Jaj
Elfelejtettem. A Dot4 fékolaj jó bele? Nincs kedvem többtáuzönd forintot feleslegesen kiadni eredeti Magura fékolajra ha lehet Vagy valami más megoldás?:confused:
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Indította
zOrg
, 2006. január 10. 04:41
Írta 2006. június 17. - 20:29
Írta 2006. június 17. - 20:28
Most veszek egy Magellan Polar-X Supermant és a Magellan kijelentette h a gyári Hayes fék elfogyott amit adtak volna hozzá.Ehelyett lesz egy Magura Julie rajta.(elöl-hátul) Az lenne a kérdés h egy 192 cm ~80kg közepes Dirtnek jó lesz az a fék?Egyáltalán jobb mint a gyári Hayes?Köszi (jobbra no $)
a magura julie elég halovány fék sztem nem lesz elég dirtre. bocsi, most sietek vizsgatemetõ ivásra, úgyhogy nem nézek utána, milyen fék van gyárilag ezen a bringán, de ha megírod, a szakik majd megszakértik!!
edit: jézusom, elõször azt írtam, vizsgatemetõ írásra... ivás helyett
Írta 2006. június 17. - 20:17
Most veszek egy Magellan Polar-X Supermant és a Magellan kijelentette h a gyári Hayes fék elfogyott amit adtak volna hozzá.Ehelyett lesz egy Magura Julie rajta.(elöl-hátul) Az lenne a kérdés h egy 192 cm ~80kg közepes Dirtnek jó lesz az a fék?Egyáltalán jobb mint a gyári Hayes?Köszi (jobbra no $)
Írta 2006. június 17. - 13:37
xtr nem az:D
ill van jobb szervízekben egy olyan szerszám, mely párhuzamosítja a tárcsafék rögzítõszemét. egy tengely a kerék helyére, kés nekinyomódik a váznak, majd forgatva lemarja a festéket és párhuzamosra marja a tengellyel a szemet.
ill van jobb szervízekben egy olyan szerszám, mely párhuzamosítja a tárcsafék rögzítõszemét. egy tengely a kerék helyére, kés nekinyomódik a váznak, majd forgatva lemarja a festéket és párhuzamosra marja a tengellyel a szemet.
Írta 2006. június 17. - 12:50
azért nem egészen
a jobb vázaknál le van reszelgetve (vagy köszörülve?!) simára, festéktelenre
meg a festék összenyomódik, lerepedezik, stb. annyira nem jó, ha ottvan
de egy pmes fékkal (ma melyik nem az?) bõven lehet ennyit utánállítani
a jobb vázaknál le van reszelgetve (vagy köszörülve?!) simára, festéktelenre
meg a festék összenyomódik, lerepedezik, stb. annyira nem jó, ha ottvan
de egy pmes fékkal (ma melyik nem az?) bõven lehet ennyit utánállítani
Írta 2006. június 16. - 22:24
Ahogy a Magura használati utasításból kifiguráztam õk a sima felület miatt ajánlanak 0.2 mm alátétet használni, hacsak nem teljesen sima a vázad/telód. (abban az esetben, ha a tárcsa súrlódik)
Mondjuk inkább az alátét, mint a reszelgetés, de a mostani telók+ vázak festése szerintem bármelyik tárcsaféknek elegendõen sima.
Mondjuk inkább az alátét, mint a reszelgetés, de a mostani telók+ vázak festése szerintem bármelyik tárcsaféknek elegendõen sima.
Írta 2006. június 16. - 19:01
Írta 2006. június 16. - 19:01
A festék nem a vázon lényeges, hanem a fék csavarjain, hogy ne lazuljanak le ! Az a baj azzal hogy minden egyes levétellel kopik a csavarokról a festék és az speciális festék sem olcsó dolog. Ezért az élelmesek utánna rugósalátét használnak. Egyébként ne érdekeljen h ott megkopik a váz. Az legyen a legnagyobb baj!
Írta 2006. június 16. - 16:23
Nem bizony, nekem egy éve van meg a fékem (BB7) és még azóta is rajta van a festék a teló...pedig már szét lett szedve egy párszor....
