Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

szerintem:
Tapasztalat de Dig is tudna mesélni

1. Hayes
2. Shimano
3. Avid
4. minden más szar....

Szerintem, Shimano Saint és Hayes Mag, na ekkor áll a négyes pont.
Amúgy egy dolog a tuti, hogy sok féket próbáltam, de a legbénább ezek közül a Hope Mono6ti volt, mindd a négy darab ami volt, ja meg a Mono4ti is.
A HFX amit kölcsönbe nyúztam, városban meg hegyen nem szarakodott, de így nem bízok meg benne, mert túl sok negatív tulajt láttam. A fékekben pedig bízni kell, és az csak a saint-ben meg a mag-ban megy nekem!:)
Avidot hidraulikussal kapcsolatban: rocsipeti mondta, hogy melegben engedte az olajat, de akkor is fogott, csak szivárgott.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
szerintem:
Tapasztalat de Dig is tudna mesélni

1. Hayes
2. Shimano
3. Avid
4. minden más szar....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Jajj de nem bánom néha hogy BB7em van nem nem hidrós :D. Jó bowdennel inkább ezt választottam, és nem bántam meg - Hayes hidralikust kipróbálva nagyon pici volt a különbség, és itt a hõtágulás sem játszik - ellenben fõleg a hátsó féknél az olajos ismiknek okoz néha kellemetlen perceket.

Egyébként olajosok elõnye annyi hogy nem nyúlik vagy másban is jobban domborítanak?

most kezdjünk flamelni???

ki a pap kinek a paplan... vannak érvek ide is oda is..

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Na, ha egyelõre (egyenlõre más) jól fog, akkor gondolom késöbb is. Tartósságban lehet egy kis különbség de nem sok, és pláne nem annyi amennyi difi az árában van. Olyanod van amit _daci_ kinézett magának?

MJani: Ez is, az is acélból van. Ergó a hõt valószínû kb ugyanúgy bírja (hisz ugyanúgy van egy elõírás amiknek meg kell felelniük, mittomén ha kell hõkezelniük, stb), kopásban/fogásban 10%nál nem hiszem hoyg lehetne nagyobb diferencia. Nem gagyi az aligator sem hogy rosszul lenne tervezve a hûtése, etc. De mindig olcsóbbak a 3.party alaktrészek, és ettõl nem feltétlen rosszak, BBB, Aligator is ilyen árban van, valószínû nagyja amit megfizetsz a Hayesnél az a név, amit sok olyan megfizet akinek ez fontos vagy úgy gondolja indokolt a kétszeres árkülönbözet.

Ill sz*r lenne az Avid gyári is mert csak 6K?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
Nekem ilyen van... egyenlõre nagyon jól fog.. deh késõbb tok bõvebben írni róla ha beindul a szezon :) meg ha eltûnik ez az ocsmány sár

:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
MC PITE, 10%nál nagyobb különbség is lehet, tartóságbeli problémák is lehetnek, lehet, hogy nem bírják a fémes betétet, hõt.
daci, vedd meg a simát, aztán írd le a tapasztalataidat és mindenki okosabb lesz.

A sebesség mindent megold.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
A motorokon autokon latsz ilyet? Hat akkor?
Ha holnap kitalaljak, hogy negyzet alaku legyen akkor az lesz a meno.
De en nem zarkozom el a "fejlesztesek" elol.
Proba cseresznye , csak akkor fogod megtudni hogy milyen ;)

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
de most komolyan
mennyire fog stb? nem tudjátok?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Sokat beszéltünk már az alligator tárcsákról, de senkinek nem volt velük komolyabb tapasztalata. A tárcsáknál az ár általában tükrözi a minõséget.

Nem mondod komolyan hogy 10%nál nagyobb különbség lehet a 2 tárcsa között!!! És mégiscsak 2× annyiba kerül!

_daci_ :Hûtése tuti korrekt :D

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
http://apro.bikemag...._R_SZFOGAS1.JPG

ez nekem kurvára bejön külsõre, egyedi meg minden
de nem olvastam róla túl jókat
szal akkor nem érdemes?

vagy inkább vmi szolidabb alligator tárcsát vegyek? holnap mennék szal fontos lenne..

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás

Sokat beszéltünk már az alligator tárcsákról, de senkinek nem volt velük komolyabb tapasztalata. A tárcsáknál az ár általában tükrözi a minõséget.

Helló... Nekem alligator tárcsám van.. ez már a második és tökéletesen megvok vele elégedve.. volt egy 180 as tavaly nyáron, tökéletes volt! deh a jézuska hozott most egy 203 ast. még dirtezni ijesmit nemnaon voltam vele.. deh a városi gurulgatások melett 2-3 óra alatt bekopott és naon jól fog.. nekem ez a véleményem róla..:) deh aztán mindenki azt gondol amit akar.. yah és shimano br m 525 ösel használom...

:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás

ha az elmúlt két évben nem "köhögte" most már csak nem fogja ;)

gt_atee: valamiért a fékkarban lévõ dugattyúra asszociáltam. így elképzelhetõ, bár ennek a módszernek nem látom értelmét.

de: mindenki úgy csinálja ahogy neki bevált.

Akkor ezt megbeszéltük.
GT-Atee

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

203as alligator tárcsát érdemes bb7re rakni? van olcsón vadiúj..

nekem amúgy kicsit gynaúsan olcsó h a 203as alligator 4500 a hayes 9000
ez jelent vmit??

http://ebike.hu/term...6-csavaros/2635
http://ebike.hu/term...6-csavaros/4808
Hogy drága a hayes? :)

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
203as alligator tárcsát érdemes bb7re rakni? van olcsón vadiúj..

nekem amúgy kicsit gynaúsan olcsó h a 203as alligator 4500 a hayes 9000
ez jelent vmit??

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Jajj de nem bánom néha hogy BB7em van nem nem hidrós :D. Jó bowdennel inkább ezt választottam, és nem bántam meg - Hayes hidralikust kipróbálva nagyon pici volt a különbség, és itt a hõtágulás sem játszik - ellenben fõleg a hátsó féknél az olajos ismiknek okoz néha kellemetlen perceket.

Egyébként olajosok elõnye annyi hogy nem nyúlik vagy másban is jobban domborítanak?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
ha az elmúlt két évben nem "köhögte" most már csak nem fogja ;)

gt_atee: valamiért a fékkarban lévõ dugattyúra asszociáltam. így elképzelhetõ, bár ennek a módszernek nem látom értelmét.

de: mindenki úgy csinálja ahogy neki bevált.

ksyp

ksyp

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

egyik fecskendõbe olaj felszív. másik fecskendõbe olaj felszív félig, müa. csõ ráilleszt
féktest leszed, fékbetét eltávolít, sárga távtartó basz behelyez dugattyúk közé, féktest lelógat minnél jobban
tulfolyótartály vízszintesbe állít, teteje leszed
tulfolyótartály csurig tölt olajjal (nem baj ha körbetekered ronggyal, kevesebb folyik mellé)
müa csõ ráhúz feltöltõcsonkra, fecskendõ szigorúan felfelé áll, hogy a bubik ne a csõnél gyûljenek
feltöltõcsonk kicsavar villáskulccsal
fékkarral pumpálva olaj+bubik mennek be alsó fecskendõbe
alsó fecsivel buborékmentes olaj bepumpál, bubis olaj visszaszív
ezt csinálod míg a féktestbõl már nem jönnek bubik
vigyázol felül tartályból ne tûnjön el az olaj, ha kell másik fecsivel pótolsz
villáskulccsal feltöltõcsonkot lezárod
túlfolyóba igény szerint töltesz még olajat, hogy csurig legyen
tulfolyó fedelét visszacsavarozod

azt hiszem ennyi

ha töküres a rendszer, akkor elöbb alulról nyomsz bele olajat, hogy tele legyen a túlfolyó és goto 10

Ez így a király. Kár, hogy a túlfolyón keresztül még napokig fogja köhögni az olajat, azt törölgetheted két óránként.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás

Kocogtatni kell feltöltés közben egy borosüveggel, még lcs írta régen. :)

Ja az sem rossz,csak hány üveg ürüljön ki közben?.
GT-Atee

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Kocogtatni kell feltöltés közben egy borosüveggel, még lcs írta régen. :)