Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18540 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
bb7 180

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
BB7 8" :D Ilyen kombó nincs?

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
szerintetek bb5 203as tárcsával vagy bb7 185ös tárcsával?
nekem a bb7 szimpibbnak tünik de azt veszem amelyik jobb... szerintetek?

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
A féktestben középen menjen nyugodtan a tárcsa, a fix pofát állítsd olyan közel a tárcsához, amenniyre csak tudod, a mozgót meg ahogy jólesik..
Az adapteren a féktestet meg lazítsad meg és told arra amerre kell és ahol jó húzdd meg! Ha a kerékfele kell jobban helyezned rakj a fékkonzol IS szeméhez alátétet és állítsd be utána. Ha a váz fele kéne plusz hely, akkor a kerék tengelyére tegyél alátétet. Az az 1-2mm semmit sem fog számítani a láncvillánál. Amúgy azon az adapteren elég sokat tud mozogni a féktest oldalirányb, sztem azzal be kéne tudni állítani, annyira nem lehet elcseszve a cucc...
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Vagy esetleg a tengelyt kell az agyban egy kicsit arrébb állítani....nekem is ez volt a gond

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Szerintem akkor állíthatsz is rajta. Igaz, hogy azt a harmadolós dolgot írja a kézikönyv, de célszerû úgy beállítani, hogy a fix oldal a lehetõ legközelebb legyen a tárcsához. (néha akár picit súrolhatja is)
Ekkor csavarodik a tárcsa a legkevesebbett fékezéskor, ami ugye elõny.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Fél mm az egy örökkévalóság.

Lehet h. fél mm soknak számít, de ez az elsõ tárcsafékem, és nem vagyok hozzászokva, hogy egy forgó valamihez más valamik mocskosul közel vannak, vizuálisan irritál.:)

nzoli: a tárcsának nem kell pont középen lennie, mert ez egy oldalról nyom, kb. ott van a tárcsa, ahol a használati utasítás szerint kell. Ott 1/3ad táv a mozgó pofától, és 2/3ad táv a fix pofától.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Fél mm az egy örökkévalóság.

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás

Kilazítottam mindent megint, megrángattam a kereket, a helyzet valamelyest javult, de a felsõ, féket az adaptarhez rögzítõ csavar alátéte egészségtelenül közel van a tárcsához, szerintem max. fél mm- lehet. Ha nincs jobb 5let, akkor az alátét szélét fogom lereszelni egy kicsit.
Azért ha valakinek még van értelmes 5lete, ne tartsa magában!:)

A tárcsa a féktest neki szánt vágatában jó helyen (középen) áll?
Nem tudsz egy képet csinálni róla (telcsivel pl) és betenni ide? Az segithetne talán.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Kilazítottam mindent megint, megrángattam a kereket, a helyzet valamelyest javult, de a felsõ, féket az adaptarhez rögzítõ csavar alátéte egészségtelenül közel van a tárcsához, szerintem max. fél mm- lehet. Ha nincs jobb 5let, akkor az alátét szélét fogom lereszelni egy kicsit.

Az a fél mm bõven elég(gondolj bele a betét 0,1 mm belül van a tárcsához képest) nekem sincs sokkal távolabb a féktestem a tárcsától, de nyugodtan reszelj le az alátétbõl, ha zavar.

A sebesség mindent megold.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
A Sole-t én is egy Deore-ra cseréltem és a Deore sokkal meggyõzöbb...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A helyzet a következõ: Merida Trans-Mission és 160as BB7. A gondom az, hogy ha felteszem a féket, akkor maga a féktest hozzáér egy ponton a tárcsához. Elég sokat lehet állítani oldalra, de ehhez nem eleget. Mi a teendõ? Létezik vékonyabb adapter, vagy ott ahol az adapter felfekszik a tárcsafékszemen, ott marjak ki az adapterbõl annyit, hogy normálisan elforogjon a tárcsa? Esetleg a vázat kéne megreszelni? Ettõl kicsit tartok, meg egy zsírúj vázon...
Az adapter 11,2mm vastag, a tárcsafékszem 10mm, úgy hogy a felfekvési helyeken lecsiszoltam a festéket róla, hátha ez segít a hozzáértõknek.

Lazítsd ki azokat a csavarokat, amik a féktestet az adapterhez rögzítik vagy húzd visszább a betéteket.

A sebesség mindent megold.

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás

A helyzet a következõ: Merida Trans-Mission és 160as BB7. A gondom az, hogy ha felteszem a féket, akkor maga a féktest hozzáér egy ponton a tárcsához. Elég sokat lehet állítani oldalra, de ehhez nem eleget. Mi a teendõ? Létezik vékonyabb adapter, vagy ott ahol az adapter felfekszik a tárcsafékszemen, ott marjak ki az adapterbõl annyit, hogy normálisan elforogjon a tárcsa? Esetleg a vázat kéne megreszelni? Ettõl kicsit tartok, meg egy zsírúj vázon...
Az adapter 11,2mm vastag, a tárcsafékszem 10mm, úgy hogy a felfekvési helyeken lecsiszoltam a festéket róla, hátha ez segít a hozzáértõknek.

A vázat ne... :)
Fura lenne, ha nem lennénk kompatibilisek egymással.
Viszonylag jól ki kell lazitani a csavarokat (amik a féktestet rögzitik), hogy rendesen lehessen oldalirányban állitani a féktestet, úgy próbáltad? Jól benne van a kerék a vázban?
Ha tényleg nem lehet jól beállitani, esetleg egy vékony alátét a tengelyre? Akkor annyival távolabb kerül a tárcsa. Igaz igy egy kicsit (szét)fesziti a papucsokat, de 1 esetleg 2 mm sztem nem okozhat gondot...

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 hozzászólás
köszönöm a válaszokat!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

nem vagy kicsit paranoiás?

az avidot meg már kibeszéltük elégszer, azt tényleg nem kéne elkezdeni

Dehogy vagyok......

Veled nem volt olyan, hogy úgyérezted, mintha mindig követne valaki?....:D

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
nem vagy kicsit paranoiás?

az avidot meg már kibeszéltük elégszer, azt tényleg nem kéne elkezdeni

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Ne kezd megint Málna!!:D

Amúgy nekem a Pyxist eddig megfogta mindenhol....mindig emeli a hátulját egyújjal(60-nál is)...ennél minek nagyobb fékerõ...Tudni kell hatékonyan fékezni is....

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
attól az olajos még jobb ;)

amúgy nekem anno az avid 500ftos bovdennel volt és nem volt gond a fékerõvel (csak minden mással :D ).. pedig kispizza
ellenben a féldrága jagwire-rel már soxor megszívtam