Írta 2006. június 16. - 15:45
Aze az nem mindig van am ugy
Nekem pl az adapter csucske faszan elakadt a telo tarcsafekkonzolja es a szara kozotti femkapcsolatban (az adapter nem fekudt fel rendesen)
Igy nekem is reszelgetni kellett, bar en az adaptert dolgoztam meg. De most rendesen all.
Ezt most csak azert hogy van amikor muszaj reszelni (nem feltetlen a festek miatt)
Nekem pl az adapter csucske faszan elakadt a telo tarcsafekkonzolja es a szara kozotti femkapcsolatban (az adapter nem fekudt fel rendesen)
Igy nekem is reszelgetni kellett, bar en az adaptert dolgoztam meg. De most rendesen all.
Ezt most csak azert hogy van amikor muszaj reszelni (nem feltetlen a festek miatt)
Írta 2006. június 16. - 14:24
Ha egyszer felrakod és leszeded úgyis lejön a festék..
Írta 2006. június 16. - 12:31
Nekem pl. az UMFen gyárilag festékmentes volt a konzol.
Írta 2006. június 16. - 12:21
Nem tudom mit vagytok elakadva a vázsfestéken.. az az ég világon semmit sem befolyásol! Amúgy ha ráhúzzátok elnyalódik. Reszelgetitek össze-vissza, aztán ferdén meg srégen fog állni az egész konzol.
Ilyen apróságokkal nem kell foglakozni! Amúgy ezek meg nem gagyi elfolyt festések, hogy cseppekben elfolyva lenne rajta a festék, hanem teljesen egyenletes!
Ilyen apróságokkal nem kell foglakozni! Amúgy ezek meg nem gagyi elfolyt festések, hogy cseppekben elfolyva lenne rajta a festék, hanem teljesen egyenletes!
Írta 2006. június 16. - 10:41
festéket nyugodtan leszedheti
csak egy alátét kell utána, gyengébb nem lesz ha nincs rajta festék:)
csak egy alátét kell utána, gyengébb nem lesz ha nincs rajta festék:)
Autist Team:)
Írta 2006. június 16. - 10:26
Csak ha szükséges (pl nem egyforman /ferdén/ koptatja a betétet) vagy ferdén áll a fék.
Az hogy mivel hozod egyenesbe az tõled függ, csinálhatod csiszolóvászonnal vagy fém (tû)reszelõvel is, a megmunkálandó anyagmennyiségtõl függõen. Csak arra vigyázz, hogy ne szedj le többet mint amennyit kell ,mert az anyagot könnyebb eltávolítani mint visszarakni. Ha rendben van a fék akkor én a helyedben nem nyúlnék hozzá.
Az hogy mivel hozod egyenesbe az tõled függ, csinálhatod csiszolóvászonnal vagy fém (tû)reszelõvel is, a megmunkálandó anyagmennyiségtõl függõen. Csak arra vigyázz, hogy ne szedj le többet mint amennyit kell ,mert az anyagot könnyebb eltávolítani mint visszarakni. Ha rendben van a fék akkor én a helyedben nem nyúlnék hozzá.
Írta 2006. június 16. - 09:27
A telónál is érdemes a tárcsafék felrakása elõtt leszedni a festéket?....nálam ez a folyamat elmaradt....ha le kell akkor mivel....smirglipapírral..??
Írta 2006. június 16. - 01:08
Írta 2006. június 16. - 00:49
Írta 2006. június 16. - 00:41
TORX kulcs
talán 5-ös de arra nem esküdnék.
A Torx mas meretezesu mint az imbussz, a tarcsa csavarjaihoz 20 -as vagy 25 -os kell, mar nem emlekszem.
Amugy kb. 50 ft egy ilyen kulcs, ugyhogy vegyel egyet.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!
I`m as fast as nobody!
Írta 2006. június 16. - 00:37
csak ezzel a kulccsal mert k. könnyû elnyalni, akkor meg fûrészelheted...