Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
még kell kopnia.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ccccc

ccccc

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
nyekereg meg karistol az én bb5ösöm is.. de nemtom mé van BASEm-nek is ez a baja szentem... elég zavaró szal +értem, de ha a fékpofa oldala van csak megkopva kb. 1 mmes sávon körbe és még csak 1 hetes a fék, az baj vagy nem? az mit jelent, h még be kell kopnia??? (vagy semmi köze)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
egy 170-es xt tárcsát lehet tudok szerezni, majd holnap megnézem a boltban, ha el nem felejtem.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
azt pl sehogy. ha nagy szerencséd van és találsz adaptert, akkor is 170-es tárcsa kell.

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Hali!

Hol tudok olyan fékadaptert szerezni ami a PM-es villa és IS féktest összekapcsolására jó. Egy Grimeca féket (amelyik olyan mint a régi XT, és a SRAM 9.0 ás hidraulikus) 160as tárcsával szeretnék Manitou villára rakni.
FELAHEGYRE! :scared:

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Jó bolt annyiért.

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Igen centerlock. itt láttam. nem 15 hanem 15.900 elnztem http://www.galaxybik...ermek.php?id=10

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ha jol tudom center lock a neve. és eslö aggyal 15?

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Saint tárcsa + Hfx 9 milyen párositás? jó a saint tárcsa?van olyan minõségü mint a hayes?(nem a 6 csavaros hanem az a bordás nevát nem tom) Shimano saint agy meg 203 mas nagytárcsa megér 15 huf ot uj galaxibike on?

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
BB5: bal oldalon imbuszkulccsal jobb oldalon a lengõfül le-fel állításával lehet beállítani a fékpofatávolságot.

BB7: Ugyanez csak csak máshogy állítod be a fékpofatávolságot - bár ilyenem nem volt

Szal nincs több olyan kérdés h melyiknek jobb a fékereje, mert tökugyanlyan, és az anyaguk is tökugyanaz - csak más-más pofa való beléjük

jah és persze a féktestet is párhuzamosra kell rakni.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ja ezen én is csodálkoztam az lenne baj ha nem horzsolna :)
amugy bb5öt sztem is egyszerü beállitani mert azokkal a kis kupos alátétekkel is szépen párhuzasmossá lehet varázsolni a pofákat a tárcsával.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Le tudná vki írni nekem, hogyan kell beállítani a bb5ös tárcsaféket? Mert még mindig az a problémám, h amikor erõsen fékezek, mintha horzsolná a tárcsámat a fékbetét, erre azt mondták a boltba, h ferdén van berakva a kerék, vagy ferdén van beállítva a tárcsafék...
elõre is thx

hat ha erosen fekezel, akkor igen, horzsolja [mi?] a fekpofa a tarcsat. mert ugy fekez. mit kene csinalnia?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Le tudná vki írni nekem, hogyan kell beállítani a bb5ös tárcsaféket? Mert még mindig az a problémám, h amikor erõsen fékezek, mintha horzsolná a tárcsámat a fékbetét, erre azt mondták a boltba, h ferdén van berakva a kerék, vagy ferdén van beállítva a tárcsafék...
elõre is thx

Már többször válaszoltunk.

A beállításnál mi sem egyszerûbb.

Fék feltesz, csavarok lazák.
Fék behúz. Fix pofa állít, míg középen nem lesz a tárcsa.
Ha középen van: fék behúz, csavarok meghúz. Ezután fix pofa kijebb teker, hogy ne érjen bele a tárcsába.

edit: ejtõpapucsos vázba nem is lehet ferdén beletenni a kereket, legfeljebb nagy tehetséggel :)

Régen nekem is nyekergett meg karistolt hátul. Közben lett új fékem. Na ez is karistol. :D

BASEm

BASEm

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
elõre is thx

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
hát ja. a mostani mechás shimanokhoz is ezt adják még sztem. de még mindig inkább ez a shimano mint utángyártott bbb vagy alligator tárcsa...(habár lehet h azok is jok.)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
mivel olcsó, és nem régi, ma is gyártják folyamatosan.
nézz meg egy olcsó avid tárcsát.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Nem hiszem, hogy erõsség tekintetében lenne különbség.

Viszont tény, hogy az olcsó régebbi 160as shimano tárcsa nem éppen a precíz megmunkálás mintapéldánya.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ok akkor jo.
mert arra gondoltam h megcserélem az elsö XT tárcsát a hátsó mechás shimano tárcsájával mert ott nagyobb a fékfelülete a tárcsának. viszont hidráshoz nem árt az erös tárcsa és azért az XT tárcsa csak erösebb mint a legalapabb mechás shimano tárcsája....

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

sziasztok
azt akarom csak kérdezni h baj e ha a fékem nem csak a tárcsa fékezö felületén fog hanem picit beljebb a tárcsaküllökre is leér? (kb2-3mm.t) a másik irányba pont jo arra nem log le...
hayes hfx9 fék, xt tárcsa

egy full-saint szett (féktest, betét, tárcsa) is ugyanezt csinálja, sztem nem baj, tök normális.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Ez nem gond!

Ha eltérõ féket és tárcsát használsz, akkor ez elõfordul, de sokan nyomják így.

Nekem hasonló gondom volt azzal a különbséggel, hogy a megfelelõ passzentos munkahenger fogott picit bejjebb. Úgy oldottam meg, hogy tettem az adapterre egy-egy hézagoló alátétet, így jó helyre került. Nálad ez éretelemszerûen felesleges, mert akkor felül csúszik le.

Szal nekem csikorgott a fék, mondom belövöm rendesen, de hiába, megmaradt.