekem anno a lujzaFR-be simán belement a vastagabb, felújitott pofa.
A Juicy-mban elöl garantáltan benne van 5000 km, bár szinte csak szárazban és kb fele hegy, de a pofa csak félig van kopva...

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts
Egy pár fékbetétre 1 600 Ft-ért tesznek fel 2 mm anyagot.
Szerintem kipróbálom.
De továbbra is kérdezem, hogy valós adat az, hogy a HFX 9 fékhez való betéten az anyag 1,8 mm?
És ha 2 mm lesz, közzémegy még a tárcsa?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
A Juicy 7-ben a gyári betétek nekem 1800-nál lett cserélve. Bár iszonyat fémes hangja van.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
100 km?!
az egy verseny...
nekem évekig húzta az Avid, és még lett volna benne sztem min. fél év tartalék, ha nem jön a BM

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts
Valós adat az, hogy a HFX 9 fékhez való betéten az anyag 1,8 mm?
Ha ez igaz, nem csoda, hogy hamar elkopik :-(.
Leginkább azért kérdezem, mert megpróbálkozom egy fékbetét felújítással. Ha autóknál, motoroknál mûködik, hátha jó lesz a bicajnál is.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
A piros Jagwire is tovább bírja.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Nekem 100 kilcsi volt az EBC-ben is kuka elöl/hátul. Rendeltem gyári szinterest, amivel eredetileg is szállították a MAG-ot, az egy évet kibírt (benne egy tavalyi DM és egy idei, sarasabb DM pályabejárás).

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

Ha a mostani Szilvás volt benne, akkor természetes!!!
Ebben a dagonyában az AVID sem bírta. Nagy valószínûséggel csere.

Igen, az idei szilváson indultam 77 km-en. Láttalak is Gabi.
Azért bármennyire is sár volt, 380 km az nagyon kevés. A hátsót még nem szedtem ki, remélem, az jobb állapotban van. Az elsõket cserélni kell rövid úton :-(.
Azért ezt nem gondoltam volna. Szó se róla, fogott nagyon jól, de hát havonta csak nem vehetek új betéteket. Lehet kipróbálom, hogy tetetek rá anyagot.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

nem cécózom, így ez az adat nem lenne mérvadó.(és mióta behalt a km óra már nem is látom mennyit megyek)
1-2 hónapot bírt ha jól emlékszem, azóta már kölcsönpofával járok.

ez annyira nem jó hír, de az én stílusom lájtosabb, szal azért tovább fogja bírni....

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nem cécózom, így ez az adat nem lenne mérvadó.(és mióta behalt a km óra már nem is látom mennyit megyek)
1-2 hónapot bírt ha jól emlékszem, azóta már kölcsönpofával járok.

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

zöld ebc sarazás nélkül is kellõképp hamar elfogyott nekem elöl.
igaz azért nem 380 km, de..:)

kb. hány km alatt ?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
zöld ebc sarazás nélkül is kellõképp hamar elfogyott nekem elöl.
igaz azért nem 380 km, de..:)

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Ha a mostani Szilvás volt benne, akkor természetes!!!
Ebben a dagonyában az AVID sem bírta. Nagy valószínûséggel csere.
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
amennyire saras maraton volt, végülis nem

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts
Természetes dolog az, hogy egy EBC zöld fékbetét kb. 380 km alatt (benne van egy 77 km-es szilvási táv) majdnem teljesen elkopott?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

Azthiszem kezdem bánni hogy eladtam azt a fékemet... Ha jól mérted akkor egy féktest 105 grammra jön ki kb :scared: Az XTR gyári adat szerint 98g...

Ha jól emlékszem, akkor 130 körüli súly rémlik a féktestre...megmértem külön is.
De mostmár qrvára kezd idegesíteni, hogy mi a szitu pontosan...:chin: Épp most raktam be a gépet a verdába, de ha hazajövök vasárnap, esküszöm leszedem a féket és megmérem...f@szom!:D
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Konásjózsi

Konásjózsi

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Azthiszem kezdem bánni hogy eladtam azt a fékemet...:) Ha jól mérted akkor egy féktest 105 grammra jön ki kb :scared: Az XTR gyári adat szerint 98g...

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

Mennyit mértél? Lehet hogy nem mérted bele a felfogató csavarokat vagy a tárcsát. De elképzelhetõ hogy könnyebb. Volt nekem is csak akkor nem érdekelt hogy nehéz-e vagy sem ugyhogy nem mértem meg:icon_conf

A két féktest (mindkettõ elsõ), 2 fékkar plusz csövek feltöltve volt 597g, a két tárcsa (Hope Mono Mini 160/140) meg 215g csavarokkal...összesen: 812g.
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Konásjózsi

Konásjózsi

vendég

• fórumtag
  • 56 posts

Hogy lehet, hogy a régi XT ennyivel megveri (súlyban) a mai titán/karbon/stb szuper fékeket? Jobb tervezés? Anyagok? Vagy csak elmértem? :wtf:

Mennyit mértél? Lehet hogy nem mérted bele a felfogató csavarokat vagy a tárcsát. De elképzelhetõ hogy könnyebb. Volt nekem is csak akkor nem érdekelt hogy nehéz-e vagy sem ugyhogy nem mértem meg:icon_conf

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Csak ki kell pattintani, a pofaallitokat kicsit visszatekerni, es bepattintani az ujat.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!