az elég nehéz. és annyiért amennyibe az el camino kerül, kapsz jobbat és könnyebbet.....akkor már inkább hfx mag ha hayes, az olyan 860 gramm, vagy magura luisa /nem az fr/ az 800 g körül van, de ha jól emléxem az el camino itthoni listaára elég közel van a magura marta sl-éhez, ami vhol 700 g körüli tömeggel bír, és az egyik legkönnyebb t.fék....Hello
Épp tárcsfékre váltás elõtt vagyok. Az lenne a kérdésem hogy cc felhasználásra egy 940gr-os fékszett nehéznek számít e. Próbáltam neten nézni súlyadatokat különbözõ fékekrõl de valahogy nem volt sehol egyértelmû hogy tárcsával vagy tárcsa nélkül értik e, és így nem tudtam eldönteni. Nagyon amatõr vagyok a témában Amúgy a súlyt tárcsákkal, meg mindennel együtt értem. Jah és a fék hayes el camino. Azt hallottam hogy marha jó, csak lehet hogy erre a területre felesleges. Köszi
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Started by
zOrg
, 2006. January 10. 04:41
Posted 2006. December 29. - 12:28

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2006. December 29. - 12:15

Posted 2006. December 29. - 12:10

Hello
Épp tárcsfékre váltás elõtt vagyok. Az lenne a kérdésem hogy cc felhasználásra egy 940gr-os fékszett nehéznek számít e. Próbáltam neten nézni súlyadatokat különbözõ fékekrõl de valahogy nem volt sehol egyértelmû hogy tárcsával vagy tárcsa nélkül értik e, és így nem tudtam eldönteni. Nagyon amatõr vagyok a témában Amúgy a súlyt tárcsákkal, meg mindennel együtt értem. Jah és a fék hayes el camino. Azt hallottam hogy marha jó, csak lehet hogy erre a területre felesleges. Köszi
Posted 2006. December 27. - 13:41

Posted 2006. December 27. - 00:34

Kösz Mindenki!
Ha nem tudok a boltosokkal "dumálni", akkor lx lesz, ez már tuti!
Sokat segítettetek, de igazán!
Üdv.:
Horse-man
Ha nem tudok a boltosokkal "dumálni", akkor lx lesz, ez már tuti!
Sokat segítettetek, de igazán!
Üdv.:
Horse-man
Posted 2006. December 27. - 00:23

Amiket már felsoroltunk.
Új olajos Deore vagy LX, esetleg régi Deore 525
Vagy drágábban HFX9.
Persze van más is.
edit:
Kiszúrtak velem. Mondom kéne tárcsa meg adapter. Mondják adapter van tárcsa nincs. Mondom akkor legyen másik tárcsa meg adapter. Erre tárcsa van adapter nincs. lol
Új olajos Deore vagy LX, esetleg régi Deore 525
Vagy drágábban HFX9.
Persze van más is.
edit:
Kiszúrtak velem. Mondom kéne tárcsa meg adapter. Mondják adapter van tárcsa nincs. Mondom akkor legyen másik tárcsa meg adapter. Erre tárcsa van adapter nincs. lol
Posted 2006. December 27. - 00:23

hát amiket feljebb írtunk....legkevesebbe sztem egy deore hidrós fájna ....Hy Bikertigger !
És mi lenne az a rendes fék?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Posted 2006. December 27. - 00:17

Posted 2006. December 27. - 00:12

én a tárcsást venném, csak +dumálnám a boltossal hogy a solét cserélje le - persze beszámítással- valami rendes fékre.....Igazából két Author modellrõl van szó. Csak a szinükben és a fékekben különböznek. 15 000 Ft különbség van a két modell között. Ezért nem nagyon van más alternatívám. Vagy V fék Lx vagy tárcsa sole.
Posted 2006. December 27. - 00:08

Igazából két Author modellrõl van szó. Csak a szinükben és a fékekben különböznek. 15 000 Ft különbség van a két modell között. Ezért nem nagyon van más alternatívám. Vagy V fék Lx vagy tárcsa sole.
Posted 2006. December 26. - 23:54

A kis ravasz. 
Szerintem is hamár felmerült a tárcsa ötlete, akkor egy kis spórolást még megér.
Deore vagy LX tárcsafék oszt jónapot.

Szerintem is hamár felmerült a tárcsa ötlete, akkor egy kis spórolást még megér.
Deore vagy LX tárcsafék oszt jónapot.
Posted 2006. December 26. - 23:54

ettõl független egy sole áráért lehet kapni deore hidróst /19900 tárcsával, ha igaz/ és akkor kb +van oldva a probléma.....
spec egy sole meg egy lx v fék közül én az lx-et venném, pedig asszem nem vok egy nagy vfék rajongó,....
spec egy sole meg egy lx v fék közül én az lx-et venném, pedig asszem nem vok egy nagy vfék rajongó,....

Posted 2006. December 26. - 23:41

amikor én válaszolni kezdtem, még nem volt szerkesztve a hozzászólásade itt azt kérdezte h sole tárcsa, v lx v fék nem?

aztán meg már nem olvastam vissza.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. December 26. - 23:28

jah végül is igaz:)
használtan is körbe lehet nézni és úgy már tényleg nem sokkal drágább
kérdés hogy kell-e neki...
használtan is körbe lehet nézni és úgy már tényleg nem sokkal drágább
kérdés hogy kell-e neki...
Autist Team:)
Posted 2006. December 26. - 23:27

de ha már drótosra futja akkor vehet rendes féket is;)
lehet nem ezt kérdezte de ha már a sole felmerült, akkor egy pici + és jobb olajosra is futja.
pl az említett deore.
lehet nem ezt kérdezte de ha már a sole felmerült, akkor egy pici + és jobb olajosra is futja.
pl az említett deore.
Posted 2006. December 26. - 23:25

de, csak nem tudnak olvasni:D:D
komolyra fordítva: sole inkább ne, akkor már sztem sokkal inkább vmi drótos avid, bb5 vagy bb7
de csak ha tárcsa kell
komolyra fordítva: sole inkább ne, akkor már sztem sokkal inkább vmi drótos avid, bb5 vagy bb7
de csak ha tárcsa kell
Autist Team:)
Posted 2006. December 26. - 23:23

de itt azt kérdezte h sole tárcsa, v lx v fék nem?
Posted 2006. December 26. - 23:19

hogyan?
látta már szervíz? mert ha egy kis sarazás megöli, az nem épp természetes dolog...!

Posted 2006. December 26. - 22:16

Posted 2006. December 26. - 22:08

annyira nem rossz az a sole. de ha mar uj feket veszel, akkor sporolj kicsit es vegyel egy hfx-et, vagy valami hidraulikus shimano tarcsat...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F