Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts
HFX 9-es fékemben fékbetéteket szerettem volna cserélni. Felújított betétekrõl van szó, ezért nem fértek be.
Próbáltam a dugattyúkat beljebb nyomni, mentek is, de utána mindig visszatértek a régi helyzetbe.
Ez mitõl lehet, és hogy lehet kiküszöbölni?

Ezután húzogattam a fékkart, aminek az lett az eredménye, hogy a dugattyúk kijöttek, kis olajréteg volt rajtuk, a fékkar pedig markolatig húzható, de nem történik semmi fékezés szempontjából.
Mintha nem lenne benne elég olaj.
Ha ez van, kérdésem, vajon hova tûnhetett el?
A fékkaron lévõ túlfolyón nagyon-nagyon kevés olajat észleltem, de letöröltem, és azóta semmi.

Így járt ez a fék korábban is, akkor is kiszedtem a fékbetéteket, de akkor nem huzogattam a fékkart, mégis elment a fék.

Lehetséges, hogy valahol ereszt? Vagy nem volt jól légtelenítve legutóbb, és a mostani nagyon-nagyon kevés olajveszteség együtt okozta a nem mûködést?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
alu es acel koze azert ugye kell mert osszerohad
eletrokemiai korrozio ugye

menetre meg azert, hogy kesobb is centirozhato legyen es ne reccsenjen

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

egyik anyanak sem art.
kicsit a menetre es maris jobb.

Mi konkrétan menetre nem rakunk soha... Alu anyánál azért, mert ugye puha, megszorul egybõl, illetve felszorul a felnire, vagy a szegecsre... Aztán mikor még "üres" a felni körfújjuk meg minden, aztán úgy... menetre sztem nem feltétlen kell, de ugye mindenki másra esküszik... :D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
egyik anyanak sem art.
kicsit a menetre es maris jobb.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

az én kerekeim is zsirral vannak fûzve. mondjuk az alu küllõanyának nem árt.

Jaja! Alunál nemhogy nem árt, igazából ugy jó neki...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az én kerekeim is zsirral vannak fûzve. mondjuk az alu küllõanyának nem árt.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts
Hát annyi van, hogy bolti fûzésnél (mi legalábbis így csináljuk) van egy két olyan felni amibe szószerint letapad a küllõanya a szegecselésnél, vagy a felnihez... Inkább utóbbi a jellemzõ... És nem tudod fölfeszíteni. ezért teszünk egy kis cuccot, mondjuk wd40-el kicsit körbefújjuk a felnit. Viszont gyári keréknél meg szerintem mindegyiknél tesznek valami kis olajat vagy valamit, aztán ugy letörlik meg minden, de a kis repedésekbõl, meg hézakból csak szép lassan "folyik" ki a cucc... Szerintem...

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts
Gyári kerék elöl hátul.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

Viszont észrevettem még egy furcsaságot!
Mind az elsõ, mind a hátsó kerék gyûrûzésénél olajfolt (ragacsos poros izé) volt az összes küllõnél, de csak ott, a felni többi része nem volt olajos.

Gyári kerék vagy boltban fûzetted?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts
Már nem lesz sütés.

Nagy hirtelenjében nekiestem smirglivel, mire fele pofa lejött.
Amint lehet veszek hozzá gyári fékpofát.

Arra én is kíváncsi vagyok hogy került oda olaj. Mert a teló nem ereszt, máshonnan meg nem tudom, hacsak nem manuálisan, amire gondolni sem merek.

Viszont észrevettem még egy furcsaságot!
Mind az elsõ, mind a hátsó kerék gyûrûzésénél olajfolt (ragacsos poros izé) volt az összes küllõnél, de csak ott, a felni többi része nem volt olajos.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
jobb híján próbáld meg a sütést, igen. általában beválik, roszabb semmiképpen nem lesz
de arra kíváncsi lennék, hogy hogy került oda olaj :D

Andorgergo

Andorgergo

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
nos lenne nekem 1 olyan problémám hogy van 1 formula1 fékem pontos típust nem tudok, germica tárcsa 185ös, és nagyon szarul fog, hidrás fék, ha vizet kap, viszont 1 ujjal is blokkol, miért van ez????

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts
Figy srácok!

Hogy kell bb7-bõl kiszedni a pofákat? Az Istennek sem sikerül. Kitekerem az állítókat, összenyomom õket, és húzom, de csak nem jönnek.

Elfelejthettem valamit?

Esetleg bowdent ki kell kötni?

Csak mert ki akarom deríteni mi a túróért nem fog. Tegnap voltam zúzni, és elég félelmetes volt, így gyak. 0 fékerõvel.

Jah amit már észrevettem: a bowdenbõl (hosszanti szálas) kb 2-3 mm-re kijöttek a szálak. Ez lehet probléma?

edit: sikerült kiszedni, olajosnak tûnik a pofa. A kezedem végighúzva sötét csíkot hagy. A hátlapja meg rendesen tocsogósan olajos.
Ez durva.

Tudok még valamit csinálni a pofákkal vagy csere?
Esetleg kisütni?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
shimano inkább hidraulikusban jó. mekából avid, legrosszabb esetben hayes hmx1. karból inkább állítható bovdenhúzásút. olcsón pl. trinity drágábban sram mégdrágábban avid sd.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts

Sziasztok most szertnek venni ket bowdenes Shimano tarcsafeket mitszoltok hozza meg eri meg venni??? jah s mele ket Deore behuzot!

Privi ment!

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 posts

Sziasztok most szertnek venni ket bowdenes Shimano tarcsafeket mitszoltok hozza meg eri meg venni??? jah s mele ket Deore behuzot!

Nem. Szvsz a mai árak mellett Avidon kívül más bovdenest nem érdemes venni.

RichMan

RichMan

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

JaniKirály

JaniKirály

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 posts
203-as hayes adapter és 2db. 1mm-es alátét megoldott az egészet.
köszi a hozzászólásokat
Jani

Mechanix

Mechanix

vendég

• fórumtag
  • 12 posts

Ezer kösz mindenkinek aki segített ! De ugy néz ki hogy a tárcsaféknek semmi baja, mivel most lementem próbálgatni, és ugy nézem hogy a kerékben van egy 8as...viszont az már végképp magas hogy hogyan s miként. Inkább ezt a problémát elteszem a szervízesnek. Majd ha kiderül akkor megírom, és okosabbak leszünk...

Na elvittem még mult héten szervízbe, és nem találjátok ki mi volt....
Maga a tárcsa volt elferdülve, kb 0,1 mm ert, és úgy ért hozzá a pofákhoz. Visszahajlították, oszt jóvan :D

ui.: csakhogy a mai napom se legyen jó, még hazafelé gyorsba kaptam egy defektet...valaki utál odafenn.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Hayes-bõl 98-15069 Part No. (az adapteren 74-25D jelölés). Szinte az összes Marzóra ez kell.