Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18551 replies to this topic

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 posts
Szerintem egy merevfaru esetenben nem kellenek akkora meretek, de ez egyenfuggo is, mindenki azt vesz, amit akar. en biztos nem vennek egy merefarura 160asnal nagyobbat, eseteleg elore 180-as, de esetleg.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Bigger is better.

A lehetõ legnagyobbat vedd (ahogy én), ne moralizálj! :D

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 posts
Torx kulcsot valoban kap a tarcsahoz, legalabbis tavasszal, amikor szereltem avid tarcsakat, akkor volt benne.
Egyet ertek, hogy a nagyobb atmero jobb hulest eredmenyez, illetve fekerot, de szereny velemenyem szerint egy merev gepre eleg a 160as tarcsa. Bar bowdenes fekek eseteben mas a helyzet, szoval ha van lehetoseg nagyobb tarcsara, akkor vedd meg.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
köszörült bowden(500-700 ft kb), hosszantiszálas teflonos JAGWIRE bowdenház(~500 / m)

ennél jobb úgysem szükségszerüen kell, pár esés után eltörhet, akkor meg nagyon drágát erõsen megsiratod majd;)

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Persze, felhívom majd õket, remélem van is még belõlük:) a nagyobb tárcsát akkor még átgondolom, nem nagy pénz, de próbálok spórolni minél több dolgon:)
Mellesleg a bovdenen/házon se érdemes spórolni ugye? A v-féknél semmi bajom nem volt az olcsó házzal, igaz a bovden köszörült avid volt, de tárcsánál lehet inkább ráköltök többet..
És thez igazad van, tényleg megyek majd hegyekbe is, akkor már biztos jobban jön a nagyobb. Na jo akkor nagyobb lesz, az az ezres az nem számit sokat..köszi a segítéget!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
dobozban minden bennevan! adapter, csavarok, tárcsák, talán még torx kulcs is(régen bennevolt)
az egy elõny meg egészüljön ki a nagyobb fékerõvel, a jobb hüléssel, és kemény 1.25 cm-el nagyobb sugárral. ami optikailag alig észrevehetõ, cserébe fékérzésileg azért bõven észrevehetõ
mindemellett hogy "dirt street"-et írt, fel fog menni a hegyre, akkor viszont már érezni fogja az elõnyét, fõleg egy olyan kevéssé hülõ tárcsával, mint amit gyárilag kap hozzá.

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 posts
Szerintem 67 kilohoz boven eleg a 160as tarcsa foleg dirt street felhasznalasra. Nekem egy haverom le is cserelte e bb7-en a 180-as tarcsat 160-asra, pedig o van vagy 80 kilo. De a te dontesed, egy erv szol a 185-os tarcsa meleltt, hogy jobban nez ki, de szerintem a 160-as is eleg.
Viszont szerintem kapsz adaptert a 185-os tarcsas szetthez, de ez nem biztos. Kerdezd meg probikeban, ha ott veszed.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
persze, a nagyobb tárcsa mindig megéri.
adapter jár, csak fel kell szerelni a bringára.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Dirtre streetre veszek egyik nap valszeg Avid BB5-öt, Probikeban egész jó áron van. Lehet hülye kérdés, de megéri az ezressel többet a 185ös tárcsa?:D ~67 kilo vagyok, a fék egy Drop-offra megy majd. Érezhetõ a kettõ közt a különbség? Mellesleg megfelelõ adapter jár mindkettõhöz ugye?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
kb azé drágább mert ez gyárilag hátsó, és az milyen gizda mer no.
szal egy kicsivel több pénzért sokat megspórolsz, mert ha hátra is 203 kéne, akkor akármilyen bb7, + 203 adapter + 203 tárcsa, ami több mint az az 1770 forint, és ezt ki is használják a mocskok. szerintem röviden ennyi.
ja és nem minden bowden hosszanti szálas? szerintem bowdenházra gondoltál nem?

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

figyu Aske, ha megnézed a két olalt, az elsõ egy általános AVID BB7 203mm tárcsa dolog, ahol alul lehet kiválasztani h elsõt kérsz v hátsót, míg a másik az csak hátsó alapból. de sztem ha nem kell feltétlen 203-as tárcsa, akkor abból a pénzbõl, amibe kerül még a jófajta bowden (ami sokat számít) és egy jó fékkar (ez is számít), és ehhez még adsz 1-2 ezer ftot, akkor abból veszel egy hidrós 185ös, vagy kicsivel többért hidrós 203as avid juicy 5öt, amiben van fékkar-fékcsõ-tárcsa és maga a fék. és annak sztem jobb a fékhatása, és nincs bowdennyúlás, légteleníteni meg meg lehet tanulni...

