Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
fog, de rosszul, szaggatottan. az az érdekes hogy 1 hete jöttem lefelé, és hirtelen olyan lett hogy egy újjal tudtam stoppi-zni vele, de csak fél percig volt ilyen jó fékerõ. utána megint 'elromlott'..
szervízbe volt, ott állították be szóval nem hiszem hogy valami rosszul van beállítva, meg nem is vettem észre semmi rosszat. de holnap megnézem közelebbrõl is.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

jahm, létezik már elõrhetõen 160-180 IS-IS adapter by Sh!mano.

Kösz! Jól silabizáltam ki, hogy nekem az SM-MA-F 180 S/S kell? Reba, IS-es fék, most 160-as tárcsa.
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Nem is fog? Jól van beállítva? Pofák egyenlõ távolságban a tárcsától? Dugattyúk egyszerre nyomnak? Nyereg nincs ferdén felrakva?

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
tudom :). sokat fékezek vele. (völgybe lakom)

fémes

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
használod is?
nem idõ hanem fékezésfüggõ a bekopás.

fémes/szinteres pofa vagy gyantás?

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
tényállás : szar a fékem. 3 hetes a pofa szóval már be kellett volna kopnia, de még mindig nyikorog-nyekereg. smirgli papírral meg lehet egy kicsit gyógyítani a betéteket hogy fogjon is valamit a fék?
vagy ez a tárcsa hibája?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

OFFjólvan na attól hogy nem értek mindenhez nem kell basztatni...ON Tektro IO? testbike-on sok jót írtak róla szerintetek kezdõnek eléglesz?mondjuk már eladtam azt a bicót amin rajtavolt...

tektronál egy v fék is jobb.

optikai tuning mögöttes háttér nélkül - demenõhogytárcsafékemvan kategória.

tényleg hanyagold, vagy gyüjts egy jobb olcsó madzagosra.

jahm, létezik már elõrhetõen 160-180 IS-IS adapter by Sh!mano.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
testbike-ot hanyagold...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts

Ez tipikus kempinges kérdés, onnan jött :)

OFFjólvan na attól hogy nem értek mindenhez nem kell basztatni...ON Tektro IO? testbike-on sok jót írtak róla szerintetek kezdõnek eléglesz?mondjuk már eladtam azt a bicót amin rajtavolt...

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
A 140-est csak kiváncsiságból kérdeztem, jó lesz nekem 160-as elõre-hátra.
Köszi a válaszokat!

Thommey, nálad beváltak a xtr tárcsák?

Shimanonak csak XTR-ben van 180-as tárcsája? Mennyibe kerül nagyságrendileg?
Péter

Az e-bike szerint Javasolt fogy.ár.: 11 590,- F

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Shimanonak csak XTR-ben van 180-as tárcsája? Mennyibe kerül nagyságrendileg? Ez elvileg jó a 4 dugattyús XT-hez, vagy?
Jól tudom, hogy már kapható itthon 180/160 IS/IS adapter?
Kösz!
Péter
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Vissza mag vs 9re, a 9ben már megcsinálták a fékkarállító csavart és a 9 is teljesen szinterezett betéttel van és a mag erõsebb még így is.

A sebesség mindent megold.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
És ezt kiegészítve, létezik olyan IS-es hátsó nyereg, melynek nyúlványa rövidebb, így 140-es, de tény, hogy a legkönnyebb az elsõ IS-es 160-ast hátra rakni...
Vagyis:
KBRM975AUMAA-tárcsa nélkül metal pad
KBRM975AURAA-tárcsa nélkül resin pad

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
xtr féktest létezik PM-es (kompletten csak elsõ)
létezik elsõ 160as IS-es (mely hátul 140es) valamint hátsó 160as IS-es

140es adapter jelenleg kevéssé van.(nincs rá szükség - elölre értelmetlen, hátra pedig az IS konzolos elsõ 160as megy....)

a fékfelület azonos, az azonos pofa miatt.

