Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18554 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

aaaaaa.Nem nem!Azért ilyen egyszerûen nem adom fel!Ennyi erõvel kapásból vehettem volna a Grimeca helyett egy Avidot pl.Havertól volt, kipróbáltam, beleszerettem és egy olyan fing összegért adta hogy ha nem csapok le rá hülye vagyok és más veszi meg, most amennyit ráköltök + a vételár meg sem fogja közelíteni egy normális hidrás fék árát és egy kis kitartással van egy nem hétköznapi elmebeteg fékem gyakorlatilag sza.é-hug..é .Szal nem adom fel :D :D :D , csak hát kéne a segítség mert nemtom mi passzol hozzá és mi nem.

tehát ott a fék, és látod milyen csõvel van....

veszel egy shimano kart, a hozzávaló gyürüvel ha lehet átroppintod a régi csövet, esetleg talán jó is bele a 90'os csatlakozás...
érdemesebb lenne elvinned egy jó szervízbe, ott mondanak neked valamit. - nem távgyógyítást webes alapokon.

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 posts

Szóval akkor a félfémes erõsebb de jobban kopik, mint a fémes? ez esetben hayes hfx 9-esrõl van szó

nagy általánosságban..hfx esetében nemtom mi a nyerõ..thez kolléga is megcáfolta h ez nemszentírás..

pappi

pappi

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

inkább félfémes..a másik tartósabb

Szóval akkor a félfémes erõsebb de jobban kopik, mint a fémes? ez esetben hayes hfx 9-esrõl van szó
United Merida Freerider<------------>Live Free for Freeride
Mit jelent az, hogy trekking?

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
aaaaaa.Nem nem!Azért ilyen egyszerûen nem adom fel!Ennyi erõvel kapásból vehettem volna a Grimeca helyett egy Avidot pl.Havertól volt, kipróbáltam, beleszerettem és egy olyan fing összegért adta hogy ha nem csapok le rá hülye vagyok és más veszi meg, most amennyit ráköltök + a vételár meg sem fogja közelíteni egy normális hidrás fék árát és egy kis kitartással van egy nem hétköznapi elmebeteg fékem gyakorlatilag sza.é-hug..é .Szal nem adom fel :D :D :D , csak hát kéne a segítség mert nemtom mi passzol hozzá és mi nem.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
amit most rátervezel költeni, azt hozzácsapnád az eladott féked árához, és kapnál akár egy újat is, aminek van szervízháttere, garanciális háttere, valamint mindig kapható hozzá minden.
gondolkodj el ezen!

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Másik kérdésem hogy van ez a Jagwire fékcsõ csatlakozó szett mely 90 fokos kábelkivezetéshez terveztek ez jó lesz ahoz a bizonyos Grimecához (annak is 90 fokos amúgy)? És itt egy link errõl a cuccról van szó:

http://ebike.hu/term...resz/fekcso/891

Elnézést a reklámért de máshol nem találtam képet meg leírást róla.
Azért kérdezek hülyeségeket mert nem elég a fékcsõ ami a fékemhez van és nemtudom feltenni tehát meg kell vennem hozzá a szükséges dolgokat és hát khmmmm mivel nem olcsó nem szeretnék sza..ba lépni.Elõre is köszönöm a segítségeteket!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
elvileg ha össze tudod roppantani a grimeca féknyereggel is jó, hiszen az xt-t másolták le.(vagy fordítva, ki tudja)

gyakolatilag természetesen márkán BELÜL értette az aki azt mondta/írta hogy bármihez.
azaz shimano

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Sziasztok!

Kérdésem az lenne hogy nézegettem neten egy fékkart (hidraulikust) egész pontosan Shimano Deore XT (BL-M756) típusát!Namost azt írták rá hogy bármilyen hidrás fékhez használható, namost én ezt egy 4 dugatyús Grimecához is használhatom akár?A másik kérdés hogy nem tud valaki egy pontos leírást adni a hidraulikus fékek szervízérõl (feltöltés,légtelenítés) ahol esetleg rajzokkal is mutatják a dolgokat (only hungary)???Elõre is thx!

JaniKirály

JaniKirály

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 posts
bocsi hogy reklámozom, de pl ez az adapter jó lehet?
http://apro.bikemag....ct=30644&cat=17
Jani

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

20mm átütõtengelyes a marzo is.
de ezekszerint akkoris szereznem kell hozzá másikat?!

ha csak boxxer adaptered van, akkor biztosan.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

JaniKirály

JaniKirály

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 posts
20mm átütõtengelyes a marzo is.
de akkor milyen adapter kell egy 2006os drop off triple-hez???
kintebb van a szem, tehát a féktestet közelebb kell tenni a tárcsához. alátétezéssel ez megoldható nem?
Jani

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
van külön boxxer adapter!!

nálam is hasonló a szitu hogy az elvileg jól beállított féktestbe uj betét került és most hogy kopik össze rettentesen rezonál blokkolás elõtt.az eredetileg benne lévõ betét nem csinálta ezt,az elöl lévõ ugyan ilyen sem csinálja ezt..
Igaz ma mentem vele elõször mióta uj a betét...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
boxxi adapter nem lesz jó hozzá ez TUTI

mert a boxxer alapból adapter nélkül 180as pizzához jó
Autist Team:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

mi az hogy boltonos?
és ha nem boltonos akkor jó a boxxeren használt adapter?
('06 drop off triple 170mm)

bolt-on = 20mm tengely, mint a boxxered volt.
mod: csak a tengely vastagságára vonatkozik az egyformaság, :)
a boxxer adapter tuti nem lesz jó, de a sima sem jó ha átütõs, mert a marzonak kintebb van a szem olyankor.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

JaniKirály

JaniKirály

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 posts
mi az hogy boltonos?
és ha nem boltonos akkor jó a boxxeren használt adapter?
('06 drop off triple 170mm)
Jani

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
rendesen és egyenletesen van meghuzva az összes tárcsacsavar?
nincs ütés a tárcsában?

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Lecsereltem sz elsö tarcsamat original Hayes HFX9 est (160) egy Formula 180-ra.
Nyikorog mint a korsag, de csak egy ponton. Ha elkezd csikorogni akkor olyan mintha a villa is vibralna egy kicsit. Gondoltam meg be kell hogy igazogyon a az uj 180-as tarcsaramde 200km utan mar minden o.k kellen,hogy legyen.
Mi lehet itt a problema? Lehet belekellen reszelni(pofakba) 1-et?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
attól függ, hogy a marzo is boltonos-e vagy sem.
ha boltonos, akkor marzo adapter kell.

JaniKirály

JaniKirály

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 posts
sziasztok

volt nekem egy boxxerem, azon egy 203-as elsõ adapter, rajta 1 tektró fék és egy avid 203mm-es tárcsa.
kifogástalanul mûködtek együtt.
a boxxernek most vége, és egy '06 marzocchi drop off triple 170mm lesz helyette.
milyen adapter kell beszerezzek ha a 203mmes avid tárcsát szeretném továbbra is használni, ha kell egyáltalán, vagy jó ami eddíg volt?
vagy van olyan hogy tipikus marzocchi adapter?
elõre is köszi
Jani

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
egyelõre nagyon úgy néz ki hogy az eredeti fémes hayes pofával nagyobb fékerõt tudtam kicsikarni a hayesból mint a faktor által forgalmazott félfémessel.
tehát ez nem szentírás.