Avid Juicy 5 203mm elsõ - 29520 ft (http://ebike.hu/term...r-tarcsafek/837)
Avid Juicy 5 185mm - 28720 ft
(http://ebike.hu/term...r-tarcsafek/836)

árban nincs olyan nagy különbség a 185ös és a 203as között, vedd, amelyiket akarod., de sztem mindenképpen jobban megéri egy hidrósat venni +1-2 ezerért...

pontos ebike árakkal számolva:

Avid BB7 203mm
helyzet: hátsó - 20 720,- Ft
Avid Flak Jacket fékbowden szett (elsõ+hátsó) - 4 399,- Ft
Avid FR-5 - 4 799,- Ft

Szállítási díj: 600 ft

Zusammen: 30 518,- Ft

én meggondolnám azt a hidrós dolgot..

Hosszanti szálas bowden nálunk 500 ft métere.
Avid SD7 kar 5000 ft

Kicsit félreértelmezted a hsz-em, ahogy a többiek. Tudok olvasni, sõt számolni is. Ezt a te összehasonlításodat már legalább tízen elkövették (köztük én is) Attól még BB7 lesz, méghozzá nagypizzával.

A kérdésem nem arra vonatkozott, hogy beszéljetek rá valamire, hanem arra, hogy... mi a túróért van 1770 ft különbség a között a két tétel között. Válaszolni senki sem tudott, még az ebikeos csóka sem.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
és tényleg jobban is fog, hátra elég a 180-as tárcsa olyan 80 kilóig, engem legalábbis megfog bárhol. elõre meg jó dolog a 203-as fõleg ha keményen küldöd.
én egyszer próbáltam egy 185-ös elsõ juicy 5-öst, és nagyon pöpec volt. ténleg jó fék, és ebben az árban fõleg. megéri azt a kis pénzt

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
figyu Aske, ha megnézed a két olalt, az elsõ egy általános AVID BB7 203mm tárcsa dolog, ahol alul lehet kiválasztani h elsõt kérsz v hátsót, míg a másik az csak hátsó alapból. de sztem ha nem kell feltétlen 203-as tárcsa, akkor abból a pénzbõl, amibe kerül még a jófajta bowden (ami sokat számít) és egy jó fékkar (ez is számít), és ehhez még adsz 1-2 ezer ftot, akkor abból veszel egy hidrós 185ös, vagy kicsivel többért hidrós 203as avid juicy 5öt, amiben van fékkar-fékcsõ-tárcsa és maga a fék. és annak sztem jobb a fékhatása, és nincs bowdennyúlás, légteleníteni meg meg lehet tanulni...

Avid Juicy 5 203mm elsõ - 29520 ft (http://ebike.hu/term...r-tarcsafek/837)
Avid Juicy 5 185mm - 28720 ft
(http://ebike.hu/term...r-tarcsafek/836)

árban nincs olyan nagy különbség a 185ös és a 203as között, vedd, amelyiket akarod., de sztem mindenképpen jobban megéri egy hidrósat venni +1-2 ezerért...

pontos ebike árakkal számolva:

Avid BB7 203mm
helyzet: hátsó - 20 720,- Ft
Avid Flak Jacket fékbowden szett (elsõ+hátsó) - 4 399,- Ft
Avid FR-5 - 4 799,- Ft

Szállítási díj: 600 ft

Zusammen: 30 518,- Ft

én meggondolnám azt a hidrós dolgot..

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
a bowden fontos h jó legyen, na meg a ház is. a tandemes topicban örömódákat zengenek a full metal jacket házról. biztos nem rossz.

kaptak ma a zoggie pofák egy kis harci bevetést. a féktest végig hideg, szal megsülni nem fog egyhamar. a melegedést is egész jól bírja, kicsivel jobban mint a gyári pofa, szal megérte azt az 1600 huf-ot. bár a fékereje se sokkal nagyobb a gyárinál, de még így is jobb

forter

forter

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
Igen, bringabutikban naggyon olcsó, egy pár 2900 asszem.

Nekem is BB7eseim vannak, de a 250Ft-os bowdenházzal elég taknyos fíling.

Szal ha jó féked van, akkor már érdemes költeni a bowdenre, következõ az lesz nekem is.

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
más adapter;
a hátsót gyanítom, hogy nem tudod felrakni elõre. és az elsõt sem hátra ;)
amúgy se bowden hozzá se fékkar...
úgyhogy ha jó féket akarsz még azok is kellenek! (ajánlom az aprót- avid fr fékkart-vadonatúj, töredék áron)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Ott, hogy a hátsóhoz külön odaírták, hogy GYÁRILAG HÁTSÓ.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Azt írta a srác, elõre az olcsót, hátra pedig idézek "értelemszerûen" a hátsót kell venni drágábban. Na most hol ebben az értelem? :D

FR5 kart veszek én is hozzá.

Egyedül a madzaggal vagyok gondban. Gondolom belsõ mindegy, akármilyen köszörült típus megteszi.

Igen ki kell centiznem pénzügyileg, ezért veszek most csak elõre (a rövidebb bowden+ár miatt). :)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
ja meg fékkart is kell venni de mûxik a v fékkarral is, de van ilyen speckó karja az avidnak ami állitólag nagyon jó asszem fr5 néven fut

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts
látod én frankon azthittem ehhez van madzag, de miért nincs? még azt is külön vegyek? :)
Sei, soku Si.