Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18554 replies to this topic

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Csinaltam egy hülyeseget! ( nemcsak most)

Felszereltem egy Magura FR t 2005-ost.( allitolag edig minden o.k müködöt)
Slajfolgatott,de sikerült bealitanom. Az volt vele a problema,hogy nem fogot valami erösen meg a hatulyat sem birtam felemelni vele. Kivettem a beteteket es merhogy mutivalt voltam tettem egy pici olajat a fekcininder meg a "fal" köze, de csak tenyleg egy picit. Papiral szinten egy picit letörültem es beraktam az uj oroginal fekpofakat.
Fekezgettem vele nagyokat ugy, hogy a hatulja mar laaaasan emelkedik.
Azomban mielöt megalna a bico egy nagy fekezes utan, egy akkorat ordit, hogy meg enis megijedek. Szoval a hang, hogyha 30km/h rol fekezek akkor az utolso pillanatban jön, mielöt megalnek.
Ha enyhen behuzom a feket es tolom suly nelkül akkor egy koncertet adhatnak vele.

Szoval a hülyeseg az a olaj dolog lenne, merthogy ha egy pici olaj is kerül a betetre akkor anyi neki. ( lehet az olaj elparolog egy picit a melegtöl es lecsapodig a beteten/tarcsan??

De honnan az a csikorgas? Mert ezert vettem le a Hayest........

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
tényleg egyébként melyik fékcsö jobb? a régebbi fémszálasok vagy ezek az újabb müanyagok? (gondolom az se mind1 kinek mire kell, nekem pl cc.re szerintetek melyik lenne jobb?)

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
na megnéztem és nem a csõbõl jön az olaj hanem ott ahol a csõ már bentvan a karba, van egy ilyen fém gumó és abból.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Megjött az 525.

Már fel is tettem, de a hátsó nyúlik. Gondolom az évek során fellevegõsödött.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

shimano xt 03-as. ok köszi majd holnap megnézem akkor

ha fémszálas a csõ, akkor bukta, új csõ.
viszont éppen már nem annyira forgalmazott, szóval akkor már a müanyagosat kell venned.(hacsak nem találsz boltban valahol)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

A bbb pofák mûgyantásak bármilyen tárcsával használhatók max. nem fognak.
.

kösz...ezt észre vettem....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nem tudja valaki, hogy az ebikeon kapható kék színû BBB tárcsafék pofák anyaguk alapján mely tárcsákhoz passzolnak? Pl hayes, magura, shimano, stb, illetve hogy melyikekhez nem?

Nem tudom, hogy mûgyanta alapúak-e, vagy fémesek, vagy csak félig fémesek, vagy MITTUDOMÉN, illetve hogy ez mennyit számít. Például BIZONYOS shimano tárcsákhoz oda van írva, hogy "mûgyanta alapú pofához".

Használt már valaki "helytelen" párosítást?

Világosítsatok már föl!

thx

A bbb pofák mûgyantásak bármilyen tárcsával használhatók max. nem fognak.
A hayesszel tényleg jó.

A sebesség mindent megold.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
shimano xt 03-as. ok köszi majd holnap megnézem akkor

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
milyen fék? ha a csõ törött, még a repedés elött elvágod, új roppantógyürü, új kis réz basz a csõbe, és had szóljon. ha rövid lenne, akkor ruházz be egy goodridge csõre, az bírja az ilyen jellegû dolgokat. (ez az amiben nagyon jó ez a csõ)

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
elsõ sikeres kormánypörim után azt tapasztaltam hogy a fékcsõ és a fékkar találkozásánál folyik az olaj. már elfolyt teljesen. pedig elötte alaposan megnéztem és a kábelnek még fél fordulat helye volt pluszba. komplett kábel csere?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Nem tudja valaki, hogy az ebikeon kapható kék színû BBB tárcsafék pofák anyaguk alapján mely tárcsákhoz passzolnak? Pl hayes, magura, shimano, stb, illetve hogy melyikekhez nem?

Nem tudom, hogy mûgyanta alapúak-e, vagy fémesek, vagy csak félig fémesek, vagy MITTUDOMÉN, illetve hogy ez mennyit számít. Például BIZONYOS shimano tárcsákhoz oda van írva, hogy "mûgyanta alapú pofához".

Világosítsatok már föl!

thx

magurához a legszarabb ami kapható.....héjszhez állítólag jó, de azt nem próbáltam, de a magura után nem is fogom.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mr.NG

Mr.NG

vendég

• fórumtag
  • 12 posts

Világosítsatok már föl!

thx

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
elõre átütõs telóhoz milyen adapter kell 185ös tárcsához?hayes mag a fék.
vagy jó az ami hátul van(hayes is160-is185)?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
hát jah ugyhiszem annyi (elvileg 74mm)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
én úgyhiszem hogy az már PM-es.
tehát jó leszen hozzá;) mérd meg a féknyerget rögzítõ két csavar-közép távolságát. ha ez 74 mm, nyertél.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
hohóóóó
örülnék is mint majom a farkának ha tényleg jo lenne hozzá :)
amugy BR M475 ösöm van.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
jó hozzá!;) kivéve ha br-m515. vagy br-c601-es a fék. azaz ha PM-es, akkor jó lesz (az említettek pm kinézetüek, de jóval kisebb a szemtávolságuk)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
ja sajnos :(
mert tudom h most is különbözö van elöl meg hátul (egyforma shimano bowdenes fékeim vannak most)
a köcsög shimanos adapter meg tuti nem jo a hayeshez. ugyhogy akkor ezt még kellesz szereznem.
thx thez

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
nem, elõre egy elsõ 160as kell

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
sziasztok
na lenne még 1 kérdésem: akitöl veszem a hayes hfx féket neki ez hátul volt kistárcsával.
na már most nekem meg ugye elöre kell. egy Marzo telom van a hagyományos tárcsa szemes (nem post mount)
amivel az elözö tulajnak hátra volt feltéve adapter az jó nekem elöre a telora?
magyarul! ugyanolyan adapter való elöre ill hátra a hayes fékhez? (persze neki is kistárcsa volt meg nekem is az lesz)
nos?

itt egy kép rola: Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu