Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ha juicy 5 lett volna, simán lehetne hfx 9 is.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Annyi pénzbõl szerintem kizárt, hogy HFX9-et hoznának ki.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ha szerencséd van, hfx-9 és akkor nincs gáz.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

adambiker

adambiker

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Denagyot szívtam.Elvileg úgy lett volna h Julie lesz a gyári Hayes helyett utána jött egy olyan variáció hogy Juicy 5 Avid a gyári Hayes helyett még ezen a héten.Most meg a gyári Hayes lesz a jövõhét végén!!EKKORA SZÍVÁÁÁST!!!Juicy 5 -ehét- helyett jövõhét vége -Gyári Hayes- hüpp-hüpp
Amúgy Solo a gyári Hayes? (aki nem olvasta annak :Magellan Polar-X Superman)

nzoli

nzoli

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Hali!

Avid Juicy5 fékkart szeretnék javitattni, az alkatrész már megvan (Juicy lever service kit), melyik boltba(szervizbe) érdemes vinni, ahol értenek hozzá (rendszeresen csinálnak ilyet)? Kb mennyibe lehet egy ilyen szerelés?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

ezerszer le volt írva, h a julieval nem (csak..) a fékerõ a probléma, hanem az, hogy ha elesel és eltörik a mûanyag fékkar, szétmegy a tömítés, nem tudsz vele mit kezdeni! szekszárdon estem egyet, kiszakadt a hayes fékkarjából a kar, de másnap már kaptam hozzá pótalkatrészt... na ez az, ami egy magurával soha nem lesz így. tömítésekrõl meg ne is beszéljük, akarja a halál küldözgetni németországba a féket

nem egyszerûbb egyszer jót venni?

dirtre a hayes sole is elég erõs, cserébe mindent lehet hozzá kapni
ha viszont elfogyott, akkor mech. avid, kb az van abban az árban

ott a pont.
és a hayeshoz minden alkatrész megkapható bárhol, és javítható, míg a magurára csomót köthetsz a legkisebb sérülésnél is...

dirtre meg továbbra is elég akár egy v fék.
(egy rendes V simán veri az eddig felsorolt tárcsafékeket)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
ezerszer le volt írva, h a julieval nem (csak..) a fékerõ a probléma, hanem az, hogy ha elesel és eltörik a mûanyag fékkar, szétmegy a tömítés, nem tudsz vele mit kezdeni! szekszárdon estem egyet, kiszakadt a hayes fékkarjából a kar, de másnap már kaptam hozzá pótalkatrészt... na ez az, ami egy magurával soha nem lesz így. tömítésekrõl meg ne is beszéljük, akarja a halál küldözgetni németországba a féket

nem egyszerûbb egyszer jót venni?

dirtre a hayes sole is elég erõs, cserébe mindent lehet hozzá kapni
ha viszont elfogyott, akkor mech. avid, kb az van abban az árban

dánhill

dánhill

vendég

• fórumtag
  • 75 hozzászólás
a julie-ról csak annyit (hogy bár ami keveset én próbáltam) jól fog.
De haver felforalta úgy hogy az udvarról ki sem jött:)....szal ha hobbi szinten nyomulsz akkor jobb, de inkább egy bowdenes-..............

Off
De nehéz ily részegen arni...........

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás
Nekem Julie van elol hatul, hat nem sok az elõzõ tapasztalat, DE szerintem jobb mint a mech deore , meg a Hope mono mini... mast meg nem probaltam... nekem bejön... mondjuk elöl 8" tárcsa van hátul 6" HS33 Raceline fékkarral, nekem elég, allround-enduro felhasználásról beszélek.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Örülj hogy Juliskát kapsz Sole helyett.....piszok mázlista vagy öregem...:D

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Most veszek egy Magellan Polar-X Supermant és a Magellan kijelentette h a gyári Hayes fék elfogyott amit adtak volna hozzá.Ehelyett lesz egy Magura Julie rajta.(elöl-hátul) Az lenne a kérdés h egy 192 cm ~80kg közepes Dirtnek jó lesz az a fék?Egyáltalán jobb mint a gyári Hayes?Köszi (jobbra no $)

