Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18554 replies to this topic

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
És lehet vele leveleket vágni ? :D
gondoltam, hogy elõször kissé darálós lesz ...:D

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
eddig minden ok az alligatorral
elõször kissé darálva fékezett aztán jó let
már most jobban fog mint a 185ös avid tárcsával.. és hûtése is valszeg jobb lesz:D

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
sztem a megmaradt csavar méretei ismeretében bemséz egy csavarboltba és kapsz ilyet. csak nem hinném h torx fejü csavar tömegcikk lenne, de más fejüböl biztos tudnak adni neked akkora csavart ....

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
:-D Félreérteted! Hülye azért énsevagyok! Ilyen csavart hol kapok?
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
szopás tesó mert az a két torx fejü csavar a légtelenitõ csavar. ott jön ki a felesleges olaj amikor feltöltöd...
igy én nem használnám....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Halihó

Ma elkezdtem légtelenítgetni a juicy 7 fékemet, lelégtlenitetm rendesen, de mintha kevés olaj lenne a rendszerben! A nyomsápont is nagyon benvan! valaki tudna segíteni? A másik meg, az, hogy a tartályon van 2db torxfejü csavar, egyiket elveszítettem! Hol lehet iylet kapni, vagy van valakinek ilen csavarja???? Nagyon fotnos lenne Köszi
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
vedd meg és meglátod:)
én azért adtam el mert a hayes szimpatikusabb volt. majd a hayest azért adtam el mert a shimano mégszimpatikusabb lett.
:)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
az apróban miért akarja mindenki eladni a juicy 5 vagy 7es fékjét??van valami oka ennek?vagy csak a pénz kell nekik talán...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
de természetesen a kiemelés azonos - sõt, gyári (nem magyarországi) marzók dobozába mellékelnek is 2 ilyen alátétet, melyet csak be kell tenni a szabvány 203-as adapter alá, és lehet hazsnálni új vásárlása nélkül...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
a Marzo qr20 adapter az nem felel meg egy sima adapternek, amit oldalirányban alátétezni kell egy keveset? mármint, akkor minden átütõs marzo ilyen

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

pontosan..
remélem viszacserélik..
d a pike átütõs.. szal nem értem
majd írok késõbb a tapasztalataimról csak kerüljön már fel.. alig bírom kiholnapig

rossz oldalról közelíted:)
van marzó-qr20 adapter, valamint van boxxer adapter.

és ennyit az oversize adapterekrõl.

nekem próbálták elõadni hogy a psylomhoz is külön adapter kell(képet papírt katalógust adatot nem tudtak mutatni róla), de fura mód én egy nomrálisat tetttem fel rá... pike ugyanez volt. pedig átütõsek:)

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 posts

Tomekumf: 1mm-es hézaggal sztem égvilágon semmi baj sincs. még ici pici beleérés sem nagy gáz de ha egyáltalán nem ér bele akkor meg nyert ügyed van.
ez a magas hang igy látatlanba nem tudom mi lehet. nem csak akkor csinálja ha vizet kap? ha meg azt hiszed h vmi "beragadt" volna a pofához kiszeded öket és megnézed...de nem hinném h ezért "pofázik" :D

Hát épp ez az.. ha vizet kap akkor marad kussba : D: D
Múltkor szétkaptam deh nem ragadt belesemmi.. ugyhogy marad a nyikorgás...
illetve a "pofázás" :D

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
Tomekumf: 1mm-es hézaggal sztem égvilágon semmi baj sincs. még ici pici beleérés sem nagy gáz de ha egyáltalán nem ér bele akkor meg nyert ügyed van.
ez a magas hang igy látatlanba nem tudom mi lehet. nem csak akkor csinálja ha vizet kap? ha meg azt hiszed h vmi "beragadt" volna a pofához kiszeded öket és megnézed...de nem hinném h ezért "pofázik" :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A pike a kivétel, átütõs, de nem átütõs adapter kell rá, én is ezzel szívtam az elején, a boltban azért tudhatták volna.

A sebesség mindent megold.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts

Szerintem átütõshöz valót adtak, ami neked nem jó. Az a baj, hogy túl széles az adapter?

pontosan..
remélem viszacserélik..
d a pike átütõs.. szal nem értem
majd írok késõbb a tapasztalataimról csak kerüljön már fel.. alig bírom kiholnapig

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 posts
Nekem január elején lett meg írtam deh ugylátom átsiklottál rajta mind1.. ..
Most az lenne a kérdésem hogy: Hátúl van egy avid bb7 es 160 mm es tárcsafékem nos a helyzet az hogy.. amikor húzom a féket ilyen nagyon magas hangon sipol... rohadt idegesítõ de nem mindig csinálja ezt.. lehetséges hogy kopik a pofa és keményebb anyag kerül a kopás sorára és ezért adja ezt a hangot? vagy ez hülyeség?:) amúgy nekem az adapter és a tárcsa közt kb 1 mm eres helyvan... Én gáznak tartom deh a boltba aztmondták amíg nemér hozzá nemgáz.. szal passz vki vmi ötlet?:)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
te is most vettél?
na ok akkor már legalább 2 ember fog rola beszámolni :)
/amugy nem mintha nekem kéne mert ha ma kaptam a zsir uj hayes tárcsámat ;)
csak legalább már fogunk tudni rola vmit. igaz majd ugyis csak egy pár honap után derül ki h h birja...

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 posts

_daci_ várjuk tapasztalataidat a fürész pizzáról :D én kiváncsi vagyok rá...

Csatlakozom... Ha holnap jó idõlesz énis megyek egyet! aztán írok énis hogy milyen :)

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 posts

DEore / BB7 sztem azt mindenkinek magának kell eldöntenie...
DE személy szerint nekem, elõl-hátul Deore van és eddig mindenhol megfogott, ja és gyári Shimano tárcsával használom. Nem lehet rá panaszom és ami a legfontosabb, ahogy Thez említette meg tudok bízni benne!

edit: azon az Alligator tárcsán egyáltalán van fékezõ felület???:D:D vagy csak a levegõ fékezi...
MÁJERFAKTOR az egekben.

Van fékezõ felület..: ) Hát kitudja ha szarlesz akkro visszateszem a régit ezmeg jól lesz friszbinek..:D

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
thez:
Súly normális áron? :D Poén volt, nehogy felvedd, engem rohadtul nem érdekel pár gramm :). indenestre az alábbi tulajdonságokat is szem elött tartom, valószínû hogy 2008 tavasz elött nem lesz keret az egész keret az új gépre; addig ha remekel a BB7 (sár/kosztûrés... meg általánosan) akkor vszínû az lesz benne (2 féknél azért már van különbség a 2 rendszer között, és erõre és adagolhatóságra is teljesen korrektnek tartom a BB7em jelenleg.)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám