Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Posted 2007. February 16. - 10:55

Meg ugye, ez a rendszer nem sárérzékeny, nem kell állítgatni, persze drágább, de TÖBBNYIRE erõsebb, jobban adagolható, egyszóval profibb érzés.
Street gépre gondolkoznék el egyedül bovdenes féken, de terepezni Én személy szerint csak a hidraulikusat ajánlom.
Posted 2007. February 16. - 10:52

szerintem:
Tapasztalat de Dig is tudna mesélni
1. Hayes
2. Shimano
3. Avid
4. minden más szar....
Gondolom legalább LX szintre gondolsz, mert Alivio/Deoret BB7 pl megeszi, egyet-egyet sikerült (ugyan csak egyenes aszfalton) kipróbnálnom, elileg dettó bowdennel picikét jobban nyúlt ill nem haraptak annyira - vagy a hidrósokra? Vagy pomntosítasz a kevésbé mûveltek (én

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2007. February 16. - 10:49

most kezdjünk flamelni???
ki a pap kinek a paplan... vannak érvek ide is oda is..
Azért kérdeztem, hogy azokat is tudjam, elné' ha flamnek tûnt, csak rühellem a karbantartást - mindig olyankor jut rá idõ mikor tekerhetnék és relatíve jó idõ van, utána rendre vagy nincs idõm vagy esett, vagy vmi... más beadja a szerelõhöz és nincs ilyen gond, nekem erre se keret, se szállító jármû, meg megtudom én is csinálni, csak a drága idõ... - ill légtelenítést autónál is, vízhûtésnél is(ott nagggyon), csak örültem hogy ezt megúszom. Mikor nagyjából utánakérdeztem tárcsafékeknek elsõsorban azt mondták hogy a bowdenesek olcsók és hokik és nyúlnak. Igen, de pl az Avid fékei korrektek, BB7esem azért sem hokinak sem gyengének nem mondanám, Jagwire bowdenem nem érzem hogy nyúlna (icipicit az általam próbált hayes hidróshoz képest igen, de ez is még egy olcsó bowden volt) - bár barátom Promaxa nyúlik rendesen, de ha már hozzászokott a géphez nyáron cserélünk neki bowdent... Szal ezért (is) érdekel hogy még mi a difi a 2 rendszer között, mert mert régebbóta tekerõ ismik elõször mind lebeszéltek a bowdenes megoldásról. (Igaz, egy próbakör után nem volt ellenvetésük, meg 'Jaa, Avid, az jó' volt a reakció - persze ezt elötte nem mondták, tõletek tudtam meg. :prosze: )
Nem flamenlni, nem ítéletet hirdetni meg semmit nem akarok, csak kíváncsi vagyok :prosze: - alapvetõen mûszaki érdeklõdésû, és jövõre komolyabb bringa upgradet is meg szeretnék ejteni, nagyjábóli tervezéshez sem árt tudnom a 2 rendszer elõnyeit, hátrányait. (Idáig elõre 160as BB7 hátra 160as BB5, mindkettõt Avid CleanSweep tárcsával szeretném, bowden még passz, de legalább olyat mint a mostani Jagwire-em.)
Mégegyszer elnézést ha kötözködésnek tûnt!
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2007. February 16. - 10:44

szerintem:
1. Hayes
2. Shimano
3. Avid
4. minden más szar....
Szerintem, Shimano Saint és Hayes Mag, na ekkor áll a négyes pont.
Amúgy egy dolog a tuti, hogy sok féket próbáltam, de a legbénább ezek közül a Hope Mono6ti volt, mindd a négy darab ami volt, ja meg a Mono4ti is.
A HFX amit kölcsönbe nyúztam, városban meg hegyen nem szarakodott, de így nem bízok meg benne, mert túl sok negatív tulajt láttam. A fékekben pedig bízni kell, és az csak a saint-ben meg a mag-ban megy nekem!

