Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
csak a kiváncsiság kedvéért: miért is érdekel h melyik tárcsa a vastagabb?
nem kötözködni akarok, csak érdekel.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás

a shimano-k véknyabbak, a sram/grimeca pedig elég vastag a példának kedvéért.
ha nagyon kell, tudok mérni sram, shimano és hope tárcsavastagságot pontosan.

Ezt nagyon megköszönném...

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
jaja a sram tárcsát most raktam be hátra (fúj) és tényleg vastagabb a maguránál. pont annyival, amennyit utánállit a féknyereg a pofákon, szal amig a magura simán kiesett a nyeregbõl addig a sram/grimeca kicsit szorult benne.
rob: örülök h megoldódott a problémád. az ebájkot azért mondtam, mert én pl személy szerint vagy úgy csinálom h haverokkl közösbe rendelünk, vagy ha nagyon kell valami, akkor nem számit 1 ezres pl. (legalábbis nem annyira)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a shimano-k véknyabbak, a sram/grimeca pedig elég vastag a példának kedvéért.
ha nagyon kell, tudok mérni sram, shimano és hope tárcsavastagságot pontosan.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás

van, akár 0.4 mm is.

... és esteleg azt is tudod, hogy melyik cég javára???

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
tam: atomkirály. pont ilyen kell.
pali kj: köszi, de amint látod, megoldódik a helyzet, lassan de biztosan. (ebike amugy 1500huf, egy 3 ezres adapter esetében elég soknak itélem meg az ezerötöt :) )

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ez van, ez jo elore? hatsot sztem nem talaltam. bezzeg boxxer az van 2 is... mikor nem kell. mindegy

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
rob hozzátok nem jár az ebike futár?
ha még nincs adapter, akkor pár napon belül szerintem tudok hozatni (v valaki más is) és elmegy postán utánvéttel. vagy valamelyik segitõkész pesti fiatalember szerintem még nálam is hamarabb jut ilyenhez. (csak mert én is vidéki vagyok)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
saint féknyereghez is vehet deore kart :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Szimanó szerintem, Saint nagyon jól fog, hátra meg elég a Deora, de ha szúrja a szemed hogy nem egyforma akkar hajas....:D

Pityuszhely

Pityuszhely

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
Csumi !
Lenne egy kérdésem hozzátok a tárcsafékekkel kapcsolatosan.Méghozzá az h milyet is vegyek...Hayes hfx 9 HD-t(elõre-hátra 203-as tárcsákkal) v elõl Shimano Saint hátúl Deore brm-535-öt(203-203 as tárcsákkal) ??
Én kb 60 kg vagyok és merevvázas gépem van lesz...leggyakrabban freeerideozok(jövõre remélhetõleg ausztriában is) de gyakran látogatom a komolyabb dh pályákat is...de leggyakrabban NS pályán megyek(monngyuk ez attól függ h esik-e v nem mer ha esett/ esik akkor megkell várni míg felszárada nyálka.

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás
kicsit visszaolvasol a forumban és megtudod, hogy egy alkalmas szerszámmal (pl. laposfejû csavarhúzó, régi tárcsa ) vissza kell nyomni a dugattyúkat. nem tudom de lehet benne van a használati utasításában is. sok sikert
Sei, soku Si.

Zsole

Zsole

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok! :)1

Tudna valaki nekem segiteni? Avid Juicy 5 féknek behúztam a fékkarját amikor nem volt benne a tárcsa és nehezebben ment vissza és egyfolytában súrlódik.Mi lehet a baja a fékrendszernek? elõre is köszi

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
elcsé: eddig nem kellett a saint-hez, akkor most miért kell majd? lehet, hogy a hope tárcsa mégsem 205 csak 203? vagy mi?
tam: igen, az kell. meg egy hátsó is-pm/160-200

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
és ha hope tárcsáho köll majd akko köll majd a fék alá alátét is, 1mm-s

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
robert keress kepet arrol az adapterrol ami neked kell, mert van itt egy a zsebembe, de nemtom hogy ez e az ami.

ami neked kell annak ez a kodja

sm-ma-f203p/p [small misc - mount adapter - front203 - postmount/pustmount]

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
van, akár 0.4 mm is.

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás
Sziasztok!

A különbözõ cégek tárcsáinak (avid, hope, magura, hayes, shimano) anyagvastagsága között van különbég?

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
maghoz más fitting van mint hfxhez
legalábbis asszem vmi ilyen rémlik, szal a csõ jó lesz, csak a végén a fém bigyó nem

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

rob: de 203-as kell nem? 200-asról nem tok.

akkor 8"
(tulajdonképpen 205 nyilván, mert hope tárcsához kellene)