Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18543 replies to this topic

adambiker

adambiker

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Jaj :D
Elfelejtettem. A Dot4 fékolaj jó bele? Nincs kedvem többtáuzönd forintot feleslegesen kiadni eredeti Magura fékolajra ha lehet :D Vagy valami más megoldás?:confused:

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

Most veszek egy Magellan Polar-X Supermant és a Magellan kijelentette h a gyári Hayes fék elfogyott amit adtak volna hozzá.Ehelyett lesz egy Magura Julie rajta.(elöl-hátul) Az lenne a kérdés h egy 192 cm ~80kg közepes Dirtnek jó lesz az a fék?Egyáltalán jobb mint a gyári Hayes?Köszi (jobbra no $)

a magura julie elég halovány fék sztem nem lesz elég dirtre. bocsi, most sietek vizsgatemetõ ivásra, úgyhogy nem nézek utána, milyen fék van gyárilag ezen a bringán, de ha megírod, a szakik majd megszakértik!! ;)

edit: jézusom, elõször azt írtam, vizsgatemetõ írásra... :D ivás helyett

adambiker

adambiker

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Most veszek egy Magellan Polar-X Supermant és a Magellan kijelentette h a gyári Hayes fék elfogyott amit adtak volna hozzá.Ehelyett lesz egy Magura Julie rajta.(elöl-hátul) Az lenne a kérdés h egy 192 cm ~80kg közepes Dirtnek jó lesz az a fék?Egyáltalán jobb mint a gyári Hayes?Köszi (jobbra no $)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
xtr nem az:D
ill van jobb szervízekben egy olyan szerszám, mely párhuzamosítja a tárcsafék rögzítõszemét. egy tengely a kerék helyére, kés nekinyomódik a váznak, majd forgatva lemarja a festéket és párhuzamosra marja a tengellyel a szemet.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
azért nem egészen
a jobb vázaknál le van reszelgetve (vagy köszörülve?!) simára, festéktelenre ;)

meg a festék összenyomódik, lerepedezik, stb. annyira nem jó, ha ottvan

de egy pmes fékkal (ma melyik nem az?) bõven lehet ennyit utánállítani

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts
Ahogy a Magura használati utasításból kifiguráztam õk a sima felület miatt ajánlanak 0.2 mm alátétet használni, hacsak nem teljesen sima a vázad/telód. (abban az esetben, ha a tárcsa súrlódik)

Mondjuk inkább az alátét, mint a reszelgetés, de a mostani telók+ vázak festése szerintem bármelyik tárcsaféknek elegendõen sima.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
az menetrögzítõ;)
Autist Team:)

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts
A festék nem a vázon lényeges, hanem a fék csavarjain, hogy ne lazuljanak le ! ;) Az a baj azzal hogy minden egyes levétellel kopik a csavarokról a festék és az speciális festék sem olcsó dolog. :( Ezért az élelmesek utánna rugósalátét használnak. ;) Egyébként ne érdekeljen h ott megkopik a váz. Az legyen a legnagyobb baj!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Nem bizony, nekem egy éve van meg a fékem (BB7) és még azóta is rajta van a festék a teló...pedig már szét lett szedve egy párszor....

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Aze az nem mindig van am ugy
Nekem pl az adapter csucske faszan elakadt a telo tarcsafekkonzolja es a szara kozotti femkapcsolatban (az adapter nem fekudt fel rendesen)
Igy nekem is reszelgetni kellett, bar en az adaptert dolgoztam meg. De most rendesen all.
Ezt most csak azert hogy van amikor muszaj reszelni (nem feltetlen a festek miatt)

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
Ha egyszer felrakod és leszeded úgyis lejön a festék.. :D
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Nekem pl. az UMFen gyárilag festékmentes volt a konzol.

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
Nem tudom mit vagytok elakadva a vázsfestéken.. az az ég világon semmit sem befolyásol! Amúgy ha ráhúzzátok elnyalódik. Reszelgetitek össze-vissza, aztán ferdén meg srégen fog állni az egész konzol.
Ilyen apróságokkal nem kell foglakozni! Amúgy ezek meg nem gagyi elfolyt festések, hogy cseppekben elfolyva lenne rajta a festék, hanem teljesen egyenletes!
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
festéket nyugodtan leszedheti

csak egy alátét kell utána, gyengébb nem lesz ha nincs rajta festék:)
Autist Team:)

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Csak ha szükséges (pl nem egyforman /ferdén/ koptatja a betétet) vagy ferdén áll a fék.
Az hogy mivel hozod egyenesbe az tõled függ, csinálhatod csiszolóvászonnal vagy fém (tû)reszelõvel is, a megmunkálandó anyagmennyiségtõl függõen. Csak arra vigyázz, hogy ne szedj le többet mint amennyit kell ,mert az anyagot könnyebb eltávolítani mint visszarakni. Ha rendben van a fék akkor én a helyedben nem nyúlnék hozzá.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
A telónál is érdemes a tárcsafék felrakása elõtt leszedni a festéket?....nálam ez a folyamat elmaradt....ha le kell akkor mivel....smirglipapírral..??

Elsin

Elsin

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
T-25 kellett, köszi a segítséget!

Elsin

Elsin

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Örök hálám:) Így a kép alapján az is biztos hogy van raktáron jópár darab:)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts

TORX kulcs ;)

Feltöltött kép

talán 5-ös de arra nem esküdnék.

A Torx mas meretezesu mint az imbussz, a tarcsa csavarjaihoz 20 -as vagy 25 -os kell, mar nem emlekszem.
Amugy kb. 50 ft egy ilyen kulcs, ugyhogy vegyel egyet.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
csak ezzel a kulccsal mert k. könnyû elnyalni, akkor meg fûrészelheted...