Avidot hidraulikussal kapcsolatban: rocsipeti mondta, hogy melegben engedte az olajat, de akkor is fogott, csak szivárgott.
Posted 2007. February 16. - 10:30

1. Hayes
2. Shimano
3. Avid
4. minden más szar....
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2007. February 16. - 10:04

Jajj de nem bánom néha hogy BB7em van nem nem hidrós
. Jó bowdennel inkább ezt választottam, és nem bántam meg - Hayes hidralikust kipróbálva nagyon pici volt a különbség, és itt a hõtágulás sem játszik - ellenben fõleg a hátsó féknél az olajos ismiknek okoz néha kellemetlen perceket.
Egyébként olajosok elõnye annyi hogy nem nyúlik vagy másban is jobban domborítanak?
most kezdjünk flamelni???
ki a pap kinek a paplan... vannak érvek ide is oda is..
Posted 2007. February 16. - 09:02

MJani: Ez is, az is acélból van. Ergó a hõt valószínû kb ugyanúgy bírja (hisz ugyanúgy van egy elõírás amiknek meg kell felelniük, mittomén ha kell hõkezelniük, stb), kopásban/fogásban 10%nál nem hiszem hoyg lehetne nagyobb diferencia. Nem gagyi az aligator sem hogy rosszul lenne tervezve a hûtése, etc. De mindig olcsóbbak a 3.party alaktrészek, és ettõl nem feltétlen rosszak, BBB, Aligator is ilyen árban van, valószínû nagyja amit megfizetsz a Hayesnél az a név, amit sok olyan megfizet akinek ez fontos vagy úgy gondolja indokolt a kétszeres árkülönbözet.
Ill sz*r lenne az Avid gyári is mert csak 6K?
Posted 2007. February 16. - 08:10

Posted 2007. February 15. - 23:45

daci, vedd meg a simát, aztán írd le a tapasztalataidat és mindenki okosabb lesz.
A sebesség mindent megold.
Posted 2007. February 15. - 23:41

Ha holnap kitalaljak, hogy negyzet alaku legyen akkor az lesz a meno.
De en nem zarkozom el a "fejlesztesek" elol.
Proba cseresznye , csak akkor fogod megtudni hogy milyen

Posted 2007. February 15. - 23:32

Posted 2007. February 15. - 23:28

Sokat beszéltünk már az alligator tárcsákról, de senkinek nem volt velük komolyabb tapasztalata. A tárcsáknál az ár általában tükrözi a minõséget.
Nem mondod komolyan hogy 10%nál nagyobb különbség lehet a 2 tárcsa között!!! És mégiscsak 2× annyiba kerül!
_daci_ :Hûtése tuti korrekt

Posted 2007. February 15. - 23:23

ez nekem kurvára bejön külsõre, egyedi meg minden
de nem olvastam róla túl jókat
szal akkor nem érdemes?
vagy inkább vmi szolidabb alligator tárcsát vegyek? holnap mennék szal fontos lenne..
Posted 2007. February 15. - 21:40

Helló... Nekem alligator tárcsám van.. ez már a második és tökéletesen megvok vele elégedve.. volt egy 180 as tavaly nyáron, tökéletes volt! deh a jézuska hozott most egy 203 ast. még dirtezni ijesmit nemnaon voltam vele.. deh a városi gurulgatások melett 2-3 óra alatt bekopott és naon jól fog.. nekem ez a véleményem róla..Sokat beszéltünk már az alligator tárcsákról, de senkinek nem volt velük komolyabb tapasztalata. A tárcsáknál az ár általában tükrözi a minõséget.

Posted 2007. February 15. - 21:34

A sebesség mindent megold.
Posted 2007. February 15. - 21:24

Akkor ezt megbeszéltük.ha az elmúlt két évben nem "köhögte" most már csak nem fogja
gt_atee: valamiért a fékkarban lévõ dugattyúra asszociáltam. így elképzelhetõ, bár ennek a módszernek nem látom értelmét.
de: mindenki úgy csinálja ahogy neki bevált.
Posted 2007. February 15. - 19:52

203as alligator tárcsát érdemes bb7re rakni? van olcsón vadiúj..
nekem amúgy kicsit gynaúsan olcsó h a 203as alligator 4500 a hayes 9000
ez jelent vmit??
http://ebike.hu/term...6-csavaros/2635
http://ebike.hu/term...6-csavaros/4808
Hogy drága a hayes?

Posted 2007. February 15. - 17:08

nekem amúgy kicsit gynaúsan olcsó h a 203as alligator 4500 a hayes 9000
ez jelent vmit??
Posted 2007. February 15. - 11:52

Egyébként olajosok elõnye annyi hogy nem nyúlik vagy másban is jobban domborítanak?
Posted 2007. February 15. - 08:27

gt_atee: valamiért a fékkarban lévõ dugattyúra asszociáltam. így elképzelhetõ, bár ennek a módszernek nem látom értelmét.
de: mindenki úgy csinálja ahogy neki bevált.