Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2006. június 02. - 19:10
tárcsaféknél is van mibe beleragadnia a sárnak!
pl. abba a sínbe, amikben a pofák kiálló részei befekszenek, ha ott hagyod, cseszheted a dugattyúkat (RIP. Hayes HFX9 )
nekem is eljátszotta ezt, mondjuk szerencsére "csak" annyi volt, h elemeire kellett kapni a féket (értsd ezt úgy, h a pofaállító csavarok kiszedése, minden)
és kipucolni
fémes betét ráadásul nem minden tárcsához jó :-/
Írta 2006. június 02. - 19:09
itt a lényeg, egy pár fékpofa 3-5 ezer, egy jóminõségû féktárcsa meg 8-15 ezer.... szóval tessék figyelni a fékpofák állapotát rendszeresen.igen. elkopott a pofa.
annyira nem komoly gáz, csak már illene cserélni, mert azért gyengül. és eszi a tárcsát is.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. június 02. - 19:05
igen. elkopott a pofa.ha a fékben már az acéllemez fog, akkor komoly gáz van.
annyira nem komoly gáz, csak már illene cserélni, mert azért gyengül. és eszi a tárcsát is.
Írta 2006. június 02. - 19:03
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. június 02. - 19:01
de, mindeképp JOBBAN fognak. nem keverni.vízben nem! (meg hóban sem annyira)
nem keverem, azért írtam azt,h "hatja meg" és nem azt, h "fog" - amikor kijött az elõzõ XTR szett és a tárcsás egy súlyban volt a V-fékessel, akkor lehetett ilyeneket olvasni, h "na ez egy saras verseny volt, a V-féket használók pofái pillanatokon belül elkoptak és azokat már csak emlékbe vihették haza, nem csoda, h egyre többen térnek át a nagyjából azonos súlyban lévõ tárcsára"
és sztem egyre többen vannak, akikben megkérdõjelezõdik, h ezek a sárban is mindenképp fognak
jó, tudom, h azért vannak különbségek, de nem egetverõek
és a tárcsaféknél nem is tud mibe beleragadni a sár, emiatt nincs olyan hogy a fék miatt nem elforduló kerék, még hóban is fog, mert nem fagy rá a hó etc.
tehát egyértelmûen jobb(ilyen téren)
az meg hogy boltoknak fékpofából nincs készletük, egy olyan fékhez, melyeknek azonos pofájuk van(xtr-xt-lx deore etc) addig ez mindössze a boltot jellemzi. szóval no comment.
és ha elfogy a ferodol, akkor a fémmel fékez az ember. ez is méltatja a féket, hogy még azzal is fog. nemtudom itt mi a hibá BÁRMELY tárcsaféknek tûnik el a ferodolrétege, akkor utána jön a fém. én ezt játszottam el hayessal, brm515-el(deore bowdenes) aviddal, és rst-vel is.
semmi különleges nincs, azt leszámítva hogy a tárcsafék így is fog, ellenben a V fékekkel, melyeknek a fém részei nem épp fékezõ tényezõk.
Írta 2006. június 02. - 12:21
Canyon Spectral 29 AL 5
rasti rusti
Írta 2006. június 02. - 11:21
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2006. június 02. - 10:48
A haverom középttávon indult és neki tövig kopott ugyanez a betét elöl, hátul meg 0,4mm-t.
Szerintem elég jók a fémes betétek sárban, majdnem ugyanúgy fog mint szárazon.
A sebesség mindent megold.
Írta 2006. június 02. - 10:40
Nálam 1,98mm van a hfx9-en(gyári fémes betét).Valós adat az, hogy a HFX 9 fékhez való betéten az anyag 1,8 mm?
Ha ez igaz, nem csoda, hogy hamar elkopik :-(.
Leginkább azért kérdezem, mert megpróbálkozom egy fékbetét felújítással. Ha autóknál, motoroknál mûködik, hátha jó lesz a bicajnál is.
A sebesség mindent megold.
Írta 2006. június 02. - 10:00
Aztán majd megint elõjön. Legalábbis nekem így volt. Levegõs az valahol.
Persze ha nem hidrós, akkor nem szóltam.
hát, levegõs ezexerint, de egy szakszakember légelenítette le egy vagyonért amikor kábelt kellett cserélni.. na mind1.. most mûködik
Írta 2006. június 02. - 08:17
nem keverem, azért írtam azt,h "hatja meg" és nem azt, h "fog" - amikor kijött az elõzõ XTR szett és a tárcsás egy súlyban volt a V-fékessel, akkor lehetett ilyeneket olvasni, h "na ez egy saras verseny volt, a V-féket használók pofái pillanatokon belül elkoptak és azokat már csak emlékbe vihették haza, nem csoda, h egyre többen térnek át a nagyjából azonos súlyban lévõ tárcsára"
és sztem egyre többen vannak, akikben megkérdõjelezõdik, h ezek a sárban is mindenképp fognak
jó, tudom, h azért vannak különbségek, de nem egetverõek
Írta 2006. június 02. - 01:12
szóval nem az az érv, hogy nem kopik hanem az hogy fog. ne keverd.
Írta 2006. június 01. - 23:46
és ez meg gyári pofa volt
nem is amiatt esett le az állam, h egy verseny alatt elkopott (hol vannak már azok az idõk, amikor az volt a tárcsa mellett az érv, h a sár, esõ, hó sem hatja meg!)
hanem hogy maga a pofa "hordozó" rész is sz@rrá ment
Írta 2006. június 01. - 23:39
1: nem a shimano hibája:wow: Shit mano... :-/
Legalább a tárcsád épen maradt?
2: a nem idális fékpofa választás hibája
ergó a júzer hibája
innentõl kezdve kérdés nincsen.
nem hiába fogyott el minden boltból a maraton elött az összes fémes fékpofa... aki erre nem gondolt, megszívta.
Írta 2006. június 01. - 23:28
hát reméljük, de ezt most komolyan nem értem.. hirtelen sok ilyen dolog történik velem.. pl. kerestem egy könyvet már egy hónapja, egynap megnéztem egy adott helyen, nem volt ott.. este meg látom hogy ott van.. pedig a családból senki se tudta hogy hol a köünyv... hát most mond meg!
mégse kamuztak az x-aktákban ????
Írta 2006. június 01. - 21:56
a tövighúzós nemfogós tárcsafék problémám megoldódott... magától... haza jöttem angliából és hirtelen jó lett..:wtf:
Aztán majd megint elõjön. Legalábbis nekem így volt. Levegõs az valahol.
Persze ha nem hidrós, akkor nem szóltam.