a féktárcsa meg ha sh akkor zsír, ha SH kompatibilis(azonos fékfelület magasság) akkoris zsír.
(amúgy a 140 értelme jelen esetben? ilyen könnyü vagy hogy nem kell fékerõ? jelenleg nem tudok lemérni egy ilyen tárcsát, de súlyban szinte semmi különbség nem lesz... fékerõben viszont egy kevés igen . negatív irányban. szal olyan mintha magaddal szúrnál ki)

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Gyanítom, hogy össze tudod hozni, bár a 140-es tárcsát nem lesz annyira egyszerû. Elvileg van hátsó PM XTR, tehát kell, hogy legyen 140-es adapter is, de kétséges, hogy kompatibilis-e az LX-szel, mivel annak sokkal nagyobb átmérõjû a munkahengere, így beleérhet az adapterbe, lehetetlenné téve a felszerelést.
Másik megoldás, hogy a 160-as elsõt, ha hátra szereled, ott 140-es tárcsát kér majd. Ehhez viszont szerezned kell egy 160-as elsõt jobbos karral, meg egy hosszú fékcsövet, és jöhet a barkács.
Ellenben az LX kritikáit olvasva aligha nyújt majd elég fékerõt 140-es tárcsával. És egyébként mi az oka a 140-nek?
Ausztria, Kenguruk földje!

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
'05-ös LX fék kompatibilis-e új '07-es XTR tárcsával? Ha igen, a 140-es is? Valami adapter kell a váz és a féknyereg közé, vagy hogy megy ez?

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Féket behúzva gépet mozgatva nincs semmi, szal elvileg nem lazulás.
Tárcsára múlt héten húztam rá (1 hónapos gép, kb 200 után elenõriztem a tárcsák csavarjait ill a héten megy hogy a küllõknek is utánahúzzanak, bár egyik sincs különösebben kilazulva), szal az enm valószínû. IS rögzítésû... azt még megnézem, thx. :prosze: Agy kilincsszerkezete az mék' is? Gyorszár ha nem szorít rendesen?

Féloff: Mennyire normális hogy az elsõ féktestbe beleköszörült a tárcsa? :) Kicsit beljebb állítottam az állo pofát, mert 3-4 tizedet köszörült a testbe/nyeregbe...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts

És a magok, miben külömböznek a hfx 9-esektõl?

Féknyeregben ugyanaz, a fékkarban van a difi. A Mag amcsi gyártású, szebb, kapott egy plusz tömítést a dugattyú (sokat számít), és nem tekeredik ki állandóan az az idióta pozícióállító csavar (reach adjuster).
Volt már mindkettõ, szerintem fékerõben nincs különbség, legalábbis nem a fékben keresendõ - a Magot full szinter pofával szállítják, a 9-est félszinterrel. A 9-es pofája puhább, szárazon jobban harap, vizesen viszont nagyon gyatra. A Mag pofája szárazon kevésbé agresszív, de vizesen is ugyanolyan jól fog, ráadásul nagyon sokáig bírja. Igaz, ez régebbi tapasztalat, nem tudom, azóta volt-e változtatás.
Ausztria, Kenguruk földje!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Ha lüktetõ érzés, az nem lazulásra utal, inkább deformálódott tárcsára, kerékre. Meg tudod nézni, hogy lelazult-e vmi, ha meghúzod a féket álló helyzetben, és megmozgatod a bringát elõre-hátra. Ha laza vmi, az vagy a tárcsa az agyon, a pofa a féktestben (itt egy minimális mozgás normális), féknyereg az adapteren (ha van), féknyereg a konzolon, hátsó kerék esetén az agy kilincsszerkezete is lehet hibás.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Kérdés: (hátha van tippetek, ha nincs akkor service)
Haver Sirmiumján gyárilag Promax bowdenes fékek vannak, most kezdenek tükrösödni, de a hátó mintha lüktetne (elsõ nem) fékezéskor, mintha vmi laza lenne, vagy hasonló. Tengely és küllõk megvannak normálisan húzva.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám