thx boys :clap:
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Started by
zOrg
, 2006. January 10. 04:41
Posted 2006. October 20. - 22:58

Posted 2006. October 20. - 22:58

kb mindnél ugyanaz
mi inkább elpancsolunk sok olajat, de legyen biztosan OK a fék
meg kényelmi okokból felszerelt állapotban csináljuk
körbetekered a fékedet ronggyal, h ha meglök a kutyád hátulról, akkor se menjen egy csepp se a földre/betétre/gépre (bár a vákuum miatt nem menne amúgy sem)
szóval fecskendõbe felszívsz sok olajat, és tömlõt téve arra rácsatlakoztatod a féktestre, amit tudsz lenn nyitni/zárni
a kormányon kinyitod a túlfolyót/légtelenítõ nyílást, ha kell, elforgatod a fékkart, meg megoldod ott is az olaj kultúrált elpancsolását
átnyomsz jóóóóó sok olajat a rendszeren, felül kijön a használt téma a levegõvel
aztán zársz
megnézed, milyen a fékkart húzni, aztán vagy úgyhagyod, vagy kinyitod a csapot és tolsz még bele/szívsz vissza
editke;
megint megelõztek
csiga vagyok
mi inkább elpancsolunk sok olajat, de legyen biztosan OK a fék
meg kényelmi okokból felszerelt állapotban csináljuk
körbetekered a fékedet ronggyal, h ha meglök a kutyád hátulról, akkor se menjen egy csepp se a földre/betétre/gépre (bár a vákuum miatt nem menne amúgy sem)
szóval fecskendõbe felszívsz sok olajat, és tömlõt téve arra rácsatlakoztatod a féktestre, amit tudsz lenn nyitni/zárni
a kormányon kinyitod a túlfolyót/légtelenítõ nyílást, ha kell, elforgatod a fékkart, meg megoldod ott is az olaj kultúrált elpancsolását
átnyomsz jóóóóó sok olajat a rendszeren, felül kijön a használt téma a levegõvel
aztán zársz
megnézed, milyen a fékkart húzni, aztán vagy úgyhagyod, vagy kinyitod a csapot és tolsz még bele/szívsz vissza
editke;
megint megelõztek
csiga vagyok
Posted 2006. October 20. - 22:57

ez még nekem is új:)
itt egy:
http://forum.bikemag...&postcount=1847
Posted 2006. October 20. - 22:54

hát ez az
ezt akarom én is h vki mutassa meg nekem hogy kell. vagy mondja el értelmesen (tán igy is sikerülne)
nem tudtok vmi linket ahol részletesen le irva minden lépésröl lépésre?
Keresésbe beírod. "fékfeltöltés" "olajcsere" "légtelenítés" stb. stb.
Posted 2006. October 20. - 22:54

ja ok bocsi
én még csak pár napja regeltem de nyugi veszem a fáradságot és visszakeresek.
én még csak pár napja regeltem de nyugi veszem a fáradságot és visszakeresek.
Posted 2006. October 20. - 22:51

de nem mondom h keress vissza, mert én is épp ezt próbáltam, és nem találtam meg egyiket sem.

fura ez a keresõ.
Posted 2006. October 20. - 22:50

hát ez az
ezt akarom én is h vki mutassa meg nekem hogy kell. vagy mondja el értelmesen (tán igy is sikerülne)
Posted 2006. October 20. - 22:48

én dot4.0-s repsoil-t használok. nem nagy kunszt a légtelenítés, ill a fékfeltöltés
egyszer mindenképp érdemes vizualizálni az egészet, hogy lásd mit hogyan hova. utána könnyedén menni fog.
egyszer mindenképp érdemes vizualizálni az egészet, hogy lásd mit hogyan hova. utána könnyedén menni fog.
Posted 2006. October 20. - 22:34

értem akkor te biztos vágod hogy hogy kell ezt csinálni:)
amugy pontosan milyen olaj is kell a hfx9be? Dot5.1 es ugye? vagy csak Dot4es?
amugy pontosan milyen olaj is kell a hfx9be? Dot5.1 es ugye? vagy csak Dot4es?
Posted 2006. October 20. - 22:30

használattól függ, évente érdemes, de kibírja tovább is simán. én az elkopó fékpofák miatt kb 3-6 havonta csinálom.
Posted 2006. October 20. - 22:28

Posted 2006. October 20. - 22:26

nekem tökéletesen bevált.
(4 ilyen fék futott át a kezeim között, most 2 2005ös van használatban - a karbantartó olajcseréket, és a fékpofacserét leszámítva hozzá se kellett nyúlni.)
(4 ilyen fék futott át a kezeim között, most 2 2005ös van használatban - a karbantartó olajcseréket, és a fékpofacserét leszámítva hozzá se kellett nyúlni.)
Posted 2006. October 20. - 22:25

ok thx fiuk. azért biztam benne h egy roppanto gyürü csak pár 100Ft:)
amugy mi az általános véleményetek a Hayes Hfx9 esröl? (2005ös)
nekem végülis csak cc-re kell. arra remélem jol fog szolgálni. már alig várom h leszedhessem a shimano bowdenest...
amugy mi az általános véleményetek a Hayes Hfx9 esröl? (2005ös)
nekem végülis csak cc-re kell. arra remélem jol fog szolgálni. már alig várom h leszedhessem a shimano bowdenest...
Posted 2006. October 20. - 20:34

ok thx
adapter lesz elvileg elöre való hozzá. azt gondoltam h az különbözik az eslö meg a hátsó.
és az a roppantó kis fém vacak mennyibe kerül kb?
ha jól emléxem, ~150-200 Ft.
Posted 2006. October 20. - 20:32

de magától nem fogod tudni megcsinálni, csak ha már láttad hogy kell.
a roppantógyürü nincs egy ezres sztem.
sok sikert.
a roppantógyürü nincs egy ezres sztem.
sok sikert.
Posted 2006. October 20. - 20:18

ja az lesz sztem is csak legyen meg elöször a fék
csak azért jó lenne majd idövel tudni ilyen apróságokat mint pl olajat cserélni benne ..stb

Posted 2006. October 19. - 22:40

Szerintem jobban jársz ha lemész vele egy szervizbe, ahol értenek hozzá hogy menyi olaj kell a csöbe, hogy kell szakszerüen megvágni a csövet stb...mert lehet hogy ha te otthon megsufnitunningolod (
) akkor mesze nem fog olyan jol müködni mint kéne...

Posted 2006. October 19. - 21:58

ok thx
adapter lesz elvileg elöre való hozzá. azt gondoltam h az különbözik az eslö meg a hátsó.
Posted 2006. October 19. - 20:24

persze, alkalmas, a fékkar felõl tudsz vágni a csõbõl, de kelleni fog egy roppantógyürü, és a fém kis basz, mely bemegy a csõbe - minden más felhasználható újra.
a kar tudja, a féknyereg is azonos, adapter fog kelleni még.
a kar tudja, a féknyereg is azonos, adapter fog kelleni még.
Posted 2006. October 19. - 13:28

szevasztok
egy hayes hfx9 féket szeretnék venni ami hátra volt felrakva de nekem meg elöre kéne. a fékcsövet meg tudom vágni ugye? és akkor mehet minden mert a fékkar flip-flop os
egy hayes hfx9 féket szeretnék venni ami hátra volt felrakva de nekem meg elöre kéne. a fékcsövet meg tudom vágni ugye? és akkor mehet minden mert a fékkar flip-flop os