Csak a Sole fékekelet ne hozdd elõ...----könyörgöm

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
pont a megfelelõ topikot találtad meg erre, nemtom milyen logika alapján.(elmondod?)
amúgy elslattyogsz egy boltba, és kérsz egy nagyobb tányért a meglevõ hajtókarodra. pár ezer magyar királyi forint.

keszthelz2

keszthelz2

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
helló
egy husselfelt hajtókarom van,ami jó csak kicsit kevés nekem a 32 fog és az lenne a kérdésem h létezik-e esetleg 38/xx vagy bármilyen ami nagyobb mint a 32/22(és nem Truvativ '06 Hussefelt DH mert azt olvastam h csak egy fajta monoblockhoz jó).
vagy ha ilyen nincs mennyibe kerül kb összerakni egyet?(mondjuk 38/28+rockring-ha van ilyen)

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

a Singletrack tesztje szerint még mindig jobban fog, mint egy LX fék:)

tanúsíthatom, hogy ez nem igaz ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
á, annyira nem érdekel az egész, ha nagyon kelleni fog, feldobok rá egy saint fékkart. még megbízhatóbb is lesz.

de levéblben elküldhetné vki nekem:)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Múltkor egy arc akart rendelni tõlünk Gustav fékkart...alig lett volna olcsóbb mint egy komplett fék...szal alkatrészt ne tõlem:) (tamaskat kérdezd esetleg, mi alig boltolunk a magurával, ezért nekünk aranyáron adnak mindent)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
jó neked ha hiszel ilyennek;) iránymutatásnak tökéletes, meg bemutatásnak is, de összehasonlító kipróbálós tesztnek én nem nagyon hiszek.
szervízháttér ott van? mert itthon egyántalán nincsen.

mondanám hogy akkor légyszives szerezz be egy gusztáv fékkarba való karmantyút, de többe lenne a posta mint ha vennék egy új fékkart:)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Senki nem istenítette (a teszben sem). A szervízháttere elég jó, arról nem tehetnek hogy az otthoni forgalmazó szarik bele a világba.
Itt mindent lehet szerezni Magura fékekhez, ok hogy az ár nem túl baráti.

Mi az hogy "civil"? Én hiszek egy olyan tesztnek, ahol letesztelnek 14 hidrós féket, mert tudom hogy a tesztelõk nem 2-3 féket próbáltak életükben, az értékelésnél szakmai dolgokat írnak, stb. Ettõl még lehet hogy nem objektív (mellesleg a shimano fékeket sem húzták le, de 2 avid nyert:) )

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
az ilyen teszteket továbbra is civilek csinálják.

mármint ott vagy, kapsz 2 féket, majd elmész bringázni, és leírod a véleményed.
a shimano-t épp nem szereted, ezért a magurát isteníted.

próbálj ki egy julit és egy lx-et, és meglátod!

ja és az utóbbinak van szervízháttere, és még szerelhetõ is. ill kapható hozzá minden alkatrész!
fékkar, nyereg, csõ külön. és nem aranyárban, irreálisan drágán mint a magurához.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
A hazai forgalmazó elküldi a Magurának, õk meg szépen javítanak/cserélnek, ha nagyon köcsök a cég, akkor rádverik a postaköltséget.

Közben eszembe jutott a cikk amit olvastam, egy riport volt a Magura gyárban. Németországban van a gyár, egy helyen történik a szerelés, összeszerelés, tesztelés.
Az arc aszonta, hogy a javítómûhely 85%-ban éves szervizeket végez, mert a bringaboltok lusták megcsinálni, inkább elküldik nekik, ez is elmond valamit a minõségrõl.

Félre ne értsetek, nem akarok senkit rádumálni a Julie-ra, ami ugyan dögnehéz, cserébe viszont nem fog (a Singletrack tesztje szerint még mindig jobban fog, mint egy LX fék:) )