Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
xc=160as tárcsa hd hevi dútyí =203as tárcsa
pluss azmeg titán csavaros

nyilván nagyobb tárcsával van nagyobb fékerõ

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás
Hellosztok.

Röviden letudjátok írni hogy a hfx mag alkategorái között mi a külömbsáég?
hfx mag xc
hfx mag hd
hfx mag pluss

Melyiknek nagyobb a fékereje? És a magok, miben külömböznek a hfx 9-esektõl?

Elõre is kössztök!

Marzocchi Bomber 66 RC2 ETA
Avid Code-ot mindenkinek!:dance2:
:chomik:BIKELAND:chomik:

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

valaki?

te rmx múltkor már valaki említette , hogy ha nem válaszolunk egy kérdésre akkor nem direkt tesszük!!! szal várj hátha valaki vagy vidd be egy szervízbe mert ezt a problémát ilyen távolságból elég nehéz lesz megoldani...

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás

már 3 hete hogy nem kopik be a fékem, mi lehet a baj? új pofa és tisztított tárcsa van bent. ilyen nyöszörgõ hangokat ad ki ha erõsen ráhúzok

valaki?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én is hozzányúltam régen egyszer, azóta inkább egy csepp vizet cseppentek rá. A gázlón az egyik gyerek akarta megfogni hogy megnézze mennyire meleg, mondtam neki hogy forró, de csak azért is hozzányúlt, azonnal elrántotta a kezét.

A sebesség mindent megold.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Egyszer majd jól megég a praclid. :) Inkább lézeres hõmérõt építs a konzol mellé, azt vezetékeld be a Ci-Dekkbe. :D

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
mért azt nem lehet? csak az ujjammal hozzáértem, kíváncsiságból

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Honnan tudod, kézzel fogod meg a tárcsát? :)

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
én mondjuk össze tudom hasonlítani a hullámos 203as alligator tárcsát a 185ös hullámos aviddal
jánoshegyi lejtõ alján a hullámos avid tûzforró, csakúgy mint a hátsó 160as alivio tárcsa
az alligátor tárcsa ugyanolyna hosszú csapatás után (hegytetõrõl megállás nélkül hegy aljáig) szolidan meleg
szal van különbség..

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
160as érdekelne majd... (tudom, a jövõévi gépen majdnem fölös még agyalni, de addig is okosodok :) )
NEm akarok nagyobbat, mert fékerõben elég, és kíméletesebb a telóhoz... és akkor már azt is olyan tárcsával venném ami korrekt szellõzésû.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
van pm-pm adapter is szóval ott is választhatsz tárcsaméretet. de alapból általában 160-as tárcsához van. monsternél viszont 203-ashoz.
Feltöltött kép

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
PostMountos tárcsafékrögzítésnél úgy rakjuk fel a féktestet hogy nem kell adapter, hanem az adapter rögzítésére szolgáló furatoknál fogatjuk fel? Ha igen, akkor jól sejtem hogy ott nincs variálási lehetõség a tárcsa méretével, ugye? Vagy ezt az egészet benéztem :D

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ez tipikus kempinges kérdés, onnan jött :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

akkor nemjó a juicy?

Ez honnan jött?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
akkor nemjó a juicy?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
De rühellem hogy mire beírom a szerkeszteni valót lejár az idõlimit és elveszik amit írtam :mad: .

Szal úgy nézem hogy 160asban is van fûrészfogas (Alligator Serration)... elgondolkoztató... 160asok legnagyobb hátrány ha jól tudom hogy hûtésben a legrosszabbak a tárcsások közül (fékerõre nekem a BB7ben bõven elégséges, szerencsétlen gumi kopik is azóta elöl mióta ez van :) )

Feltöltött kép

még odébb van a tárcsacsere, de ha vki 160asból is bepróbálja akkor lehet hogy ez lesz a Clean Sweep helyett...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Igen, annyi a különbség. A fûrészt nem láttam 160asban, és nem is akarom cserélni egy darabig. Ha cserélek 2 versenyzõ jöhet szóba:

Alligator Round modell 160mm:
Feltöltött kép

Avid Clean Sweep 160mm:
Feltöltött kép

(E kettõbõl utóbbit preferálom inkább, a kerületen lévõ vágás és a jobb kinézet miatt :) )

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Hmmm roundagon-ra az is megoldás lehet hogy veszel ilyen jo kis aligator körfürész tárcsát (kitárgyaltuk jol nem tul rég) na az biztos hogy jol hül :D

Ha jol látom a roundagon és polygone között az a külömbség hogy a polygone-on 3szor annyi a kis luk ugye? Mert nekem az utobbi van (203/185) és még nem sikerült fáklyát csinálni belöle...

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
már 3 hete hogy nem kopik be a fékem, mi lehet a baj? új pofa és tisztított tárcsa van bent. ilyen nyöszörgõ hangokat ad ki ha erõsen ráhúzok

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
mellõzni kell a folyamatos fékezéseket.(befogott fékkel legurulni a hegyrõl)
adagolni, befog kienged.
mellesleg nem hiszem hogy egy cc bringán nem folyamatos lejtõzés satufékkel esetén csak úgy meg lehetne sütni.