Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
háló
kb 2 hete megleptem magamat 1 avid bb7 garnitúrával.
ez mindíg fog egy kicsit nyikorogni, vagy idõvel hozzáigazodik a pofa a tárcsához?
amúgy nagyon kirájul fog!!!
ja, és fékezés közben is ijen brutális ordító hangot kell adnia?
kösz

ui: örülök magamnak :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
A bike-discounton ezt adják 140 euróért:

Supply without brake disks and adapter for 180mm disk! * Conduit lengths: 1000mm (VR) and/or 1700mm (HR) * brake levers: BL-M975 * Brake caliper: BR-M975

Máshol meg ugyanez csak 117 euró (kar és dugattyú)

Thez: mennyiért vetted a tiédet?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
megnéztem én is a bikediscount oldalán, de én más árakat találtam... :)
fék+tárcsa - 100 EUR / db
fékkar - 120 EUR

ez így együtt ~90e Ft körül van posta nélkül.

edit: ez a bikediscount.de, nem nem a bike-discount.de :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Megírná valaki hogy mennyibe kerül most egy XTR tárcsafék? A bike-discount.de oldalon a leírás szerint 140 euro (tárcsa és adapter nélkül). A ebike-on meg csak a féknyereg annyi. Van már hazai árlista?

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hat igen, most en is egy ilyen kombot tervezek, hogy valami shimano fektest [lx/xt/saint] meg valami shimano fekkar [tokmindegy melyik,mindugyanaz] meg goodridge cso [ez mar megvan jee] meg hope floating rotor.

csak el kene adni az avidokat elobb. es lusta vagyok leszedni oket
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

most azt olvastam, hogy hasznalhato a sima 6csavaros shimano tarcsaval is. persze az nem alu kozepu, es ugy mar tok nehez az egesz:D

Sokan Hope floater tárcsával használják, hogy mutasson is valahogy. Még a Martahoz is jó.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

ugy néz ki a fékkarja mint a régi formulám volt anno (b5 racing :D) de szép is volt.
igazán csinálhatna a shimano az xtr-bõl 6 csavaros tárcsát is, hogy ne kelljen megvenni az xtr agyakat. (bár van centerlockos dt hügi is :chin:)

most azt olvastam, hogy hasznalhato a sima 6csavaros shimano tarcsaval is. persze az nem alu kozepu, es ugy mar tok nehez az egesz:D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

Én azt a Formula Oro-t nézegettem, csak nem találtam árát neki, meg nem sok mennettapasztalatot olvastam....
Valaki tud róla nekem írni?

workshop szerint ab 159,00 Stück

szerk: ja, ez a K18, a többi beteg áron van
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Én azt a Formula Oro-t nézegettem, csak nem találtam árát neki, meg nem sok mennettapasztalatot olvastam....
Valaki tud róla nekem írni?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ugy néz ki a fékkarja mint a régi formulám volt anno (b5 racing :D) de szép is volt.
igazán csinálhatna a shimano az xtr-bõl 6 csavaros tárcsát is, hogy ne kelljen megvenni az xtr agyakat. (bár van centerlockos dt hügi is :chin:)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Willmaker

Willmaker

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Én fogdostam a fékkarját, és eszméletlenül komoly szinten könnyû... :o Nagyon morbid a súlya!!! KArácsonyraaa,..légyszíííííííííí! (pedig machás párti vagyok) :P

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
csak a shimanora eddig sem volt panasz, míg...!
reméljük feltámadtak már.

ja és csak úgy.

Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

kiváncsi vagyok milyen, holnap tesztüzemmód.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

A Hope gyengeségének kifejtenéd kifejtenéd a topikjában? A Hayes fékkarja nekem sem kényelmes. Mondjuk egy XTR fék árából kijön két Hope, vagy akár Marta is akcióban...

és ha minden igaz a marta sl még könnyebb is...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

szemelyes velemeny: hope minit en nem vennek. uj magurak elvileg nagyon jok, az xtr-rol is aradoznak a tesztek, meghat a shimano fekek igencsak jol vannak osszerakva, az avidok meg jo arban vannak es egyszeru oket rendbentartani. a hayes karbon fekka nekem nem kenyelmes.

A Hope gyengeségének kifejtenéd kifejtenéd a topikjában? A Hayes fékkarja nekem sem kényelmes. Mondjuk egy XTR fék árából kijön két Hope, vagy akár Marta is akcióban...

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
naja, de az nem az a kategoria ami ente kollegat izgalomba hozza

RAUH-Welt
B E G R I F F

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Hayes Sole asszem egy oldalról nyom.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Pityu: persze hogy nem, már csak ott fentakadnál h nem tudnád rögzíteni az adaptert a villán.
további eltolódásokat figyelembe se véve...

Én épp most raktam fel az xtr-t, hát kiváncsi leszek. de már vagy 2 órája próbálom összhangba hozni az egészet...:) csak azt sajnálom hogy a hátsó IS-es:(

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Köszi! A Hope Mininél csak egy dugattyút láttam a robbantott ábrán, a többirõl nem találtam semmit, ezért inkább rákérdeztem az összesre.

a miniben is mindket dugattyu mozog. olyan hidraulikus feket utoljara 6 eve lattam, amiben fix es mozgo pofa volt. [Louise]

az osszes mostani hidraulikus tarcsafek [foleg ezek a felsobb kategoriasok] ket oldalrol nyom.

szemelyes velemeny: hope minit en nem vennek. uj magurak elvileg nagyon jok, az xtr-rol is aradoznak a tesztek, meghat a shimano fekek igencsak jol vannak osszerakva, az avidok meg jo arban vannak es egyszeru oket rendbentartani. a hayes karbon fekka nekem nem kenyelmes.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bambusz

bambusz

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
hát az az igazság, hogy nem igazán lehet használni fordítva egy adaptert.
BAMBUSZ

Pityuszhely

Pityuszhely

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
Üdv!
A fékadapterek visszafele is mûködnek??(pl.:az adapteret PM féktesthez tervezték és IS villához,akkor tudom használni PM villához IS-es fékkel??)